gebe
  1. sılam_nisa

    sılam_nisa Hamiş Melek

    Kayıt:
    1 Ocak 2010
    Mesajlar:
    2.536
    Beğenilen Mesajlar:
    1.024
    Ödül Puanları:
    113
    Şehir:
    ''bebişini beklemede''

    Balı süt ve çayla karıştırmayın!

    Konu, 'Sağlık İçin Bilgiler' kısmında sılam_nisa tarafından paylaşıldı.

    Sevgili meleklerim; birçoğumuz boğazımız şişince yada öksürük arttı mı ballı sütü çare biliriz değil mi?Ama bakın bunun doğruluğu ne dereceymiş. [​IMG]
    Balı süt ve çayla karıştırmayın
    Balın 43 derecenin üzerinde ısıya maruz kalması halinde besin değerini yitirdiği belirtildi.
    Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Güler, balın 43 derecenin üzerinde ısıya maruz kalması halinde besin değerini yitirdiğini, bu derecenin üzerinde süt veya çaya konulan balın tatlandırıcıdan öteye geçmeyeceğini söyledi.
    "Domuz gripi" ile birlikte birçok hastalık için vücut direncinin artırılması için beslenm uzmanları tarafından tavsiye edilen, yüz yıllardır şifa kaynağı olarak gösterilen balın nasıl tüketileceği de önem taşıyor.
    Uzun yıllardır arıcılık üzerine araştırmalarını sürdüren Doç. Dr. Ahmet Güler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, balın besin değeri korunarak tüketilmesinin son derece önemli olduğunu vurguladı.
    İçinde yararlı enzimler, proteinler, asitler, vitamin ve mineraller bulunduran balın besin değerinin son derece yüksek olduğunun altını çizen Güler, balın adeta bir enerji ve şifa kaynağı olduğunu hatırlattı.
    Balın yüksek derece ısıda besin değerini yitirdiğine işaret eden Güler, şu bilgileri verdi: "Bal 43 derecenin üzerinde sıcaklığa maruz kaldığında besin değerini yitirir, bu derecenin üzerinde süt veya çaya konulan bal tatlandırıcıdan öteye geçmez. Ilık süt, su veya meyve suyuna, çaya konulabilir. Balın kaynatılması ise bütün besin değerini yitirmesine neden olur. Bal yüksek ısıda kaynatıldıktan sonra tüketiciye sunulduğunda buna kesinlikle bal diyemeyiz."
    -"KRİSTALLEŞEN BAL KALİTELİDİR"-
    Doç. Dr. Ahmet Güler, balın kristalleşmesinin ise halk arasında sanıldığı gibi şekerleşmediğini, bunun "Bal üretiminde şeker kullanıldığını göstermediğini söyledi.
    "Kristalleşen bal kalitelidir" diyen Güler, balın kristalleşmesinin üretilen bitki çeşidine ile üretim yapılan yerin rakımına bağlı olduğunu kaydetti.
    Balın buzdolabına konulmaması uyarısında da bulunan Doç. Dr. Güler, buzdolabında balın yapısının bozulacağını hatırlatarak, en iyi saklama koşulunun oda sıcaklığında güneş almayan bir yer olduğunu sözlerine ekledi.

     
    Son düzenleme: 25 Şubat 2011
  2. miss angel

    miss angel Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    16 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    3.270
    Beğenilen Mesajlar:
    60
    Ödül Puanları:
    0
    teşekkürler bilgler için
     
  3. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.164
    Beğenilen Mesajlar:
    2.213
    Ödül Puanları:
    113
    Bak bunu bilmiyordum valla ben genelde ballı süt yapıp içiyorum demekki yapmamak gerekiyormuş bilgiler için saol balım:)yalnız be çok sıcak süt değilde ılık süte karıştırıyorum acaba yinemi besin değerini kaybediyor ki..
     
    sılam_nisa bunu beğendi.
  4. sılam_nisa

    sılam_nisa Hamiş Melek

    Kayıt:
    1 Ocak 2010
    Mesajlar:
    2.536
    Beğenilen Mesajlar:
    1.024
    Ödül Puanları:
    113
    Şehir:
    ''bebişini beklemede''
    faydalı olabildiysem ne mutlu canım :)
    MaWi adminim bende astım hastasıyım ballı süt daimi besinim diyebilirim ama süte sıcak ya da ılık bir şekilde katılınca ancak tatlandırcı görevi kalıyor balın esas değeri ölüyormuş ben soğuk süt içemem şimdi kaynatıyorum önce sonrada neredeyse soğuğa yakın hale gelince bal koyuyorum tavsiye ederim hem sizin daha çok ihtiyacınız vardır bebiş iyi beslensin demi ama :bebeğim: :)
     
