gebe
  1. TİTAN

    TİTAN Forum Okuru

    Bademli Erişte Üzerinde Safranlı Papağan Balığı

    Konu, 'Deniz Ürünleri' kısmında TİTAN tarafından paylaşıldı.

    papağan balığı nasıl pişirilir papağan balığı pişirilişi
    Pek fazla sofralarımızda yer almayan bir balığın tarifini vermek istiyoruz sizlere melekler, papağan balığı. İsmi biraz alengirli olsa da denenmeye değer bir tarif diyoruz ve bademli erişte üzerinde safranlı papağan balığı tarifimize geçiyoruz :tik:


    [​IMG]


    BADEMLİ ERİŞTE ÜZERİNDE SAFRANLI PAPAĞAN BALIĞI

    MALZEME:
    2 adet 300 gr Papağan balığı filetosu,
    4 tel safran,
    1/2 limon suyu,
    1 çorba kaşığı zeytinyağı,
    200 gr kuru erişte,
    30 gr badem file,
    35 gr tereyağı,
    tuz
    biber

    YAPILIŞI:
    Balıklar derin bir kap içinde safran, zeytinyağı ve limon suyu ile 3 saat marine edilir Erişteler haşlandıktan sonra tava içinde badem ve tereyağ ile sotelenir Izgara papağan balığı bademli erişte üzerinde servis edilir

     
Bademli Erişte Üzerinde Safranlı Papağan Balığı konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Papağan Hastalığı

    Papağan Hastalığı

    Başta papağanlar olmak üzere bir çok evcil kuşta bulunabilen bir cins bakteri insanlara da geçerek ateşli bir solunum yolları enfeksiyonuna neden oluyor. Tıp dilinde psittakoz adıyla bilinen hastalık halk arasında papağan hastalığı ismiyle tanınıyor. Çünkü, psittakoz nedeni olan bakteri, yani chlamydia psittaci, başka kuşlarda da bulunabilmekle beraber daha çok papağan ve papağan benzeri...
  2. Papağan

    Papağan

    Alımlı ve düzgün konuşan kadın veya çocuğa, aşırı derecede mağrur ve zinaya düşkün erkeğe ya da yabancı bir kadına; Papağan bazen kadın ticareti yapan, yalancı ve zalim kimseye, Papağan filozofa ve onun çocuğuna da delalet eder.Rüyasında papağan gören bir erkek, gayet açık sözlü ve düzgün konuşan bir bayanla karşı karşıya gelir. Rüyada papağan görmek bir erkek,için güzel ve zeki bir kızla aşk...
  3. Erişte..

    Erişte..

    Malzemeler 1/2 Kg Erişte 2 Çorba Kaşığı Tereyağı 100 gr Ceviz Bir Miktar Tuz Yemeğin Tarifi Erişteyi, tuzlu bol suda haşlayalım. Bu arada cevizleri irice dövelim. Bir başka tencereye tereyağını kızdıralım. Cevizi tencereye alarak kavuralım. Haşlanmış erişteyi cevizlere katarak karıştıralım. Sıcak olarak cevizli eriştemizi servis yapalım. Not: Dilerseniz erişteye ceviz katmayıp, servis...
  4. Erişte üzerinde soğanlı et sote

    Erişte üzerinde soğanlı et sote

    Lezzetli ve sağlıklı bir yemek kızlar ... Malzemeler 1 kase ev yapımı erişte 350 gr biftek 2 büyük boy soğan 3 diş sarımsak 3 yeşil biber 1 çorba kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı biber salçası sıvıyağ tuz değirmen karabiber kekik su Hazırlanışı 1 kase ev yapımı erişteyi haşlayın.350 gr bifteği ince şeritler şeklinde kesin.Tavaya sıvıyağını alın.ve etleri kızartın.2 büyük boy soğanı...
  5. papağan balığı nasıl pişirilir

    papağan balığı nasıl pişirilir

    papağan balığı nasıl pişirilir merhaba kızlar sizden acil yardım bekliyorum bu papağan balığı nasıl pişirilir

Sayfayı Paylaş