gebe
  1. ßeLeN

    ßeLeN Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    14 Haziran 2009
    Mesajlar:
    5.973
    Beğenilen Mesajlar:
    1.316
    Ödül Puanları:
    113

    Baklava Nasıl Yapılır?

    Konu, 'Tatlılar' kısmında ßeLeN tarafından paylaşıldı.

    baklava pastane baklavası nasıl yapılır tepsi baklava pastane baklavası tarifi
    Çoğu hanım tepsi baklavayı kendisi yapar ki bence pastanelerde satılandan daha hakiki ve güzel olur. Önemli olan bu şerbeti tutturmaktır. Hamuru açarken kullanılan nişastanın yeterli olmasıdır gibi birsürü püf noktası vardır anlayacağınız.
    [​IMG]

    Malzemeler
    * 2 adet yumurta
    * Yarım çay bardağı sıvı yağ
    * 2 çorba kaşığı yoğurt
    * Yarım çay bardağı süt
    * 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
    * 1 çay kaşığı tuz
    * 1 tatlı kaşığı limon suyu
    * Alabildiği kadar un

    İç harcı için

    * 1 çorba kasesi ceviz içi
    * 200 gram margarin veya tereyağı
    * 1 paket mısır veya buğday nişastası

    Şerbeti için

    * 7 su bardağı toz şeker
    * 6 su bardağı su
    * Yarım limon suyu

    Yapılışı

    Karıştırma kabına yumurtayı, sıvı yağı, sütü, yoğurdu, limon suyunu koyup çırpma teliyle karıştırıyoruz. Üzerine unu, tuzu, kabartma tozunu ilave ediyoruz. Hamuru kulak memesi kıvamından biraz daha sert olana kadar yoğuruyoruz. Hazırladığımız hamurdan cevizden biraz küçük şekilde bezeler ayırıyoruz. Herpsini birer birer yuvarlıyoruz. aaagaha nişasta serpiyoruz. Hamurları çay tabağından biraz daha büyük bir şekilde açıyoruz. Hamurumuzu böyle açarken dört kat olarak üst üste yağlayıp koyuyoruz. Katlarımızı hazırlayınca merdaneyle fırın tepsisinin büyüklüğünde açıyoruz. Tepsiye yerleştirip üzerine ceviz serpip hamurlar bitene kadar bu işleme devam ediyoruz. Son katı açıp tepsiye serdikten sonra kenarlarını bıçağın ucuyla bastırarak sıkıştırıyoruz. Baklavamızı dilim dilim kesiyoruz. Üzerine margarin veya tereyağı eritip ılık olarak her tarafına eşit olarak döküyoruz. 170 derecelik fırında ortalama 50-55 dakika pişiriyoruz. Üzeri nar gibi kızarana kadar fırında tutuyoruz. Şerbetini toz şekeri, suyu, limon suyunu bir tencereye koyup 10 dakika kaynatıp hazırlıyoruz. Baklavamız fırından çıktıktan sonra şerbeti ılıkken döküyoruz


     
  2. Sekerkizkendi

    Sekerkizkendi Forum Okuru

    Lan ne biçim tarif bu bok gibi oldu baklava
     
Baklava Nasıl Yapılır? konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. kekli baklava

    kekli baklava

    baklava dilimi nasıl kesilir kekli baklava nasıl kesilir nasil baklavalı kek Hamuru İçin: 1 çay kaşığı sıvı yağ 1 çay kaşığı yoğurt 1 kabartma tozu 1 yumurta vanilya aldığı kadar un Keki için: 3 yumurta 1 su bardağı süt 1 su bardağı öğütülmüş fındık 1 su bardağı şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1 paket kabartma tozu aldığı kadar un not:(kekten katı olacak) şerbeti için: 5 bardak şeker 6 su...
  2. İyi bir baklava nasıl belli olur?

    İyi bir baklava nasıl belli olur?

    adana köse tatlı köse baklava adana şekerlenmiş baklavaya ne yapılır şekerlenen baklavaya ne yapılır şekerlenen tatlıya İyi bir baklava nasıl belli olur? Baklava ve Tatlı Üreticileri Derneği Başkanı Mehmet Yıldırım, bayramda tüketicileri uyardı: "Kaliteli tatlı yiyin, bayramınız zehir olmasın" İyi baklava nasıl belli olur? Cevabı:...
  3. Baklava

    Baklava

    Ramazan aylarinda cok yaygin olan tatli cesiti Bayramlarda cevizli baklava baklava cesitleri...
  4. Bardak Baklava Nasıl Yapılır ?

    Bardak Baklava Nasıl Yapılır ?

    Bu konu; Bardak Baklava Tarifi hakkınd bilgiler vermektedir. Sevgili melekler, her ne kadar ramazan ve kurban bayramı geçmiş olsa da baklavanın yeri biz Türkler için bambaşka. Misafirliğe giderken, bir misafir geleceği zaman ilk akla gelen tatlı baklava olur. Hele bir de bu tatlı evde açılırsa tadına doyum olmaz. Biz de bu sayfamızda bardakla şekil verilen bardak baklava tarifiyle...
  5. Kurban kavurması nasıl yapılır?

    Kurban kavurması nasıl yapılır?

    Kurban bayramında her evin mutfağında kurbandan kavurmalar pişicek.Kurban eti nasıl pişirilir,kurbandan kavurma nasıl yapılır,kavurma tarifi hakkında detaylı bilgiler yazımızda. Kavurmanın lezzetli olması için etin dinlendirilmesi gerekir. Ancak, bayramda böyle bir imkân olmadığı için etin, hayvanın aynı bölgesinden kesilip, hiç yağ eklemeden kendi yağında pişirilmesi lezzetini artıracaktır....

Sayfayı Paylaş