gebe
  1. suskun_gız

    suskun_gız Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    28 Eylül 2007
    Mesajlar:
    1.704
    Beğenilen Mesajlar:
    14
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    izmir

    Bademli Alabalık Tava (4 Kişilik)

    Konu, 'Deniz Ürünleri' kısmında suskun_gız tarafından paylaşıldı.

    MALZEMELER 4 adet alabalık fileto 50 gr un
    3 adet çırpılmış yumurta
    100 gr kızarmış file badem
    Yeterince tuz ve biber
    Kızartma için 1 su bardağı sıvı yağ


    HAZIRLANIŞI
    Önce balıkları tuz ve biberleyin. Daha sonra her iki tarafını da una bulayıp çırpılmış yumurtaya batırın. Bir tavada kızgın yağda her iki tarafını da kızartın.
    Roko, yeşil soğan ve limonla birlikte servis edin. En son file bademleri balığın üstüne serpin.


     
Bademli Alabalık Tava (4 Kişilik) konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Kuru Erikli Bademli Tavuk Göğsü (4 kişilik)

    Kuru Erikli Bademli Tavuk Göğsü (4 kişilik)

    Malzemeler 1 büyük tabak Göğüs 2 çorba kaşığı zeytinyağı 100 gram kuruüzüm (sultani) 1 çorba kaşığı taze kekik 1 çorba kaşığı badem (ezilmiş) 4 çorba kaşığı kavrulmuş ve kıyılmış badem 8 çorba kaşığı ufalanmış ekmek Yarım demet kıyılmış maydanoz 3 adet adaçayı yaprağı 12 adet kuru mürdüm eriği (çekirdeksiz) 6 adet karanfil Tuz, karabiber 3 su bardağı piliç suyu Yemeğin Tarifi Zeytinyağını...
  2. Alabalık Izgara (6 Kişilik)

    Alabalık Izgara (6 Kişilik)

    Malzemeler 4 adet büyük alabalık 4 adet küçük domates 12 adet defne yaprağı 2 adet kırmızı soğan Roka Yemeğin Tarifi Alabalığın karnını yarıp içini temizleyin. Bütün kılçığını çıkarın. Alabalık filetoların içine domates ve limon dilimleri ile defne yapraklarını yerleştirin. Alabalıkları yağlanmış tepsiye dizin. 200 derece ısıtılmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Yanında roka...
  3. Alabalık Buğulama (4 Kişilik)

    Alabalık Buğulama (4 Kişilik)

    MALZEMELER 4 adet Alabalık (fileto edilmiş) 4 adet defne yaprağı 3 adet domates 3 adet çarliston biber 1.5 adet limonun suyu 70 gr. tereyağ(margarin veya likit yağ da olabilir) 250 gr. mantar 1 çorba kaşığı kapari turşusu Tuz ve karabiber HAZIRLANIŞI Domatesler halka halinde kesilip yağlanmış tavaya dizilir.Alabalık filetoları domateslerin üzerine yerleştirilir.Bakiye domatesler ise dörde...
  4. Füme Alabalık ve Pancar Salatası (4 Kişilik)

    Füme Alabalık ve Pancar Salatası (4 Kişilik)

    MALZEMELER 2 füme alabalık 1 orta boy salatalık 250 gr haşlanmış pancar, ince dilimler halinde kesilmiş 2 çay kaşığı sirke, tercihen elma sirkesi 1 çay kaşığı ayçiçek yağı 12 marul yaprağı, servis için 4 kornişon turşu, yelpaze şeklinde kesilmiş 4 dal suteresi, süslemek için HAZIRLANIŞI Füme alabalığın kılçıklarını dikkatlice ayırın. Etini büyük bir kaseye koyun. Salatalığı 4 ince eşit...
  5. Bademli Alabalık Tava

    Bademli Alabalık Tava

    alabalık tava Malzemeler 4 adet alabalık fileto 50 gr un 3 adet çırpılmış yumurta 100 gr kızarmış file badem Yeterince tuz ve biber Kızartma için 1 su bardağı sıvı yağ Yemeğin Tarifi Önce balıkları tuz ve biberleyin. Daha sonra her iki tarafını da una bulayıp çırpılmış yumurtaya batırın. Bir tavada kızgın yağda her iki tarafını da kızartın. Roko, yeşil soğan ve limonla birlikte servis...

Sayfayı Paylaş