Bademli Sarma Tatlı

*GüMüŞ*

Yeni Üye
Üye
Bademli Sarma Tatlı
Malzemeler

5 Adet yumurta
1 Su bardağından iki parmak eksik tozşeker
1 Su bardağından bir parmak eksik un
Yarım su bardağı irmik
Şurubu için :
2.5 Su bardağı tozşeker
3 Su bardağı su
Yarım limon suyu
Vanilya
İçi için :
150 gr frambuaz marmelatı
1 Su bardağı kavrulmuş file badem
Süslemek için :
Yarım su bardağı bütün badem
50 gr krem şanti
Frambuaz
2 Adet taze incir

373.jpg


Hazırlanışı

* Hamur için 5 adet yumurta ve 1 su bardağından iki parmak eksik tozşekeri kabarana dek karıştırın.
* 1 su bardağından bir parmak eksik un ve yarım su bardağı irmik karışımını kevgirden geçirerek ekleyin ve iyice karıştırın.
* Tepsiye yağlı kağıt serin.
* Hamuru 1 santin kalınlığında olacak şekilde tepsiye dökün.
* 220 dereceli fırında 10 dakik pişirin.
* Bu arada şurubu hazırlayın.
* 3 su bardağı suyu ve 2.5 su bardağı şekeri kaynatın.
* Koyulaşmasına yakın yarım limon suyu ve vanilyayı ekleyin.
* Pişirdiğiniz hamurun üzerine şurubu dökün.
* Üzerine frambuaz marmelatı ve kavrulmuş file bademi yayıp rulo şeklinde sarın.
* Soğuduktan sonra üzerine frambuaz marmelatı sürün.
* Badem, krem şanti, frambuaz ve incir dilimleri ile süsleyin.
* Dilimleyip, servis yapın.
 
Geri
Üst