gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.184
    Beğenilen Mesajlar:
    2.224
    Ödül Puanları:
    113

    Bademli Keşkül

    Konu, 'Tatlılar' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    Malzemeler 1 litre süt 200 gr toz şeker
    100 gr nişasta
    2 adet yumurta sarısı
    Çay kaşığının sapıyla çok az vanilya
    1 kahve fincanı çekilmiş file badem


    Yemeğin Tarifi
    Önce tencereyi ocağın üzerine yerleştirin. Sütü içine koyun ve şeker ilave ederek karıştırın. Süt kaynadıktan sonra bademi ve vanilyayı ilave edin. Nişastayı ayrı bir derin kabın içine bırakın.
    2 adet yumurta sarısını nişastanın içine ilave edin. Su ile nişastayı ezerek kaynamakta olan sütün içine ağır ağır karıştırarak koyun. 2 dakika kaynattıktan sonra ateşten alıp kaselere servis yapın ve soğumaya bırakın. Soğuk servis yapın.

     
Bademli Keşkül konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. bademli pilav

    bademli pilav

    MALZEMELER 1 tavuğun göğüs kısmı 2 su bardağı pirinç 2 avuç çiğ badem içi 4 su bardağı tavuk suyu 1 yemek kaşığı kuş üzümü 100 gr tereyağ (ya da margarin) 1 tatlı kaşığı çam fıstığı karabiber tuz Hamur malzemesi : 125 gr margarin 3 su bardağı un 2 adet yumurta HAZIRLANIŞI Tavuk göğsünü ufak bir tencerede biraz su ile pişirin. Bademleri kaynar suda haşlayıp kabuklarını soyun. Bir kaşık...
  2. ÜzÜmlÜ KeŞkÜl

    ÜzÜmlÜ KeŞkÜl

    Malzemeler 1 çay bardağı pirinç 100 gram badem 4 su bardağı süt 2 su bardağı toz şeker 1 çay bardağı üzüm suyu 1 kase çekirdeksiz üzüm 2 çorba kaşığı hindistan cevizi 1 çorba kaşığı çekilmiş şam fıstığı YAPILIŞI Pirinç ayıklanıp, yıkanır. Bir gece suda bekletilir. Ertesi gün robotta çekilir. Bademler sıcak suda bekletilip kabukları soyulur. Ayıklanmış bademler bir bardak sütle...
  3. Bademli Çorba

    Bademli Çorba

    Malzemeler 4kaşık zeytinyağı 1dilim bayat ekmek 4dilim kızarmış ekmek 150gr iç badem 2diş sarımsak 2damla sirke tuz Yemek Tarifi Bademleri 2dk kaynar su içinde tutup süzün kabuklarını soyun. Ardından birkaç dakika fırında bekletin, hafif kızarsınlar. Bayat ekmeği ılık su ile ıslatıp süzün ve havan içine alın. Üzerine sarımsak, tuz ve bademi ekleyip bulamaç olana kadar dövün....
  4. Bademli kayısılı keşkül

    Bademli kayısılı keşkül

    Misafirlerinizmi geldi yemekten sonra mutlaka güzel bir tatlı sunmamız lazım ozaman bu tatlı size göre görünüşü ve tadıyla on numara.. :tik: Malzemeler • 1 su bardağı file badem (çekilmiş badem içi) • 3 adet yumurta sarısı • 2 su bardağı toz şeker • 2 çorba kaşığı mısır nişastası • 1 çorbakaşığı un • 1 paket vanilya • 6 bardak süt • 2 çorba kaşığı Hindistan cevizi • 10-12 adet...
  5. Resimli Keşkül yapılışı

    Resimli Keşkül yapılışı

    Keşkül Tarifi Resimli Keşkül Tarifi Ağzının tadını bilen Melek'lerimize ve misafirlerimize bu yazımızda damaklarda tat bırakacak olan keşkül tarifini aktarıyor ve şimdiden afiyeti bal şeker olsun diyoruz :) Keşkül Malzemeleri: 1 litre süt 1 su bardağı şeker Yarım su bardağı pirinç unu 1 su bardağı toz badem 1 yumurtanın sarısı 1 çorba kaşığı hindistan cevizi 1 çorba kaşığı dövülmüş...

Sayfayı Paylaş