gebe
  1. laetitia

    laetitia Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    2 Mart 2008
    Mesajlar:
    3.226
    Beğenilen Mesajlar:
    20
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    bursa

    Balı Süt veya Çayla karıştırmayın!!!

    Konu, 'Sağlık İçin Bilgiler' kısmında laetitia tarafından paylaşıldı.

    Meleklerim yeni birşey daha öğrendim.Balı hiçbirşeyle karıştırmamak gerekiyormuş.Herkesin dilinde ve evinde meşhur söylem ballı süt içilir ya işte bu olay tamamen yanlış bal sadece tatlandırıcı niteliği taşıyormuş ozaman.
    [​IMG] Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Güler, balın 43 derecenin üzerinde ısıya maruz kalması halinde besin değerini yitirdiğini, bu derecenin üzerinde süt veya çaya konulan balın tatlandırıcıdan öteye geçmeyeceğini söyledi.


    ''Domuz gribi'' ile birlikte birçok hastalık için vücut direncinin artırılması için beslenme uzmanları tarafından tavsiye edilen, yüzyıllardır şifa kaynağı olarak gösterilen balın nasıl tüketileceği de önem taşıyor.

    Uzun yıllardır arıcılık üzerine araştırmalarını sürdüren Doç. Dr. Ahmet Güler, balın besin değeri korunarak tüketilmesinin son derece önemli olduğunu vurguladı. İçinde yararlı enzimler, proteinler, asitler, vitamin ve mineraller bulunduran balın besin değerinin son derece yüksek olduğunun altını çizen Güler, balın adeta bir enerji ve şifa kaynağı olduğunu hatırlattı. Balın yüksek derece ısıda besin değerini yitirdiğine işaret eden Güler, şu bilgileri verdi:

    ''Bal 43 derecenin üzerinde sıcaklığa maruz kaldığında besin değerini yitirir, bu derecenin üzerinde süt veya çaya konulan bal tatlandırıcıdan öteye geçmez. Ilık süt, su veya meyve suyuna, çaya konulabilir. Balın kaynatılması ise bütün besin değerini yitirmesine neden olur. Bal yüksek ısıda kaynatıldıktan sonra tüketiciye sunulduğunda buna kesinlikle bal diyemeyiz.''

    ''KRİSTALLEŞEN BAL KALİTELİDİR''

    Doç. Dr. Ahmet Güler, balın kristalleşmesinin ise halk arasında sanıldığı gibi şekerleşmediğini, bunun ''Bal üretiminde şeker kullanıldığını göstermediğini söyledi. ''Kristalleşen bal kalitelidir'' diyen Güler, balın kristalleşmesinin üretilen bitki çeşidine ve üretim yapılan yerin rakımına bağlı olduğunu kaydetti.

    Balın buzdolabına konulmaması uyarısında da bulunan Doç. Dr. Güler, buzdolabında balın yapısının bozulacağını hatırlatarak, en iyi saklama koşulunun oda sıcaklığında güneş almayan bir yer olduğunu sözlerine ekledi.


     
Balı Süt veya Çayla karıştırmayın!!! konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. süt çocuklarına bal yedirmeyin

    süt çocuklarına bal yedirmeyin

    Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şükrü Küçüködük, süt çocuklarına bal yedirilmemesi gerektiğini söyledi. Clostridium botülinumun doğada; dışkı, toz, toprak, taze veya pişirilmiş tarım ürünlerinde bulunan bir mikroorganizma türü olduğunu belirten Prof. Dr. Şükrü Küçüködük, bu bakteri türünün sporlu olduğunu(bakteriler sporlu veya sporsuz olmak üzere ikiye...
  2. Süt ve Bal Kabı

    Süt ve Bal Kabı

    Rüyada içine süt veya bal konan kabi görmek, alim veya çok zengin bir kimseye isarettir. Eger kap topraktan olur ve içinde süt bulunursa, rizka isarettir. Kap tunç ve bakirdan olursa, noksanlasacak ve zarara ugrayacak mala isarettir. Çünkü tunç ve bakir sütü bozar. Bir kimsenin rüyada sütü toprak çömlek içinde görmesi, hayra; bakir kap içinde görmesi, zarara isarettir.
  3. Süt ve Balla Gelen Güzellik

    Süt ve Balla Gelen Güzellik

    ebru şallı güzellik formülleri baldan gelen güzellik balla gelen sütle balla bal maskeleri Güzellik kürünü evde yapmak isteyenlere formül... Süt ve Baldan Gelen Cilt Güzelliği: Kleopatra'nın süt ve baldan oluşan güzellik iksirini ünlüler de tercih ediyor. Ebru Şallı, Deniz Akkaya ve Tülin Şahin karışımı haftada en az 2 kere uyguluyor. Dillere destan güzelliğini, bal, kısrak sütü ve...
  4. Balı Süt Ve Çayla Karıştırmayın

    Balı Süt Ve Çayla Karıştırmayın

    hamilelikte bal yenirmi hamileyken bal yenirmi bebeklere ballı süt gebelikte ballı süt hamilelikte Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Güler, balın 43 derecenin üzerinde ısıya maruz kalması halinde besin değerini yitirdiğini, bu derecenin üzerinde süt veya çaya konulan balın tatlandırıcıdan öteye geçmeyeceğini söyledi. ''Domuz gribi''...
  5. Balı süt ve çayla karıştırmayın!

    Balı süt ve çayla karıştırmayın!

    Sevgili meleklerim; birçoğumuz boğazımız şişince yada öksürük arttı mı ballı sütü çare biliriz değil mi?Ama bakın bunun doğruluğu ne dereceymiş. Balı süt ve çayla karıştırmayın Balın 43 derecenin üzerinde ısıya maruz kalması halinde besin değerini yitirdiği belirtildi. Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Güler, balın 43 derecenin...

Sayfayı Paylaş