Bacak Bakımı İçin Yapmanız Gerekenler

TİTAN

*Melekler Mekanı*
Bacak Bakımı İçin Yapmanız Gerekenler
bacak sağlığı
bacak bakımı





Sevgili melekler, vücudumuzda bulunan her bir organın önemi başka elbette. Ancak bizi ömrümüz boyunca taşıyan ve ağır yük altında olan bacaklarımız için bakım yapmayı genelde ihmal ederiz. Aslına bakarsanız öncelikle sağlımız için sonrasında güzelliğimiz için bacak bakımını ihmal etmemiz gerekir. Peki bacak bakımını nasıl yapacağız?



bacak_bakimi-3f.jpg


Güzel bir bacak derisi için duş esnasında hafif masajlar yapmak, cildi tahriş etmeden keselemek faydalı olacaktır. Banyo sonrası mutlaka nemlendirici kullanılmalıdır.

Bacaktaki istenmeyen tüyler geçici veya kalıcı yöntemlerle giderilebilir. Geçici olarak kıl kaybı yapan yöntemler jilet, tüy dökücü kremler, ağda makineleri, şekerli ağda veya sir ağdadır. Bu tüy alma yöntemleri yaygın olarak kullanılmaktadır. Ancak sık sık uygulanmasının gerekmesi, tahriş yapabilmeleri ve ağda yapılabilmesi için tüylerin bir miktar uzatılması bu yöntemleri pratik olmaktan çıkarır.

Özellikle ağda makineleri, şekerli ağda veya sir ağda batık kıl oluşumuna neden olmaktadır. Bacak ön yüzde ve kasıklarda sivilce, kırmızı ve kahverengi lekeler, derin iz bırakabilen batık kıllar jilet ve tüy dökücü kremlerde daha az görülür. Ancak tüylerin hemen çıkması nedeniyle bu yöntemler de pratik değildir.

Bacak selülitleri ve bölgesel yağlanmalar pek çok kadında görülür. Genellikle 20 yaş sonrası ortaya çıkmaya başlayan bu tür şikayetler yaşın ilerlemesi, kilo alıp vermeler, uzun süre ayakta kalmak veya oturmak, hareketsizlik ve kötü beslenme sonucu artarak devam eder.

Selülit ve yağlardan korunmak, varsa yok etmek için:
  • Kilo kontrolü yapmak
  • Dengeli beslenmek
  • Bol su içmek
  • Haftada üç kez yarım saat egzersiz yapmak
  • Bol yürüyüş yapmak gerekir.

Ayrıca selülit ve bölgesel yağların tedavisi için lipoliz, karboksiterapi ve mezoterapiden faydalanabilirsiniz. Masaj ve lenf drenajlari ek fayda sağlayabilir. Ancak selülit ve bölgesel yağ depolanmalarında en etkili yöntemler lipoliz, mezoterapi ve karboksiterapidir.

Bacak varisleri ve kılcal damarları uzun süre ayakta kalmak (mesleğe bağlı olarak), genetik, hamilelikler, hormon ilaçları ve yaşın ilerlemesine bağlı olarak ortaya çıkabilir. Varis ve kılcal damarların artmasını engellemek için uzun süre ayakta kalınan durumlarda akşamları yarım saat ayakları yukarı kaldırarak dinlendirmek, günlük varis çorabı giymek, damar ilaçları fayda sağlayabilir. Ancak var olan damarları tedavi etmez. Bacak ağrılarından kurtulmak, hastalığın ilerlememesini sağlamak, yaz aylarında rahatlıkla etek ve mayo giyebilmek için lazer veya skleroterapi (damarlara ilaç zerki) ile kılcal damarlarınızdan kurtulabilirsiniz.

Aşağıdaki önerilere de bir göz atın:

- Parlak bacaklara sahip olmak için bir bardak sütün içine bir yemek kaşığı bal koyun. Pamuğu bu karışıma batırarak bacaklarınıza sürün. Kuruduktan sonra ılık suyla güzelce durulayın. Bacaklarınızın parladığını göreceksiniz.

- Kese veya kabak lifi ile düzenli olarak bacaklarınıza masaj yapın. Bu uygulama cildinizdeki ölü deriyi alırken, bir yandan da kan dolaşımını arttırarak cildinizin beslenmesini sağlar.

- Bacaklarınıza her gün nemlendirici sürmeyi alışkanlık haline getirin. Cilt bakımının en önemli kısımlarından biri cildi nemlendirmekdir.
 
Geri
Üst