gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.184
    Beğenilen Mesajlar:
    2.224
    Ödül Puanları:
    113

    Ayvann Faydaları ve Zararları

    Konu, 'Alternatif Tıp' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    Ayvanın faydaları ve zararları konusunda sizlere bilmek istediğiniz ve merak ettiğiniz bilgileri sunuyorum. [​IMG] Ayva, faydaları saymakla bitmeyen şifalı bir meyvedir.

    Ortalama 100 gram ayvanın, besin ve kalori değerleri şöyledir.

    Su 83.8 gr, kalori 57, Kcalprotein 0.4 gr, yağ 0.1 gr, karbonhidrat 15.3 gr, kalsiyum 11 mg, demir 0.7 mg, fosfor 17 mg, potasyum 197 mg, sodyum 4 mg, A vitamini 40 mg, C vitamini 15 mg dır.

    Prof. Dr. Turan Karadeniz, Ayvanın, kalp, akciğer, boğaz, mide, böbrek, göz, bağırsak, ağız rahatsızlıkları ve adet kanamalarına oldukça faydalı olduğunu söylüyor ve yararlarını şöyle sıralıyor.

    Ayvanın Yararları :
    * Ayvanın meyvelerinden hazırlanan şurup ve kompostolar çocuk ishallerine karşı çok etkilidir.

    * Ayva meyveleri, kalbe kuvvet verir ve rahatlatır.

    * Kalpteki sıkıntıyı, çarpıntıyı ve ağız kokusunu giderir.

    * Harareti ve ishali keser.

    * Hazımsızlığı giderir, mideyi ve bağırsağı kuvvetlendirir, ince bağırsak iltihabını giderir.

    * Vücut gelişimine yardım eder.

    * Ayva, damar sertliğine, karaciğer tembelliğine iyi gelir,

    * Tansiyonu düşürür, safrayı düzene sokar.

    * Yapraklarından yapılan çay, kalp ağrılarına iyi gelmekte, sakinleştirici özelliği bulunmaktadır.

    * Meyvesinden yapılan reçel, sindirim sistemi rahatsızlıklarına iyi gelir.

    * Cinsel isteği artırır.

    * Tereyağında pişirilen ayva, nefes yolu hastalıklarına, müzmin öksürüğe, bronşite ve tüberküloz hastalığına iyi gelmektedir.

    * Ayva çiçeği bal ile macun yapılıp yutulursa, baş ağrısını keser.

    * Ayva çiçeği kaynatılıp içilirse, kalp çarpıntısını keser, kalbi kuvvetlendirir, annenin sütünü artırır.

    * Ayva kokusu, kalp ve dimağı kuvvetlendirir.

    * Ayva hoşafı, yaşlıların ayaklarının tutukluk yapmasını giderir.

    * Ayva varise iyi gelir. Yorgunluk ve bitkinliği önler.

    * Ayva hoşafı, ağız yaraları ve akciğer veremine iyi gelir. Gece uyurken ağızdan salya gelmesini önler.

    * Ayva yaprağı kaynatılıp içilirse ishali keser.

    * Ayva yaprağı kaynatılır, suyu ile gargara yapılır, pişmiş yaprakları ile de lapa yapılıp boğaza konursa boğaz ağrısını ve şişliğini giderir.

    * Burun kanamasını önlemek için buruna ayva suyu çekilir.

    * Ayva suyu, aşırı adet kanamasını önler, bağırsak kanamalarını keser, dizanteriye karşı çok faydalıdır.

    * Doğumu kolaylaştırmak için ayva suyu ve ayva çekirdeği kaynatılıp içilmelidir.

    * Ayva kabuğu veya ayva çekirdeği kaynatılıp içilirse, idrar yolu iltihaplarına iyi gelir.

    * Ayva suyu iştah açar, böbrek ve idrar torbası iltihaplarını iyileştirir.

    * Grip ve nezle için çok etkilidir.

    * Ayva suyu, vücudu terletmek için çok etkilidir.

    * Ayva, böbrek zafiyetine, mide zafiyetine, karaciğer zafiyetine, mide bulantısına, mide ülserine. deniz tutmasına, mide gevşemesi ve mide düşmesine, çok faydalıdır. Pişirilmiş ayva iyi gelir.