    MaWiM bunu beğendi.
  5. zuzumm_

    zuzumm_ Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    9 Aralık 2010
    Mesajlar:
    1.573
    Beğenilen Mesajlar:
    197
    Ödül Puanları:
    63
    Şehir:
    nerDe oLduğumu bende biLmiyoRm
    ama marketlerde özellikle satılıyo bu gerçekten boğazlarada ii geliyo :S
     
    sılam_nisa bunu beğendi.
  6. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.164
    Beğenilen Mesajlar:
    2.213
    Ödül Puanları:
    113
     
    sılam_nisa bunu beğendi.
  7. sılam_nisa

    sılam_nisa Hamiş Melek

    Kayıt:
    1 Ocak 2010
    Mesajlar:
    2.536
    Beğenilen Mesajlar:
    1.024
    Ödül Puanları:
    113
    Şehir:
    ''bebişini beklemede''
    tatlım diyorki ısı derecesi yüksek olan sütte balın besin değeri kayboluyor :) markettekilere ben güvenemiyorum ama :(
     
Balı süt ve çayla karıştırmayın! konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Süt ve Bal Kabı

    Süt ve Bal Kabı

    Rüyada içine süt veya bal konan kabi görmek, alim veya çok zengin bir kimseye isarettir. Eger kap topraktan olur ve içinde süt bulunursa, rizka isarettir. Kap tunç ve bakirdan olursa, noksanlasacak ve zarara ugrayacak mala isarettir. Çünkü tunç ve bakir sütü bozar. Bir kimsenin rüyada sütü toprak çömlek içinde görmesi, hayra; bakir kap içinde görmesi, zarara isarettir.
  2. Süt ve Balla Gelen Güzellik

    Süt ve Balla Gelen Güzellik

    ebru şallı güzellik formülleri baldan gelen güzellik balla gelen sütle balla bal maskeleri Güzellik kürünü evde yapmak isteyenlere formül... Süt ve Baldan Gelen Cilt Güzelliği: Kleopatra'nın süt ve baldan oluşan güzellik iksirini ünlüler de tercih ediyor. Ebru Şallı, Deniz Akkaya ve Tülin Şahin karışımı haftada en az 2 kere uyguluyor. Dillere destan güzelliğini, bal, kısrak sütü ve...
  3. Balı Süt Ve Çayla Karıştırmayın

    Balı Süt Ve Çayla Karıştırmayın

    hamilelikte bal yenirmi hamileyken bal yenirmi bebeklere ballı süt gebelikte ballı süt hamilelikte Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Güler, balın 43 derecenin üzerinde ısıya maruz kalması halinde besin değerini yitirdiğini, bu derecenin üzerinde süt veya çaya konulan balın tatlandırıcıdan öteye geçmeyeceğini söyledi. ''Domuz gribi''...
  4. Balı Süt veya Çayla karıştırmayın!!!

    Balı Süt veya Çayla karıştırmayın!!!

    Meleklerim yeni birşey daha öğrendim.Balı hiçbirşeyle karıştırmamak gerekiyormuş.Herkesin dilinde ve evinde meşhur söylem ballı süt içilir ya işte bu olay tamamen yanlış bal sadece tatlandırıcı niteliği taşıyormuş ozaman. Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Güler, balın 43 derecenin üzerinde ısıya maruz kalması halinde besin...
  5. Gıda Bakanlığı Bal ve Süt Ürünlerinde Yeni Kara Listeyi Açıkladı

    Gıda Bakanlığı Bal ve Süt Ürünlerinde Yeni Kara Listeyi Açıkladı

    Bu sayfa; Gıda Bakanlığı Bal ve Süt Ürünlerinde Yeni Kara Listeyi Açıkladı haberi hakkında bilgiler vermektedir. Sevgili melekler, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, yaptığı kontroller neticesinde taklit ve tağşiş (bir şeyin içine başka bir madde karıştırma) yaptığı kanıtlanmış olan firma isimlerini yayınladı. İşte detaylar ve o firmaların isimleri.. Bakanlıktan yapılan açıklamada,...

Sayfayı Paylaş