gebe
  1. :osqe:

    :osqe: Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    14 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    509
    Beğenilen Mesajlar:
    2
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    yavrusunun yanında:)

    Baklava

    Konu, 'Melek Sözlük' kısmında :osqe: tarafından paylaşıldı.

    Ramazan aylarinda cok yaygin olan tatli cesiti Bayramlarda cevizli baklava baklava cesitleri...
     
  2. SweetCurse

    SweetCurse Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    5 Şubat 2011
    Mesajlar:
    558
    Beğenilen Mesajlar:
    37
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    İzmir
    Fazlasıyla ağır şerbetli bir tatlı türü.
     
  3. gamselim

    gamselim Mekanın en şık Meleği Üye

    Kayıt:
    6 Ekim 2009
    Mesajlar:
    3.849
    Beğenilen Mesajlar:
    185
    Ödül Puanları:
    63
    Şehir:
    SAMSUN
    offff cokkk severimmm kendilerini yerim ben onu yirimmm
     
Baklava konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. kekli baklava

    kekli baklava

    baklava dilimi nasıl kesilir kekli baklava nasıl kesilir nasil baklavalı kek Hamuru İçin: 1 çay kaşığı sıvı yağ 1 çay kaşığı yoğurt 1 kabartma tozu 1 yumurta vanilya aldığı kadar un Keki için: 3 yumurta 1 su bardağı süt 1 su bardağı öğütülmüş fındık 1 su bardağı şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1 paket kabartma tozu aldığı kadar un not:(kekten katı olacak) şerbeti için: 5 bardak şeker 6 su...
  2. baklava tarifi

    baklava tarifi

    Etrafta un çuvalları var. Bidonun içinde de su var. Yine şeker çuvalıda kenarda duruyor. Fırında tam karşıda. Gördüğünüz un çuvalı açık olan pencereden gelen hava cereyanı ile devrilir ve tepsinin içine akar. Bu un çuvalı devrilirken yanındaki şeker çuvalına takılır oda tepsinin içine akar. Ani bir sarsıntı ile su bidonu yerinden kayar ve tepsinin içine dökülür. Hava cereyanının verdiği ilk...
  3. kolay baklava

    kolay baklava

    bayramda misafirlerinize ikram etmek için kolay baklava Malzemeler: 1. 1 paket hazır baklavalık yufka 2. 1,5 paket margarin İç malzemesi: 1. ceviz,fındık veya yeşil fıstık Şerbeti için : 1. 5 su bardağı tozşeker 2. 4 su bardağı su 3. 1 tatlı kaşığı limon suyu Yapılışı : · Bir kabın içerisine su ve şeker karıştırılıp kaynatılır ve limonu ilave edilip altı kapatılır. ·...
  4. Burma baklava

    Burma baklava

    Malzemesi: 500 gr un 10 gr tuz 2 adet yumurta 1/2 limon suyu 100 gr su 500 gr tereyağ Şurubu için: 500 gr su 750 gr şeker 1/2 limon suyu Şurup ve baklava sıcak olacak şekilde dökülür. Hazırlanışı: Bütün malzeme karıştırılarak sert bir hamur elde edilir. Hamur 30 dakika dinlendirilir. 12 parçaya bölünüp arasına nişasta serpilir ve oklava yardımı ile oldukça ince şekilde açılır. Açma işlemi...
  5. vişneli baklava

    vişneli baklava

    8 kişilik (1 kg) Malzemeler 10 adet baklava yufkası (260 gram) Konserve veya dondurulmuş vişne İrmik kaymağı 200 gram tereyağı (Urfa tereyağı) Şerbet için: 1 su bardağı tozşeker, 1 su bardağı+1 çorba kaşığı su, 1 çay kaşığı limon suyu Yapılışı 1- Şerbet için tozşeker ve suyu, toz¬şeker eriyene dek kaynatın. Limon suyu ilave edip, 2 dakika sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın. 2-...

Sayfayı Paylaş