Ayvalı tart

Julieт

Yeni Üye
Üye
Ayvalı tart
MALZEMELER
250 gr margarin
1 yumurta
1 çorba kaşığı yoğurt
1su bardağı şeker
1 kabartma tozu
Aldığı kadar un
İÇİ İÇİN
5 ayva
Yarım su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
HAZIRLANIŞI
Ayvaları minik minik doğrayalım. İçine şekeri ilave edelim. Beş dakika kavrulduktan sonra içersine tarçını ilave edelim ve yumuşayıncaya kadar pişirelim. Ocaktan alırken cevizini de ekleyelim. Diğer tarafta oda sıcaklığına gelmiş margarini ve diğer malzemeleri bir kapta yoğuralım. Kulak memesinden daha yumuşak bir hamur elde edelim. Kelepçeli tart kalıbına merdane yardımı ile açtığımız hamuru oturtalım. 180 derece fırında batırdığımız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirelim. Daha sonra içine hazırladığımız harcı dökelim. Üzerini kalan hamurumuz ile örtelim ve 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
 
Geri
Üst