gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.171
    Beğenilen Mesajlar:
    2.223
    Ödül Puanları:
    113

    bakla ezmesi!

    Konu, 'Sebze Yemekleri' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    Kullanılan Malzemeler : 100 g. kuru iç bakla (geceden soğuk suda ıslatılmış)
    4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
    1 yemek kaşığı sirke
    1 diş sarmısak (ezilmiş)
    tuz ve karabiber
    sebzeler
    1 küçük karnabahar, küçük çiçeklere ayrılmış
    1 salatalık, ince çubuk halinde kesilmiş
    2 kereviz sapı, ince çubuk halinde kesilmiş
    2 havuç ince çubuk halinde kesilmiş
    1 küçük yeşil biber, ince çubuk halinde kesilmiş
    1 küçük kırmızı biber ince çubuk halinde kesilmiş
    1 bağ kırmızı turp

    Tarifi : Baklaları süzüp soğuk suda durulayın. Büyük bir tencereye koyup üstüne soğuk su ekleyip bir taşım kaynatın. Sonra ateşi kısıp, tencerenin kapağım yarı kapatıp 1 1/4 saat baklalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Pişirme sırasında gerekirse sıcak su ekleyin.

    Baklaları süzüp, suyunu bir kenara ayırın. Baklaları 4 yemek kaşığı zeytinyağı, sirke, sarımsak, tuz, biber ve ayrılmış bakla suyundan 4 yemek kaşığı ile birlikte blendera koyup, koyulaşıncaya kadar karıştırın. Çok koyu olursa biraz daha pişme suyundan ekleyin.

    Bakla ezmesine tuz ve biberi ilave edip karıştırdıktan sonra bir servis kasesine aktarın. Kaseyi bir servis tabağının ortasına yerleştirip, etrafına sebzeleri yerleştirin.

    AŞÇIDAN ÖNERİLER: Eğer baklaları, geceden ıslatmak için vaktiniz yoksa ıslatma zamanını sıcak su kullanarak kısaltabilirsiniz. Baklaları büyük bir tencereye koyup, üstüne soğuk su ekleyip kaynatın. Süzüp tekrarlayıp sonra ateşten ahp 2 saat sıcak suda bırakın. Daha çok zaman kazanmak için 425 g. konserve bakla kullanabilirsiniz. Bu takdirde ezme 30 dakikada hazırlanabilir.

    DÜDÜKLÜDE PİŞİRME: Kurutulmuş baklalar düdüklü tencerede 20 dakikada pişirilebilir.

    SERVİS ÖNERİLERİ: Tarifteki miktar 4 kişi için başlı başına bir salata ya da 8 kişi için bir başlangıç mezesi olarak düşünülmelidir.

    DONDURMA: Ezme çok iyi donabilir. Derin dondurucuda 3 aya kadar saklayabilirsiniz. Servisten 2 saat önce dondurucudan çıkarıp oda sıcaklığında çözülmeye bırakın.


     
bakla ezmesi! konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. ançuez ezmesi

    ançuez ezmesi

    MALZEMELER kapari, 1 çorba kaşığı zeytinyağına yatırılmış 6 adet ançuez, zeytinyağına yatırılmış 1 kahve fincanı maydanoz, kıyılmış 2 çay kaşığı limon suyu 3 adet yumurta 100 gr tereyağ karabiber tuz HAZIRLANIŞI Yumurtaları katı olarak haşlayın, sarılarını alıp, iyice ezin. Ançuezlerin kılçıklarını ayırdıktan sonra, blender yardımıyla macun kıvamına getirin. Kaparileri havanda iyice dövün....
  2. Antep Ezmesi

    Antep Ezmesi

    acılı antep ezmesi tarifi ezme çeşitleri antep ezmesi tarifi ezme cesitleri Malzemeler 6 domates soyulmuş, çekirdekleri çıkartılmış süzülmüş 1 çorba kaşığı acı biber salçası 2 soğan rende süzülmüş 1 demet maydanoz ince doğranmış 1 tatlı kaşığı acı pul biber tuz 1 çorba kaşığı nar ekşisi 1/2 limon 1 çay bardağı zeytinyağı Yapılışı Hepsini karıştırın, tadına bakın, gerektiği kadar...
  3. Badem ezmesi

    Badem ezmesi

    Malzemeler: 1 su bardağı toz badem 1 su bardağı su 1.5 su bardağı tozşeker 3 damla limon suyu Süslemek için Soyulmuş badem Hazırlanışı: *Su ve tozşekeri orta ateşte kaynatın. Kaynamaya başlayınca kısık ateşe alın. Koyu bir kıvama gelince limon suyunu ekleyip ılınmaya bırakın. *Tahta bir kaşık yardımıyla şerbeti beyazlaşıncaya kadar çırpın. Toz bademi ilave edip yoğurun....
  4. Ançuez ezmesi

    Ançuez ezmesi

    Melişlerim yemeklerinizin yanına yakışacak bir ezme tarifi buyrunn:9 Malzemeler 1 çorba kaşığı zeytinyağına yatırılmış kapari 6 adet ançuez zeytinyağına yatırılmış 1 kahve fincaanı maydonoz kıyılmış 2 çay kaşığı limon suyu 3 adet yumurta 100gr tereyağ karabiber tuz Hazırlanışı Yumurtaları katı olarak haşlayın sarılarını alıp iyice ezin.Avçuezlerin kılçıklarını ayırdıktan sonra blendır...
  5. haşhaş ezmesi

    haşhaş ezmesi

    marketten tohum halinde haşhaş aldım bunu nasıl kullanacağım yani ezme işlemini nasıl yapacağım bana yardımcı olursanız sevinirim

Sayfayı Paylaş