gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.162
    Beğenilen Mesajlar:
    2.213
    Ödül Puanları:
    113

    bademli pilav

    Konu, 'Pilavlar' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    MALZEMELER 1 tavuğun göğüs kısmı 2 su bardağı pirinç
    2 avuç çiğ badem içi
    4 su bardağı tavuk suyu
    1 yemek kaşığı kuş üzümü
    100 gr tereyağ (ya da margarin)
    1 tatlı kaşığı çam fıstığı
    karabiber
    tuz

    Hamur malzemesi :

    125 gr margarin
    3 su bardağı un
    2 adet yumurta

    HAZIRLANIŞI
    Tavuk göğsünü ufak bir tencerede biraz su ile pişirin. Bademleri kaynar suda haşlayıp kabuklarını soyun. Bir kaşık yağda çam fıstıklanyla beraber kavurun. Tencerede yağı eritin, ayıklayıp yıkadığınız pirinci bu yağa ilave edip 5 dakika kavurun. Kavurduğunuz pirince kuş üzümü, çam fıstığı, tuz ve bademleri katıp bir kez karırıştırdıktan sonra sıcak tavuk suyunu ilave edin, önce harlı sonra kısık ateşte pişirin. Pilav piştikten sonra bir süre, lapa olmaması için demlenmeye bırakın.

    Hamurun hazırlanışı :

    125 gr margarine yumurta, tuz ve su ilave edip hamur yapın. Bu hamuru merdane yardımı ile 2-3 mm kalınlığında açın. Yağladğınız payreks bir kaba kenarlanndan hamur sarkacak biçimde yerleştirin. Demlenmeye bıraktığınız pilavın kapağını açıp karabiber ve sıcak tavuk parçalarını ilave edip tahta bir kaşıkla karıştırın. Hazırladığınız iç pilavı, hamur döşeli bir kaba boşaltılıp, şekil alınası için üzerine hafifçe bastırıp, sıkıştırın. Sarkan hamurları üzerine kapatıp orta harareti fırında hamur kızarana dek pişirin. Daha sonra çıkarıp, ters çevirerek servis yapın.

     
bademli pilav konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. bademli üzümlü pilav

    bademli üzümlü pilav

    bademli pilav Malzemeler 400 gr Pirinç 100 gr margarinEvin 50 gr Badem 50 gr Kuru üzüm(Sultani) 1 tatlı kaşığı Tuz 2 bardak Et suyu Yemeğin Tarifi Ön hazırlık olarak pirinci ayıklayın. Orta boy bir tencereye koyup, üzerini birkaç parmak aşacak kadar tuzlu ılık su ilave edin. Bunun için 1 çorba kaşığı tuz kullanın. Pirinci 2 saat ıslatın. Bu sürenin sonunda bir süzgece aktarıp, süzülmeye...
  2. Bademli pilav tarifi

    Bademli pilav tarifi

    Bademli pilav Melişlerim güzel bir pilav tarifi buyurunn:) Malzemeler 1 tavuğun gögüs kısmı 2 su bardağı pirinç 2 avuç çiğ badem içi 4 su bardağı tavuk suyu 1 yemek kaşığı kuş üzümü 100 gr tereyağ ( ya da margarin) 1 tatlı kaşığı çam fıstığı karabiber tuz Hazırlanışı Tavuk gögüsünü ufak bir tencerede biraz su ile çırpın.Bademleri kaynar suda haşlayıp kabuklarını soyun.Bir kaşık yağda...
  3. Bademli Pilav

    Bademli Pilav

    bademli pilav En sevdiğim pilavlardan biri bademli pilav...zevke göre badem yerine cevizde gayet lezzetli olacaktır... MALZEMELER 2 su bardağı baldo pirinç 3 su bardağı sıcak su (pirincin cinsine göre su miktarı değişebilir) 1 çay bardağı kabuksuz badem bir tutam maydanoz tereyağı,zeytinyağı,tuz bir tatlı kaşığı toz şeker Bademli pilavın yapılışı Önce pirinçleri nişastası gidene...
  4. Tavuklu Bademli Pilav Tarifi Resimli

    Tavuklu Bademli Pilav Tarifi Resimli

    Tavuklu Bademli Pilav Tarifi Resimli Selam kızlar sizden Tavuklu Bademli Pilav Tarifi istiyorum birde resmini ekleyin yapılmış olan resmini
  5. Resimli Tavuklu Bademli Pilav Tarifi

    Resimli Tavuklu Bademli Pilav Tarifi

    Tavuklu Bademli Pilav Tarifi Resimli Tavuklu Bademli Pilav Tarifi Pilav tarifleri arasına bir yenisini daha eklemek isteyen siz sevgili bayanlar, Meleklermekani.com olarak sizler için bu sayfamızda muhteşem bir lezzet olan Tavuklu Bademli Pilav Tarifini sunuyoruz. Tavuklu Bademli Pilav Malzemeler *2 Su B. Pirinç *1 Su B. Badem *1 Su B. Et Suyu * 2 Çorba K. Tereyağı *Tuz *Su...

Sayfayı Paylaş