gebe
  1. _BaLıM_

    _BaLıM_ Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    21 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    2.980
    Beğenilen Mesajlar:
    4
    Ödül Puanları:
    0

    Bademli portakallı Pelte

    Konu, 'Tatlılar' kısmında _BaLıM_ tarafından paylaşıldı.

    bademli portakallı havuç tatlısı Kızlar çok değişik ve lezzetli bir tarif:)
    8 yemek kaşığı dolusu toz şeker
    4 yemek kaşığı dolusu mısır nişastası
    1 paket vanilya
    10 su bardağı portakal suyu ( taze sıkılmış ya da hazır meyve suyu)
    2 su bardağı çekilmiş badem içi

    YAPILIŞI

    Toz şeker,nişasta ve vanilyayı orta boy tencereye aktarıp portakal suyunuda azar azar ekleyin.Tel çırpacak yada mikser yardımıyla çırparak malzemeleri birbirine iyice karıştırın

    Karışımı kısık ateşte tel çırpıcı yada tahta kaşıkla sürekli karıştırarak koyulaşıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.Pelteyi kaynamaya başladıktan sonra ocaktan alın.Henüz sıcak haldeyken iri çekilmiş bademi ilave edin.

    Pelteyi ayaklı kup bardaklarına yada muhallebi kaselerine paylaştırın.Soğuması için buzdolabında bekletip soğuk servis yapın

     
  2. ilkimefsa

    ilkimefsa Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    25 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    409
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    kars
    umarım güzel olur bu akşam yapıcam bakalım
     
  3. _BaLıM_

    _BaLıM_ Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    21 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    2.980
    Beğenilen Mesajlar:
    4
    Ödül Puanları:
    0

    Tamam canım dene bakalım:)
    yapıncada yazz tatlım :)

    sana kolay gelsin......
     
  4. perize

    perize Üye Üye

    Kayıt:
    9 Nisan 2009
    Mesajlar:
    380
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    Ödül Puanları:
    18
    bende deneyim kızlar bakalım nasıl olucak.
     
Bademli portakallı Pelte konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. bademli pilav

    bademli pilav

    MALZEMELER 1 tavuğun göğüs kısmı 2 su bardağı pirinç 2 avuç çiğ badem içi 4 su bardağı tavuk suyu 1 yemek kaşığı kuş üzümü 100 gr tereyağ (ya da margarin) 1 tatlı kaşığı çam fıstığı karabiber tuz Hamur malzemesi : 125 gr margarin 3 su bardağı un 2 adet yumurta HAZIRLANIŞI Tavuk göğsünü ufak bir tencerede biraz su ile pişirin. Bademleri kaynar suda haşlayıp kabuklarını soyun. Bir kaşık...
  2. Pelte

    Pelte

    Güzel ve afiyet üzere tüketilen rızka delalet eder. ( Ayrıca Bakınız; Tatlılar.)En sıkıntılı anda gelecek ve büyük fayda sağlayacak az miktardaki paradır.
  3. Bademli Çorba

    Bademli Çorba

    Malzemeler 4kaşık zeytinyağı 1dilim bayat ekmek 4dilim kızarmış ekmek 150gr iç badem 2diş sarımsak 2damla sirke tuz Yemek Tarifi Bademleri 2dk kaynar su içinde tutup süzün kabuklarını soyun. Ardından birkaç dakika fırında bekletin, hafif kızarsınlar. Bayat ekmeği ılık su ile ıslatıp süzün ve havan içine alın. Üzerine sarımsak, tuz ve bademi ekleyip bulamaç olana kadar dövün....
  4. Portakallı kereviz

    Portakallı kereviz

    zeytinyağlı kereviz, portakallı kereviz, nasıl pişirilir, malzemeleri nelerdir, resimleri, ile ilgili bilgileri burada bulabilirsiniz Sevgili melekler, Pek çok zeytinyağlıda olduğu gibi kerevize de portakal suyu çok yakışıyor,lezzet veriyor.Zeytinyağlı kereviz ,sebzeler sırayla kavrularak yapıldığı gibi çiğden pişirilerek te çok güzel oluyor.Ben çiğden yapmayı tercih ediyorum.Yalnız...
  5. Portakallı Biscotti

    Portakallı Biscotti

    portakallı, biscotti, tarifi, malzemeleri, selanik gevreği, yapılışı hakkında herşey burada Çok güzel görünen bu biscottilerime bakın.. Bilmeyenler için ufak bir hatırlatma yapmak istiyorum biscotti İtalyanca çifte kavrulmuş, iki kere fırınlanmış anlamına geliyor. Selanik Gevreği olarak da bilinen bu güzel lezzeti kendime göre bir doğaçlama yaparak ve kış mevsimine de yakışacağını...

Sayfayı Paylaş