gebe
  1. *Gizemli Kıs*

    *Gizemli Kıs* Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    19 Nisan 2010
    Mesajlar:
    3.781
    Beğenilen Mesajlar:
    265
    Ödül Puanları:
    0

    Bademli kayısılı keşkül

    Konu, 'Tatlılar' kısmında *Gizemli Kıs* tarafından paylaşıldı.

    Misafirlerinizmi geldi yemekten sonra mutlaka güzel bir tatlı sunmamız lazım ozaman bu tatlı size göre görünüşü ve tadıyla on numara.. :tik:


    [​IMG]


    Malzemeler
    • 1 su bardağı file badem (çekilmiş badem içi)
    • 3 adet yumurta sarısı
    • 2 su bardağı toz şeker
    • 2 çorba kaşığı mısır nişastası
    • 1 çorba
    kaşığı un
    • 1 paket vanilya
    • 6 bardak süt
    • 2 çorba kaşığı Hindistan cevizi
    • 10-12 adet kayısı reçeli (veya kayısı kompostusu)



    Yapılışı

    Orta boy bir tencereye yumurta sarılarını koyun mikserin yüksek devriyle 1-2 dakika çırpın. Üzerine toz şeker, mısır nişastası ve unu ekleyin. Vanilyayı kalın, sütün 3 bardağını ekleyerek mikserin yüksek devriyle 2-3 dakika çırparak karıştırın. Kalan sütü de tencereye aktarıp orta ısılı ateşin üzerine oturtun. Bir tahta kaşıkla sürekli karıştırarak, katılaşıp muhallebi kıvamına gelinceye dek pişirin. Kaynama başlayınca içine Hindistan cevizi tozuyla file bademinin yarısını ekleyin yine karıştırarak 2-3 dakika kaynatın ve ocaktan alın. Karıştırarak hafifçe kaynattığınız keşkülü cam kase yada cam kadehlere boşaltın. Üzerine kayısı reçelinin tanelerinden paylaştırıp, kalan file bademleri serpiştirin. Buzdolabına koyup, soğutun kurabiye veya bisküvü yada dondurma eşliğinde servise sunun.


     
  2. juju

    juju Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    30 Nisan 2009
    Mesajlar:
    4.779
    Beğenilen Mesajlar:
    223
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    istanbul
    bunu deniyicem annem kayısı sever ona yapıcam tşkler canım
     
  3. *Gizemli Kıs*

    *Gizemli Kıs* Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    19 Nisan 2010
    Mesajlar:
    3.781
    Beğenilen Mesajlar:
    265
    Ödül Puanları:
    0
    Dene btnm tadı gerçekten çok güzel 1 kere yapmıştım şimdiden afiyet olsun :kiss:
     
  4. KeLeBeK's

    KeLeBeK's Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    9 Kasım 2010
    Mesajlar:
    2.223
    Beğenilen Mesajlar:
    186
    Ödül Puanları:
    63
    Şehir:
    Ҝє£єβєҜ'£єЯ Ď¡¥àЯı
    off gece gece canımı istettin he:sinir:
     
  5. *Gizemli Kıs*

    *Gizemli Kıs* Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    19 Nisan 2010
    Mesajlar:
    3.781
    Beğenilen Mesajlar:
    265
    Ödül Puanları:
    0


    :haha: yaparım ben sana bebegim :kiss:
     
Bademli kayısılı keşkül konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Kestaneli-Bademli-Kayısılı İç Pilav

    Kestaneli-Bademli-Kayısılı İç Pilav

    MALZEMELER 2 Su Bardağı Pirinç 3 Yemek Kaşığı Tereyağı 3.5 Bardak Su veya Et Suyu 1 Orta Boy Soğan 4-5 Kuru Kayısı 1 Kahve Fincanı Ayıklanmış Badem 300 gr. Kestane 1 Çay Kaşığt Tarçın 1/2 Çay Kaşığı Yenibahar 1 Tatlı Kaşığı Toz Şeker Karabiber, Tuz HAZIRLANIŞI Pirinçi sıcak tuzlu su ile ıslatıp yarım saat kadar bekletin. Tencerede eriteceğiniz 2 yemek kaşığı tereyağında pirinç tanelerini...
  2. Kuki Kayısılı

    Kuki Kayısılı

    Malzemeler 1 su bardağı dövülmüş findık 1 su bardaği kuru kayısı Yarım su bardağı toz şeker 2 Adet yumurta beyazı 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi Yapilis Tarifi Kuru kayısıları ince ince kıyın. Yumurta beyazı ve toz şekeri bir kabın içerisinde karıştırın. İçine dövülmüş fındık, Hindistan cevizi ve kayısıları ilave ederek karıştırın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Yapmış olduğunuz bu...
  3. Bademli Keşkül

    Bademli Keşkül

    Malzemeler 1 litre süt 200 gr toz şeker 100 gr nişasta 2 adet yumurta sarısı Çay kaşığının sapıyla çok az vanilya 1 kahve fincanı çekilmiş file badem Yemeğin Tarifi Önce tencereyi ocağın üzerine yerleştirin. Sütü içine koyun ve şeker ilave ederek karıştırın. Süt kaynadıktan sonra bademi ve vanilyayı ilave edin. Nişastayı ayrı bir derin kabın içine bırakın. 2 adet yumurta sarısını nişastanın...
  4. ÜzÜmlÜ KeŞkÜl

    ÜzÜmlÜ KeŞkÜl

    Malzemeler 1 çay bardağı pirinç 100 gram badem 4 su bardağı süt 2 su bardağı toz şeker 1 çay bardağı üzüm suyu 1 kase çekirdeksiz üzüm 2 çorba kaşığı hindistan cevizi 1 çorba kaşığı çekilmiş şam fıstığı YAPILIŞI Pirinç ayıklanıp, yıkanır. Bir gece suda bekletilir. Ertesi gün robotta çekilir. Bademler sıcak suda bekletilip kabukları soyulur. Ayıklanmış bademler bir bardak sütle...
  5. Bademli Kayısılı elmalı muffin

    Bademli Kayısılı elmalı muffin

    Klasik kek tarifimize malzemeler ekleyerek uydurma bir muffin :) ama inanılmaz lezzetliler. Özellikle pişerken mutfaktan gelen koku harikaydı. Malzemeler: 3 adet yumurta 2 su bardağı toz şeker 3 su bardağı un 1 su bardağı süt 1 su bardağı sıvıyağ 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilin 1 adet elma ( küp kesilmiş) 8-10 adet kuru kayısı ( küp kesilmiş) 80-100gr. badem ( blender ile toz haline...

Sayfayı Paylaş