gebe
  1. BEYZA21

    BEYZA21 ♥ سن بنيم جننتيم نفسيمسين ♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    21 Aralık 2011
    Mesajlar:
    9.593
    Beğenilen Mesajlar:
    1.516
    Ödül Puanları:
    113

    Badem sütü nasıl yapılır?

    Konu, 'Alternatif Tıp' kısmında BEYZA21 tarafından paylaşıldı.

    Badem gibi besin değeri çok yüksek bir besinden yapıldığı için oldukça faydalı. İnek sütü ile kıyaslandığında da belirgin avantajlara sahip. İnek sütü gibi içeriğinde doymuş yağ ve kolesterol yok. Sodyum oranı ise daha düşük. Tekli doymamış yağlardan, e vitamninden ve magnezyumdan çok zengin olması sebebiyle kolesterol düşürücü ve kalp hastalıkları riskini azaltıcı özellikler taşır. Bir miktar omega 3 de içeren badem sütü bu özelliği ile de hafızayı ve bilişsel fonksiyonlarınızı güçlendirmenize yardımcı olur.


    1.jpg







    Badem sütünün kalorisi inek sütü ile kıyaslandığında daha düşük. Bu özelliği de özellikle kilo problemleri olanlar için onu avantajlı hale getiriyor. Üstelik lif de içeren bir içecek olarak sindirim sisteminin sağlıklı işleyişine katkıda bulunuyor. Karbonhidrat oranı da çok düşük olması sebebiyle kan şekerinizde ani yükselmeye neden olmayarak tip 2 diyabet riskini azaltıyor.

    E vitamini gibi çok değerli bir antioksidan vitamini bolca bulundurması sebebiyle erken yaşlanmaya, kanserlere ve diğer dejeneratif hastalıklara karşı koruma kalkanınızı güçlendiren bir içecek olan badem sütü, süt kadar olmasa da kalsiyumdan da zengin bir içecek. Üstelik kalsiyum gibi kemikler için gerekli bir diğer mineral olan fosforu da iyi miktarda bulunduruyor.

    Kalsiyum dışında inek sütüne kıyasla eksik kalan bir diğer özelliği de protein değeri. Ancak yine de protein açısından fakir bir içecek olduğunu söylemek doğru olmaz.

    Badem sütü diğer normal süt için sağlıklı ve harika bir alternatiftir. Badem glutensiz ve düşük karbonhidratlıdır. İyi bir kolesterol dengesi sağlar. Badem sütü hazırlamak için aşağıdaki adımlar izleyiniz:

    1. YÖNTEM


    1. Adım:

    Malzemelerin hazırlanması: Badem sütü hazırlamak için aşağıdaki malzemelere ihtiyacınız olacaktır
    1,5 su bardağı veya 220 gram çiğ badem (tuzsuz, pişmemiş);
    Islatma için 4 bardak ya da 940 mm kaynak suyu veya arıtma suyu;
    1 vanilya çekirdeği (alternatif olarak 1/2 çay kaşığı vanilya özü veya ekstresi kullanılabilir

    2. Adım:

    Bademleri bir gece suda bekletin. Yaklaşık 8 ila 12 saat arası bir süre boyunca suda beklemesi önerilir. Suda bekletmek yumuşamalarını sağlar ama isteğe bağlıdır. Daha sonra üzerindeki su boşaltılır.
    3. Adım:
    Bademleri taze kaynak suyu veya damıtılmış su içine atınız. Daha sonra içine vanilya özü ekleyin ve iyice karıştırın.
    Eğer 4 bardak suyun fazla geldiğini düşünüyorsanız, 3 ila 3.5 bardak kullanabilirsiniz veya az ise ekleme yapabilirsiniz.

    4. Adım:

    İsteğe bağlı tatlandırıcı kullanabilirsiniz. Bunun için pirinç şurubu, bal veya diğer makul sağlıklı tatlandırıcılar eklenir.

    5. Adım:

    Karışımı süzünüz. İyi bir badem sütü için süzmenin güzel yapılması önemlidir. Çok ince bir süzgeçten veya tülbentin altına geniş bir kap konarak süzme işlemi yapılır. Filtreleme ile badem hamuru üste kalacak ve sıvı aşağı süzülecektir. Hamurun içinde sıvı kalmadığından emin olmak için eğer bez ise iyice sıkınız. Süzgeç ise temiz ellerinizle bu işlemi yapınız. Süzgeçte kalan badem hamuru kurutularak yemeklerde kullanılabilir. İyi bir lif kaynağı olduğundan sağlık açısından faydalı hizmetler sunacaktır.Badem Sütü Nasıl Hazırlanır

    6. Adım:

    Badem sütü kapalı şekilde bir buzdolabında 4 ila 7 gün arası saklanabilir. Genellikle tüketilmeden önce çalkalanması gerekir.
    7. Adım:
    Badem sütü yemeklerde diğer besinlerle ve içecek olarak çeşitli şekillerde tüketilebilir.

