gebe
  1. sevgi10

    sevgi10 Üye Üye

    Kayıt:
    5 Mart 2008
    Mesajlar:
    385
    Beğenilen Mesajlar:
    7
    Ödül Puanları:
    18
    Şehir:
    Balıkesir

    Baharatlı gulaş...

    Konu, 'Et Yemekleri' kısmında sevgi10 tarafından paylaşıldı.

    Malzemeler 800 gr Dana Kuşbaşı 4 Soğan
    80 gr Tereyağı veya Margarin
    1 Çay Kaşığı Kırmızı Pulbiber
    1 Çorba Kaşığı Sirke
    4-5 Diş Sarmısak
    2 Defne Yaprağı
    4 Olgun Domates
    1 Su Bardağı Et Suyu
    1 Tutam Mercanköşk
    1 Tutam Kimyon
    Tuz


    Yemeğin Tarifi
    1) Eti iri kuşbaşı şeklinde doğrayın. Soğanları soyup ince ince kıyın. Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.
    2) Tavada tereyağını eritin. Soğanları ilave edip pembeleşinceye kadar orta ateşte kavurun. Kırmızı pulbiber ve sirke ekleyip karıştırın.
    3) Eti tavaya ilave edip karıştırın. Defne yaprakları, mercanköşk ve kimyonu ekleyin. Sarımsak dişlerini soyup bütün olarak yemeğe ilave edin. Et suyu ve tuzu ekleyip rengi değişinceye kadar kavurun.
    4) Doğranmış domatesi ilave edip kapağı kapalı olarak ağır ateşte 1.5-2 saat pişirin. Etin dibe yapışmaması için ara sıra tahta kaşıkla karıştırın. Suyunu çektikçe kaynar et suyu ilave edebilirsiniz. Gulaş piştikten sonra sarımsak dişlerini içinden çıkarın. Sıcak olarak servis yapın.
    NOT: Mümkünse baharatlı gulaşı bakır bir kapta hazırlayın

     
  2. sondamla

    sondamla Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    22 Mart 2008
    Mesajlar:
    69
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    Cennet
    Ce: Baharatlı gulaş...
    :thanks:Teşekkürler:thanks:

     
  3. tuqqce

    tuqqce Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    19 Mart 2008
    Mesajlar:
    6.382
    Beğenilen Mesajlar:
    394
    Ödül Puanları:
    83
    Şehir:
    Wuppertal-Germany
    Cevap: Baharatlı gulaş...

    ellerine sağlıkk
     
Baharatlı gulaş... konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. baharatlı tavuk

    baharatlı tavuk

    Malzemeler 4 adet tavuk göğsü 1 dal fesleğen 1 dal adaçayı 1 çorba kaşığı beyazbiber 1 çorba kaşığı kırmızıbiber 1 çorba kaşığı kimyon 1 tatlı kaşığı kekik 1 tatlı kaşığı pul kırmızıbiber Sıvı yağ (kızartmak için] Sosu İçin: 1 adet dolmalık kırmızı biber 1 adet kırmızı soğan 1/2 salatalık 1 adet avokado 1 limonun suyu 1 tatlı kaşığı sirke 1 tatlı kaşığı toz şeker Tuz, karabiber Yemeğin...
  2. baharatlı patates

    baharatlı patates

    3-5 adet orta boy patates 2 adet ufak soğan 1 diş sarmısak köfte baharı tuz karabiber kekik kırmızı biber isteğe bağlı diğer baharatlar 1,5 su bardağı süt Haşlanmış patatesleriküp şeklide ufaltın. Soğan ve sarmısağı pembe leşinceye dek kızartın. Daha sonra baharatları ekleyin Patatesleri ve sütü ekleyerek, sütü çekinceye kadar pişirin. Et yemeklerinin yanında sıcak olarak sevis yapın.
  3. Baharatlı Zeytin

    Baharatlı Zeytin

    zeytin baharati baharatli zeytin baharatı baharatlı baharat Malzemeler 250 gr salamura çiziksiz iri yeşil zeytin yarım çay kaşığı mercan köşk yarım tutam kekik 1 çay kaşığı taze biberiye 1 defne yaprağı 1 çay kaşığı rezene tohumu 1 çay kaşığı kimyon 1 çay kaşığı kıyılmış kırmızı acı biber 2 diş ezilmiş sarmısak üstlerini örtecek kadar zeytin yağ Yapilis Tarifi Her zeytin tanasini...
  4. Hindistan mutfağından baharatlı soğan

    Hindistan mutfağından baharatlı soğan

    yarim kilo sogan yarim bardak yag 4 cay kasigi toz kirmizi biber 2 cay kasigi sirke 2 cay kasigi toz seker 2 dis sarimsak 1 yesil dolma biber 1 tutam tarcin(istege bagli) soganlari dilimleyin.yesil biberi ve sarimsaklari dograyin.orta ateste soganlari kizarana kadar yani kahverengilesene kadar kizartin.uzerine kirmizi biberi yesil biberi ve sarimsaklari ilave edip 3 dakika orta ateste...
  5. Baharatlı tavuk

    Baharatlı tavuk

    ballı baharatlı tavuk balli baharatli tavuk Malzeme - 1 paket tavuk budu (4 Adet) - 1 paket tavuk kemiksiz kalça (4 Adet) - 6 yemek kaşığı sıvı Sana - 1 yemek kaşığı köri - 2-3 iş sarımsak - 1 yemek kaşığı bal - 1 tatlı kaşığı zencefil - 1 litre hindistan cevizi sütü - Tuz-karabiber Hazırlanışı Tavukları paketten çıkarıp, yıkayınız. Yayvan bir tavada sıvı Sana’yı kızdırıp, köriyi ilave ederek...

Sayfayı Paylaş