gebe
  1. Julieт

    Julieт Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    17 Kasım 2009
    Mesajlar:
    577
    Beğenilen Mesajlar:
    3
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    Cehennemin dibi

    Ayvalı tart

    Konu, 'Tatlılar' kısmında Julieт tarafından paylaşıldı.

    MALZEMELER 250 gr margarin 1 yumurta
    1 çorba kaşığı yoğurt
    1su bardağı şeker
    1 kabartma tozu
    Aldığı kadar un
    İÇİ İÇİN
    5 ayva
    Yarım su bardağı şeker
    1 tatlı kaşığı tarçın
    1 çay bardağı dövülmüş ceviz
    HAZIRLANIŞI
    Ayvaları minik minik doğrayalım. İçine şekeri ilave edelim. Beş dakika kavrulduktan sonra içersine tarçını ilave edelim ve yumuşayıncaya kadar pişirelim. Ocaktan alırken cevizini de ekleyelim. Diğer tarafta oda sıcaklığına gelmiş margarini ve diğer malzemeleri bir kapta yoğuralım. Kulak memesinden daha yumuşak bir hamur elde edelim. Kelepçeli tart kalıbına merdane yardımı ile açtığımız hamuru oturtalım. 180 derece fırında batırdığımız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirelim. Daha sonra içine hazırladığımız harcı dökelim. Üzerini kalan hamurumuz ile örtelim ve 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.

     
Ayvalı tart konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. çilekli tart!

    çilekli tart!

    200 gr un 150 gr margarin 1 limonun kabug?u 75 gr pudra s¸ekeri 1 adet yumurta sarısı Üst Malzemesi: 350 gr çilek 1 su bardag?ı süt 1 paket krem s¸anti HAZIRLANIS¸I: Unu eleyip bir kaba koyun. Ortasını havuz gibi açın. Ufak ufak dog?radıg?ınız margarin, yumurta sarısı, limon kabug?u ve pudra s¸ekerini ilave edin. Hamuru çabuk çabuk yog?urun sonra plastik bir folyoyla kaplayıp, buzdolabında...
  2. Ayvalı Pilav

    Ayvalı Pilav

    Malzemeler: 2 su bardağı pirinç 2 adet ayva 3 yemek kaşığı tereyağı 2 su bardağı et suyu 1 yemek kaşıgı dolma fıstığı 1 yemek kaşığı dolma üzümü 2 adet kesme şeker 1 çay kaşığı safran Yarım limon suyu Yeteri kadar tuz Yarım çay kaşığı tarçın HAZIRLANIŞI : Pirinçleri ayıklayıp kaynar tuzlu suda 20 dakika bekletin. Ayvaları soyup küçük kuşbaşı doğrayın. Tereyağını tencerede eritin. Ayvaları...
  3. Şeftalİlİ Tart

    Şeftalİlİ Tart

    şeftalili tart Malzemeler §** 200 gr. margarin §** 1 fincan sıvı yağ §** 2 yumurta §** 1,5 su bardağı şeker §** Yarım paket kabartma tozu §** 3,5 bardak un §** 1 yemek kaşığı bal §** 1 yemek kaşığı nişasta §** 4 adet şeftali Yapılışı 2 yumurtadan birinin sarısı ayrılır. 1,5 bardağın şekeri bir bardağı ve un hariç diğer malzemeler karıştırılır. Daha sonra un yedire yedire katılır. Çok yumuşak...
  4. Frambuazlı Tart

    Frambuazlı Tart

    frambuazlı tatlılar - (20 Parça) Gerekli Malzemeler : 1 Paket Pandispanya Hamuru 250 gr. Un (1+2/3 Su Bardağı) 100 gr. Toz Şeker (1/2 Su Bardağı) Tuz 150 gr. Margarin 1 Adet Yumurta Sarısı 200 gr. Süt Kreması 2 Paket Vanilya 1 Adet Portakalın Kabuğu (Rendelenmiş) 500 gr Hazırlanışı: Fırın tepsisini yağlı kağıt ile kaplayın. Pandispanya hamurunu pakette belirtildiği şekilde hazırlayıp...
  5. Kivili Tart

    Kivili Tart

    kivili tart MALZEMELER :Hamuru için 100 gr. eritilmiş tereyağı 2 adet yumurta 1 tutam tuz 2 yemek kaşığı süt 2 kahve kaşığı kabartmatozu 1 paket vanilya 1 su bardağı kadar un yrım su bardağı toz şeker Kreması için: yarım litre süt 1 paket vanilya yarım su bardağı un 6 çorba kaşığı şeker 50 gr. margarin süslemek için meyve dilimleri. Yapılışı Bildiğiniz gibi tart...

Sayfayı Paylaş