gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.167
    Beğenilen Mesajlar:
    2.218
    Ödül Puanları:
    113

    bademli üzümlü pilav

    Konu, 'Pilavlar' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    bademli pilav Malzemeler 400 gr Pirinç
    100 gr margarinEvin
    50 gr Badem
    50 gr Kuru üzüm(Sultani)
    1 tatlı kaşığı Tuz
    2 bardak Et suyu


    Yemeğin Tarifi
    Ön hazırlık olarak pirinci ayıklayın. Orta boy bir tencereye koyup, üzerini birkaç parmak aşacak kadar tuzlu ılık su ilave edin. Bunun için 1 çorba kaşığı tuz kullanın. Pirinci 2 saat ıslatın. Bu sürenin sonunda bir süzgece aktarıp, süzülmeye bırakın.
    Bademi küçük bir kaba koyun. Üzerini örtecek kadar su ilave edin. Orta ateşte birkaç dakika kaynatın. Kabı ateşten alıp, suyu süzün. Bademlerin üzerinden soğuk su geçirin. Kabuklarını soyup, atın. Badem içlerini bir kenarda saklayın.
    Kuru üzümü ayıklayın. Küçük bir kaba koyun. Üzerini örtecek kadar su koyup, bekletin.
    Küçük bir sahanda yağın beşte birini, orta ateşte eritin. Yağ kızınca ayıklanmış badem içlerini koyup, bir kaşıkla sık sık karıştırarak, birkaç dakika, bademler sararıncaya kadar pişirin. Kabı ateşten alın.
    Et suyunu bir taşım kaynatıp, bir kenara alın. Kalan 80 gram yağı orta boy bir tencerede, orta ateşte eritin. Yağ kızmaya başlayınca, bademleri pişirdiğiniz sahandaki yağı da süzdürerek ilave edin. Kızgın yağa pirinci ilave edip, bir kevgirle sık sık karıştırarak, 8-10 dakika kavurun. Kalan 2 tatlı kaşığı tuz ve sıcak et smıınu ilave edin. 2-3 dakika kavnamaya bırakın. Kevgirle birkaç kere karıştırın. Tencerenin kapağını sıkıca örtün. Ateşi iyice kısın. Pirinci 10 dakika pişirin.
    Bu arada kuru üzümü süzün. Pirinç 10 dakika pişince tencerenin kapağını açın. Süzülmüş üzüm ve kavrulmuş bademleri ilave edin. Kevgirle birkaç kere karıştırın. Tencerenin kapağını tekrar sıkı sıkı örtün.
    Yine kısık ateşte, pirinci 8-10 dakika daha, suyunu iyice çekinceye kadar pişirin. Ocağı kapatın. Tencerenin kapağını açıp, pilavın üzerine temiz bir bez örtün. Kapağı tekrar kapatın. Bademli ve üzümlü pilavı, bu şekilde ocak üzerinde 15-20 dakika demlendirin

     
bademli üzümlü pilav konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. bademli pilav

    bademli pilav

    MALZEMELER 1 tavuğun göğüs kısmı 2 su bardağı pirinç 2 avuç çiğ badem içi 4 su bardağı tavuk suyu 1 yemek kaşığı kuş üzümü 100 gr tereyağ (ya da margarin) 1 tatlı kaşığı çam fıstığı karabiber tuz Hamur malzemesi : 125 gr margarin 3 su bardağı un 2 adet yumurta HAZIRLANIŞI Tavuk göğsünü ufak bir tencerede biraz su ile pişirin. Bademleri kaynar suda haşlayıp kabuklarını soyun. Bir kaşık...
  2. Bademli pilav tarifi

    Bademli pilav tarifi

    Bademli pilav Melişlerim güzel bir pilav tarifi buyurunn:) Malzemeler 1 tavuğun gögüs kısmı 2 su bardağı pirinç 2 avuç çiğ badem içi 4 su bardağı tavuk suyu 1 yemek kaşığı kuş üzümü 100 gr tereyağ ( ya da margarin) 1 tatlı kaşığı çam fıstığı karabiber tuz Hazırlanışı Tavuk gögüsünü ufak bir tencerede biraz su ile çırpın.Bademleri kaynar suda haşlayıp kabuklarını soyun.Bir kaşık yağda...
  3. Bademli Pilav

    Bademli Pilav

    bademli pilav En sevdiğim pilavlardan biri bademli pilav...zevke göre badem yerine cevizde gayet lezzetli olacaktır... MALZEMELER 2 su bardağı baldo pirinç 3 su bardağı sıcak su (pirincin cinsine göre su miktarı değişebilir) 1 çay bardağı kabuksuz badem bir tutam maydanoz tereyağı,zeytinyağı,tuz bir tatlı kaşığı toz şeker Bademli pilavın yapılışı Önce pirinçleri nişastası gidene...
  4. Tavuklu Bademli Pilav Tarifi Resimli

    Tavuklu Bademli Pilav Tarifi Resimli

    Tavuklu Bademli Pilav Tarifi Resimli Selam kızlar sizden Tavuklu Bademli Pilav Tarifi istiyorum birde resmini ekleyin yapılmış olan resmini
  5. Resimli Tavuklu Bademli Pilav Tarifi

    Resimli Tavuklu Bademli Pilav Tarifi

    Tavuklu Bademli Pilav Tarifi Resimli Tavuklu Bademli Pilav Tarifi Pilav tarifleri arasına bir yenisini daha eklemek isteyen siz sevgili bayanlar, Meleklermekani.com olarak sizler için bu sayfamızda muhteşem bir lezzet olan Tavuklu Bademli Pilav Tarifini sunuyoruz. Tavuklu Bademli Pilav Malzemeler *2 Su B. Pirinç *1 Su B. Badem *1 Su B. Et Suyu * 2 Çorba K. Tereyağı *Tuz *Su...

Sayfayı Paylaş