gebe
  1. HİDOŞ

    HİDOŞ Aktif Üye Üye

    Kayıt:
    1 Kasım 2007
    Mesajlar:
    1.132
    Beğenilen Mesajlar:
    4
    Ödül Puanları:
    38
    Şehir:
    istanbul

    Baharat

    Konu, 'A-B' kısmında HİDOŞ tarafından paylaşıldı.

    Birinden zarar görmeye ve hastalığa işarettir. Birinden zarar görmeye ve hastalığa işarettir. Rüyada baharat aldığını gören kimse hiç bilmediği bir yere gider.Rüyada ilaç için kullanilan baharat görmek, faydasi olani hayir, olmayani zararla yorumlanir. Bir rivayete göre baharat görmek gam ve kederle tabir edilir. Baharat yedigini gören hüzün ve kedere, düsünceye kapilir. Bir baska rivayete görede: Rüyada baharat yemek, baharat görmek, hastaliga isarettir.
     
Baharat konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. "s"baharatlar

    "s"baharatlar

    Safran : Safran, kullanıldığı yemeğe sapsarı bir renk verir. Keskin ve hafif acımsı bir tadı vardır. Bazı balık ve deniz mahsulleri yahnilerinde, pilavlarda ve sütlü, pirinçli tatlılarda kullanılır. Zeytinyağında ise hiç erimez. Ayrıca safrandan zerde adı verilen bir tatlı da yapılır. Sumak : Toz haline getirilerek kullanılmaktadır. Ekşimsi bir tadı vardır. Kebaplara ve bazı salatalara...
  2. "z"baharat

    "z"baharat

    Zencefil : Bir bitkinin toprak altında kalan gövdesinin kurutulmasıyla elde edilir. Genellikle şerbet, meşrubat ve likör yapımında kullanılmaktadır. Zerdeçal : Yaprakları sivri uçlu, çiçekleri sarı renkte bir bitkidir. Et, balık, yumurtalı yemeklere katılır. Ayrıca kimi zaman safranın yerine de kullanılmaktadır.
  3. "m"baharatlar

    "m"baharatlar

    Maydanoz : Her türlü salata ve yemekte kullanılır. Kök maydanozda ıtırlı bir yağ bulunduğundan bazı soslarda ve yemek sularında bu köklerden yararlanılmaktadır. Melisotu : Salata veya taze meyveler ile kullanılır. Mercanköşk : Kekiğe çok yakın bir ottur. Salatalardan başka et yemeklerinde, sebzelerle de kullanılır. Genellikle yemeğe pişmesine yakın konur. Sindirimi kolaylaştırıcı bir...
  4. "k"baharatlar

    "k"baharatlar

    Karabiber : Kuru ve siyah tanelerinin baharlı ve acı bir tadı vardır. Hemen hemen her türlü yemekte bütün veya toz durumda kullanmak mümkündür. Kakule : Sıcak iklimlerde yetişen kakulenin tohumları küçük ve beyazımsı renktedir. İştah açıcı ve mide bozukluklarını giderici özelliği vardır. Bu nedenle hem baharat, hem de ilaç olarak kullanılır. Karanfil : Bu bitkinin koyu renkli, küçük çivi...
  5. "D"baharatlar

    "D"baharatlar

    Defne : Çeşitli balık, et, kümes ve av hayvanlarının etlerinden yapılan yemeklerde, soslarda ayrıca bazı turşu ve konservelerde kullanılır. Dereotu : Maydonozdan sonra en çok kullanılan taze ot. Sindirimi kolaylaştırıcı bir bitkidir. Birçok salata ve zeytinyağlı yemeklerde kullanılır. Dolmalık Fıstık : Özellikle dolma içlerinde kullanılır.

Sayfayı Paylaş