Baklanın Sağlığımıza Faydaları

T

TİTAN

Forum Okuru
Baklanın Sağlığımıza Faydaları
Bakla faydası
Baklanın yararları
Baklanın Faydaları nelerdir



Mutfaklarımızda özellikle zeytinyağlısını tükettiğimiz baklanın faydalarını biliyor musunuz melekler ? Baklanın faydaları ve vitamin değerlerini öğrenmek için buyrun o halde yazımıza diyoruz :tik:

bakla-45.jpg



Vitamin ve protein açısından son derece zengin bir besin olan baklanın taneleri tazeyken yeşil, kuruyunca kahverengidir.
Kuru Bakla, Taze Baklaya göre daha besleyicidir.

Kuru Baklanın 100 gr.mında yaklaşık olarak 26 gr. Protein, 58 gr. Karbonhidrat ve 341 Kalori vardır. Ayrıca Bakla B1, B2, B6 ve K vitaminlerinin yanı sıra potasyum ve magnezyum mineralleri açısından da oldukça zengindir.

Baklanın Faydaları

Bakla hazmı kolaylaştırır. İdrar yollarını temizler. Böbreklere oldukça yararlıdır: Böbrek ağrılarını hafifletir, böbrek kumlarının ve taşlarının dökülmesine yardımcı olur. Göğüs hastalıkları ve öksürüğe iyi gelir.

Bakla Nasıl Kullanılır?

Bakla taze ve kuru olarak tüketilebilir. Çiçekleri ve yaprakları da kullanılır. Baklayı kabuklarıyla yemek mineral ve vitamin kaybını azaltır. Baklada nişasta oranı yüksek olduğu için kan şekerini yükseltir. Bu nedenle şeker hastaları için önerilmez.
 
Geri
Üst