gebe
  1. suskun_gız

    suskun_gız Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    28 Eylül 2007
    Mesajlar:
    1.704
    Beğenilen Mesajlar:
    14
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    izmir

    Ayvalı Strudel (12 Kişilik)

    Konu, 'Hamur İşleri' kısmında suskun_gız tarafından paylaşıldı.

    MALZEMELER 1 Su Bardağı Ayva Marmelatı 1 Yemek Kaşığı İzmir Üzümü
    1 Yemek Kaşığı Ceviz
    1 Yumurta Sarısı
    1 Yemek Kaşığı Pudra Şekeri (üzeri için)
    MiIföy Hamuru Malzemesi:
    1/2 Çay Bardağı Zeytinyağı
    1 Yumurta
    1/2 Limon Suyu
    1 Su Bardağı Ilık Su
    10 Çay Bardağı Un
    250 gr Margarin
    Tuz


    HAZIRLANIŞI
    Milföy hamurunu hazırlamak için; margarin dışındaki tüm malzemeyi bir kapta karıştırıp yoğurun. Hamuru merdane ile açın. Margarinin üçte birini üzerine sürüp bohça gibi katlayın. Hamuru nemli bir beze sarıp naylon poşet içinde buzlukta 30 dakika bekletin. Hamuru tekrar açıp kalan margarinin yarısını üzerine sürün ve tekrar bohça şeklinde katlayın. Buzdolabında 30 dakika daha bekletip tekrar açın. Kalan margarini sürüp tekrar katlayın ve 30 dakika daha buzdolabında bekletin.
    Bir kapta ayva marmelatı, ceviz ve üzümü karıştırıp iç malzemesini hazırlayın.
    Milföy hamurunun yarısını merdaneyle açın. Hazırladığınız iç malzemesini hamurun üzerine sürüp rulo şeklinde sarın. Hamuru yağlanmış bir tepsiye alın ve üzerine yumurta sarısı sürüp kızgın fırında pişirin. Üzerine pudra şekeri serpip dilimleyerek servis yapın.
    Not: Kalan milföy hamurunu buzdolabında 3-4 gün saklayabilirsiniz. Dilerseniz hazır milföy hamuru da kullanabilirsiniz


     
Ayvalı Strudel (12 Kişilik) konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Ayvalı Pilav

    Ayvalı Pilav

    Malzemeler: 2 su bardağı pirinç 2 adet ayva 3 yemek kaşığı tereyağı 2 su bardağı et suyu 1 yemek kaşıgı dolma fıstığı 1 yemek kaşığı dolma üzümü 2 adet kesme şeker 1 çay kaşığı safran Yarım limon suyu Yeteri kadar tuz Yarım çay kaşığı tarçın HAZIRLANIŞI : Pirinçleri ayıklayıp kaynar tuzlu suda 20 dakika bekletin. Ayvaları soyup küçük kuşbaşı doğrayın. Tereyağını tencerede eritin. Ayvaları...
  2. Böğürtlenli Pasta (12 Kişilik)

    Böğürtlenli Pasta (12 Kişilik)

    Malzemeler 3 Yaprak Jelatin ½ Limon Suyu 600 gr Böğürtlen 100 gr Labne Peynir 5 Çorba Kaşığı Toz Şeker 1 Su Bardağı Süt 1 Çorba Kaşığı Böğürtlen Likörü 2 Çorba Kaşığı Böğürtlen Şurubu İkiye Bölünmüş Hazır Pandispanya Yemeğin Tarifi Jelatini sıcak suyun içine koyun. Kaşık yardımıyle karıştırıp eritin. Yarım limon suyunu jelatinle karıştırın. Böğürtlenlerin 250 gramını mikserde püre haline...
  3. Ayvalı Kek (12 Kişilik)

    Ayvalı Kek (12 Kişilik)

    Malzemeler 2.5 Su Bardağı Un 1.5 Su Bardağı Tozşeker 1 Su Bardağı Ayva Reçeli 1 Çay Kaşığı Yenibahar ve Tarçın Karışımı 1 Su Bardağı Süt 100 gr Margarin 1 Kabartma Tozu 1 Yumurta 1 Yemek Kaşığı Kuşüzümü 2 Tatlı Kaşığı Pudra Şekeri Yemeğin Tarifi Şeker, süt ve reçeli bir kapta çırpın. Şeker eriyince yumurta, kabartma tozu, tarçın-yenibahar karışımı, kuşüzümü ve unu eleyin. Hamuru iyice...
  4. 8 kişilik asansörde 12 kişi

    8 kişilik asansörde 12 kişi

    Diyarbakır'da 12 kişinin bindiği 8 kişilik yük asansörü zemine çakıldı, 10 kişi yaralandı. Kayapınar ilçesindeki Recessa 4 Sitesi A Blok'ta 12 kişinin bindiği 8 kişilik yük asansörü aşırı yük nedeniyle 3. kattan hızlı bir şekilde zemine çakıldı. Asansördekilerden Bilge Solmaz (35), Helin Solmaz (6) ve Cezmi Oruç (37) ile ismi öğrenilemeyen 7 kişi yaralandı. Yaralılar, Diyarbakır Eğitim...
  5. Muzlu Strudel...

    Muzlu Strudel...

    Alman mutfağına ait bir tatlıdır bu meleklerim, sadece muzlu degil, herhangi bir Meyve ilede yapilabilir :) Buyrun... Malzemeler 4 adet yufka 3 yemek kaşığı tereyağ 4 adet muz 1 su bardağı damla çikolata 1 adet yumurta 3 çorba kaşığı pudra şekeri YapılışıMuzları dilim dilim doğruyoruz. Muz ve damla çikolatayı karıştırıyoruz.Yufkanın üzerine yumurtayı sürüp, bu harcı yufkanın...

Sayfayı Paylaş