    * Ayva suyu, efham ve vesveseye iyi gelir.

    * Göz enfeksiyonlarına karşı, ayva yaprağı kaynatılıp, soğuyan suyu ile günde birkaç kez yıkanır.

    * Ayvanın üzerindeki tüyler, kanayan yere konursa kanamayı durdurur.

    * Beyaz akıntıya karşı ayva yaprağı kaynatılıp aç karnına içilmeli ve haricen yıkanılmalıdır.

    * Ağız içi yaraları ve boğaz iltihapları için, kurutulmuş ayvanın suda bekletilmesi ile elde edilen şurup gargara olarak kullanılırsa şifa verir.

    Ayvanın Zararları :

    * Kabızlık çekenler ve tansiyonu yüksek olanlar yememelidir.

    * Çiğ yenilmesi tavsiye edilmez. Komposto veya jöle yapılarak veya külde pişirildikten sonra yenmesi uygundur.


     
Ayvann Faydaları ve Zararları konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Emziğin faydaları ve zararları

    Emziğin faydaları ve zararları

    emziğin zararları emzik emmenin zararları Yapılan çeşitli araştırmalara göre bebeklerin yaklaşık olarak %85 inin birinci aydan başlayarak emzik kullandığı gösterilmiştir. Annelerde emzik kullanımı ile ilgili yapılan anketlerde, emzik kullanımının genellikle normal bir davranış olarak kabul gördüğü ve bebeklerin emziğe kuvvetle bağlandıkları saptanmıştır. Anne sütünü kısa süre alan bebeklerde...
  2. Yüzmenin faydaları ve zararları

    Yüzmenin faydaları ve zararları

    yüzmenin faydaları yüzmenin zararları havuzda faydaları insan sağlığı açısından yararları Malum yaz geliyor, deniz havuz sezonuda açılıyor Melek'ler:) Yaz sıcaklarında gerek serinlemek için, gerek ise spor yapmak için bol bol yüzeriz. Peki yüzerken nelere dikkat etmeliyiz, kimler yüzmeli ve kimler yüzmemeli gibi vb. soruların tüm cevapları bu yazımızda yer alıyor Melek'lerim :) Spor...
  3. Adaçayının Faydaları ve Zararları

    Adaçayının Faydaları ve Zararları

    Adaçayının yararları Adaçayı Neye İyi Gelir Adaçayının Zararları Özellikle çayını tükettiğimiz adaçayı bazı durumlarda yan etkiler gösterebiliyor melekler :) Şifalı bitkilerden biri olan adaçayı bakın nelere iyi geliyormuş, ne gibi durumlarda zarar verebiliyormuş :tik: -Mide ve bağırsak gazlarını giderip bulantıyı keser. -Uyarıcı özelliği olmasından dolayı kan dolaşımının düzenli...
  4. Kestane Faydaları ve Zararları

    Kestane Faydaları ve Zararları

    Kestanenin faydaları Kestanenin özellikleri Kestane hakkında bilgi Kışın buz gibi gecelerinde kebap yaptığımız leziz kestanelerin faydalarını ve varsa zararlarını hep birlikte öğrenelim sevgili melekler :tik:, * Kayıngiller familyasından; kışın yapraklarını döken, 25 - 30 metre boyunda bir ağaçtır. * Yaprakları geniştir. * Meyveleri iridir. Kestanenin Faydaları : * Kabuklarının suda...
  5. Kavunun faydaları ve zararları

    Kavunun faydaları ve zararları

    Kavun genellikle yaz aylarında yetişir. Kavunun tamamen olgunlaştığını tatlı aromasından ve kanarlarındaki yumuşaklığından anlarız. Kavunun çok naif bir kokusu vardır. İçinde yumuşak ve beyaz çekirdekleri olan kavun, yassı ve genelde sarı ve yeşil renklerdedir. Kavunun naif kokusu ve hoş tadı yanında sağlık açısından da bir çok faydası vardır. İçerdiği yüksek derecede vitamin ve besinler...

Sayfayı Paylaş