Baklagiller ve Çeşitleri

T

TİTAN

Forum Okuru
Baklagiller ve Çeşitleri
Baklagil nedir
Baklagil çeşitleri
Baklagiller hakkında bilgi




Aşağıda ki makalede baklagil çeşitleri ve faydaları hakkında biligler bulacaksınız melekler :)

baklagiller-1a.jpg


Fasulye: protein, yag, sellüloz ve karbonhidratça zengindir. Bileşiminde bunlardan başka kalsiyum, fosfor, demir gibi madensel tuzlarla beraber B kompleksi vitaminleri de bulunur. Sindirimi oldukça zordur. Kabukları barsaklarda gaz yaptığı için kabuğu çıkartarak pişirilirse bu özelliği de gider. Et, yağ gibi maddeler ilâvesiyle pişirildiği zaman değeri daha da fazia-laşır. Soya fasulyesi besin değeri bakımından en iyisidir. 100 gr. beyaz fasulyede 22 gr. protein vardır.

Nohut: Protein ye madensel madde bakımından fasulyeden sonra gelen bir besin maddesidir. Lezzet ve besin değeri pişirilme şekillerine göre artırılır 100 gramında 20 gr: protein vardır.

Mercimek : Sindirimi daha kolay ve bilhassa bileşimindeki demir dolayısiyle çocuklara ve kansızlara verilen bir besin maddesidir.

Bakla : Bileşiminde "fazla'miktarda protein fosfor v.s. bulunan bir baklagildir. Çeşitli şekillerde kullanılır.

Bezelye: Protein, nişasta, fosfor ve B vitaminleri bakımından zengindir. Sindirimi kolay, lezzetli bir besin maddesidir. Yemek, garnitür v.s. olarak kullanılır.

Börülce: Protein, nişasta ve vitamin bakımından zengindir. Bazı bölgelerde çok kullanılır.
 
Geri
Üst