Bal ve Tarçın Her Derde Deva
bal ve tarçın her derde deva
Bal ve Tarçın Her Derde Deva
Doğanın şifalı gıdalarından bal ve tarçın karışımı birçok hastalığa iyi geliyor. Bal tarçınla birleştiğinde ise mucizeler yaratıyor. İşte bu müthiş ikilinin tedavi ettiği hastalıklar:
1- Ağrı Kesici: Bir kaşık balı 2 kısım ılık su içerisine koyup üzerine bir çay kaşığı toz tarçın ilave ederek bir krem elde edilir. Bununla vücudun ağrıyan yerlerine masaj yapılır. 1-2 dakika içerisinde ağrının azaldığını göreceksiniz. Yapılan bir arştırmada, kahvaltıdan önce bir yemek kaşığı bal ve yarım çay kaşığı tarçını alan 200 hastadan 73'ü bir hafta içerisinde şifa bulmuşlar, geri kalan yürüyemeyen ve hareket edemiyen hastalar da bir ay içerisinde şifa bulmuşlardır.
2- Bağışıklık Sistemi: Hergün kullanılan bal ve tarçın bağışıklık sistemini kuvvetlendirir ve vücudu bakteri ve virüs saldırılarına karşı korur. Balın düzenli kullanılması, akyuvarlar içerisindeki, bakteriler ve virüslerle savaşan, korpuskülleri kuvvetlendirir.
3- Diş Ağrısı: Bir kaşık toz tarçın ve 5 tatlı kaşığı bal karışımı ağrıyan dişe tatbik edilir. Ağrı kesilene kadar günde üç defa uygulanır.
4- Hazımsızlık ve Grip: Toz tarçın 2 kaşık bal üzerine serpilip yemekten önce alındığında asit oluşumunu ve hazımsızlığı önler. Yapılan bir araştırmada bal içerisindeki bir maddenin grip mikroplarını öldürdüğü ve hastaları gripten koruduğu saptanmıştır.
5- Soğuk Algınlığı: Bir kaşık ılıtılmış bal, 1/4 tatlı kaşığı toz tarçın günde 3 defa yenir. Bu uygulama birçok kronik öksürük, soğuk algınlığı ve sinüslerin temizlenmesi için de geçerlidir.
6- Zayıflama: Bir bardak su içerisine eşit miktarda bal ve tarçın konup kaynatılır. Her gün kahvaltıdan yarım saat önce aç karnına ve yatmadan önce içilir. Düzenli uygulanırsa kilo verilir.
Bal ve Tarçın Her Derde Deva
Doğanın şifalı gıdalarından bal ve tarçın karışımı birçok hastalığa iyi geliyor. Bal tarçınla birleştiğinde ise mucizeler yaratıyor. İşte bu müthiş ikilinin tedavi ettiği hastalıklar:
1- Ağrı Kesici: Bir kaşık balı 2 kısım ılık su içerisine koyup üzerine bir çay kaşığı toz tarçın ilave ederek bir krem elde edilir. Bununla vücudun ağrıyan yerlerine masaj yapılır. 1-2 dakika içerisinde ağrının azaldığını göreceksiniz. Yapılan bir arştırmada, kahvaltıdan önce bir yemek kaşığı bal ve yarım çay kaşığı tarçını alan 200 hastadan 73'ü bir hafta içerisinde şifa bulmuşlar, geri kalan yürüyemeyen ve hareket edemiyen hastalar da bir ay içerisinde şifa bulmuşlardır.
2- Bağışıklık Sistemi: Hergün kullanılan bal ve tarçın bağışıklık sistemini kuvvetlendirir ve vücudu bakteri ve virüs saldırılarına karşı korur. Balın düzenli kullanılması, akyuvarlar içerisindeki, bakteriler ve virüslerle savaşan, korpuskülleri kuvvetlendirir.
3- Diş Ağrısı: Bir kaşık toz tarçın ve 5 tatlı kaşığı bal karışımı ağrıyan dişe tatbik edilir. Ağrı kesilene kadar günde üç defa uygulanır.
4- Hazımsızlık ve Grip: Toz tarçın 2 kaşık bal üzerine serpilip yemekten önce alındığında asit oluşumunu ve hazımsızlığı önler. Yapılan bir araştırmada bal içerisindeki bir maddenin grip mikroplarını öldürdüğü ve hastaları gripten koruduğu saptanmıştır.
5- Soğuk Algınlığı: Bir kaşık ılıtılmış bal, 1/4 tatlı kaşığı toz tarçın günde 3 defa yenir. Bu uygulama birçok kronik öksürük, soğuk algınlığı ve sinüslerin temizlenmesi için de geçerlidir.
6- Zayıflama: Bir bardak su içerisine eşit miktarda bal ve tarçın konup kaynatılır. Her gün kahvaltıdan yarım saat önce aç karnına ve yatmadan önce içilir. Düzenli uygulanırsa kilo verilir.