    2. YÖNTEM

    1. Adım: 1 su bardağı kuru badem, 3 su bardağı su, 1/2 çay kaşığı vanilya ekstresi veya özü ve Kuru hindistan cevizi ya da hindistan cevizi sütü (lezzet için, isteğe bağlı) tedarik ediniz.
    2. Adım:
    Kuru bademleri çok ince doğrayın.

    3. Adım:

    İyice doğranmış bademleri 1 litre plastik şişe içine dökün ve üzerine 3 bardak su ekleyin. İstenirse ekstra aromalar eklenebilir. Blenderden geçirilmiş kuru Hindistan cevizi ve fındık veya su ile birlikte Hindistan cevizi sütü eklenebilir.

    4. Adım:

    Yarım çay kaşığı vanilya ekleyin.

    5. Adım:

    Bu karışımı birkaç dakika çalkalayın. Yaklaşık bir gün boyunca buzdolabında saklayın ve gün içinde de sık sık çalkalayın.

    6. Adım:

    Çalkalayın ve iyi beslenme için üzerine mısır gevreği dökün.

     
Badem sütü nasıl yapılır? konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Limonlu Badem Tatlısı Nasıl Yapılır Buyrun Meleklerim....

    Limonlu Badem Tatlısı Nasıl Yapılır Buyrun Meleklerim....

    Limonlu Badem Tatlısı Limonlu Badem Tatlısı Tarifi Hem faydalı hem lezzetli tam Ramazan iftar sofralarınıza göre bir tatlı...Limonuyla hafif ekşimsi aynı zamanda içindeki bademlerle besleyici bir tatlı... Limonlu Badem Tatlısı Malzemeleri 3 yumurta 2 limonun rendelenmiş kabuğu ve suyu 3 yemek kaşığı un 1 çay bardağı ince çekilmiş badem 50 gr badem ezmesi Yarım su bardağı toz...
  2. kutu sütten yoğurt nasıl yapılır?

    kutu sütten yoğurt nasıl yapılır?

    selam herkese.... sorum şu: kutu sütten yoğurt mayaladım tutmadı, nerde hata yapmış olabilirim? açık sütten zaten hep yoğurt yapıyorum aslında,ama kutu sütle olmadı nedense ?
  3. Süt reçeli nasıl yapılır?

    Süt reçeli nasıl yapılır?

    Kahvaltı sofraları reçelsiz olmaz.Özelliklede çocuklar bu tatlı lezzete bayılır.Kahvaltı sofralarımızda sıklıkla tercih ettiğimiz reçelin bir çok çaşidi var.Günümüzde nerdeyse her sebzenin meyvenin besinin reçeli yapılmakta.Reçel konusunda farklı lezzetler denemek isteyenler için bu günkü tarifimiz süt reçeli.İlk duyduğumda burun kıvırdığım ama tadına bakınca da müptelası olduğum bu lezzeti...
  4. Süt reçeli nasıl yapılır?

    Süt reçeli nasıl yapılır?

    Kahvaltı sofraları reçelsiz olmaz.Özelliklede çocuklar bu tatlı lezzete bayılır.Kahvaltı sofralarımızda sıklıkla tercih ettiğimiz reçelin bir çok çaşidi var.Günümüzde nerdeyse her sebzenin meyvenin besinin reçeli yapılmakta.Reçel konusunda farklı lezzetler denemek isteyenler için bu günkü tarifimiz süt reçeli.İlk duyduğumda burun kıvırdığım ama tadına bakınca da müptelası olduğum bu lezzeti...
  5. Pratik Badem Sütü Yapımı

    Pratik Badem Sütü Yapımı

    E vitamini ve selenyum açısından son derece zengin olan badem sütünü evde hazırlamak sadece 3 dakika alır ve çok kolaydır.Badem sütünün kalorisi inek sütü ile kıyaslandığında daha düşük. Badem sütü inek sütü gibi soğukta muhafaza etmeniz gerekmez. Bu nedenle yanınızda da rahatlıkla taşıyabilirsiniz. Üstelik lif de içeren bir içecek olarak sindirim sisteminin sağlıklı işleyişine katkıda...

Sayfayı Paylaş