gebe
  1. EspanOL

    EspanOL Forum Okuru

    Balık Çorbası tarifi

    Konu, 'Çorbalar' kısmında EspanOL tarafından paylaşıldı.

    Balık Çorbası Mutfak : Türk

    MALZEMELER
    1 kg' lık beyaz etli bir balık (*)
    1/2 çay bardağı limon suyu
    2 kahve fincanı pirinç
    1 adet küçük kereviz
    1 demet maydanoz
    12 su bardağı su
    4 adet patates
    4 adet havuç
    1 baş soğan
    2 adet yumurta
    tuz, karabiber

    (*) levrek, sinarit, kırlangıç, lipsos vs.

    HAZIRLANIŞI
    Balığı temizleyip, varsa pullarını ayıklayın. Solungaçları çıkarın, içini iyice temizleyip bol suda yıkayın.
    Balığı, atı düz, geniş bir tencereye koyup, üstüne rendelenmiş soğanla kıyılmış maydanoz, oniki su bardağı su, tuz ve karabiber koyun. Tencereyi orta derecedeki ateşe koyun.
    Balığı yumuşayıncaya kadar haşlayıp, süzdükten sonra bir kenara koyun. Rendelenmiş havucu, ufak ufak doğranmış kerevizi, küp küp doğranmış patatesi ve pirinci balığı haşladığınız suya katıp, iyice kaynatın.
    Bu arada, haşlanmış balığı, deri ve kılçıklarından temizleyip lokma büyüklüğünde parçalara bölün.Tenceredeki sebze ve pirinçler bütünüyle dağılınca ince delikli bir süzgeçten geçirip diğer bir tencereye boşaltın ve tencereyi ateşe koyun. İçindeki su kaynamaya başlayınca balık parçaları da katıp , 5 dakika daha kaynatın.Çorbayı ateşten alacağınız sırada bir kasede yumurtalarla limon suyunu çırpıp köpürtün. Daha sonra çırpmaya ara vermeden kaynar sebzeli sudan kaşık kaşık alıp , terbiyenin içine katın. Kase dolduğunda bu kez tenceredekileri hızlı hızlı karıştırıp, terbiyenin içine boşaltın ve balık çorbasını ateşten alıp, karabiberini ilave edip servis yapın.


     
  2. ilkimefsa

    ilkimefsa Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    25 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    409
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    kars
    balık çok severim ama çorbasını hiç denemedim
     
Balık Çorbası tarifi konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Çeşminigar Çorbası tarifi

    Çeşminigar Çorbası tarifi

    Çeşminigar Çorbası Süre 40 dk. Kaç Kişilik 4 Malzemeler 1 Su bardağı kırmızı mercimek 4 Su bardağı su veya et suyu 1.5 Su bardağı süt 2 Adet yumurtanın sarısı 1/4 Limon suyu 2 Çorba kaşığı margarin 2 Adet soğan 1 Çorba kaşığı un, tuz Üzerine : Kırmızıbiber 2 Dilim ekmek 1 Çorba kaşığı margarin Hazırlanışı Tencereye yağı koyup eritin ve içine incecik doğranmış soğanları...
  2. Balık Çorbası nasıl yapılır

    Balık Çorbası nasıl yapılır

    Balık Çorbası Balık Çorbası Malzemeler Mutfak Zorluk 2Süre 40 dk.Kaç Kişilik 6Yöntem 1 Adet palamut 1 Adet havuç 2 Adet patates 1 Adet soğan 2 Adet defne yapağı Birkaç dal maydanoz 5-6 Su bardağı su 2 Çorba kaşığı tereyağı 2 Çorba kaşığı un 1 Adet yumurta 1 Adet limon 1 Kahve fincanı elma sirkesi Tuz Hazırlanışı Balığı temizledikten sonra bol su ile yıkayın. Sebzelerin...
  3. balık çorbası

    balık çorbası

    Malzemeler : 500 gr. beyaz etli balık 2 adet büyük patates 1 adet büyük soğan 2 su bardağ süt 1 çorba kaşığı tereyağ 3 çorba kaşığı sıvı yağ Hazırlanışı : Sıvı yağda soğanı pembeleştirin. Patatesleri küp küp kesin ve tuzlu suda 5-6 dakika haşlayın. Kızarmış soğanları ilave edin, 5 dakika daha pişirin. Küp küp kesilmiş balık parçalarını da ilave edin, ateşi kısın, 5 dakika daha...
  4. Balık Çorbası Terbiyesi

    Balık Çorbası Terbiyesi

    çocuklar için balık çorbası çocuklar için balık çorbası tarifi bebeklere tarifi bebekler bebeklere MALZEMELER 2 çorba kaşığı un 2 yumurta sarısı 1 adet limonun suyu 1 su bardağı su tuz HAZIRLANIŞI Bir kapta unu su ile karıştırın, ezerek bulamaç haline getirin. Bu işlemi yaparken unun topaklanmamasına dikkat edin. Limon suyunu ve yumurta sarılarını ilave edip çırpın. Bu sos içinde mayonez ve...
  5. Fener Balığı Çorbası

    Fener Balığı Çorbası

    MALZEMELER 1 kg. fener balığı (fileto) 2 adet havuç 2 adet patates 1 adet yapraklı kereviz 1/2 çay bardağı zeytinyağı 3 su bardağı su Tuz,Karabiber Terbiyesi için: 1 yumurta sarısı 1 adet limon 1 çorba kaşığı su 1 çorba kaşığı un HAZIRLANIŞI Fileto şeklinde hazırlanmış fener balığını geniş bir tencereye koyun.İri küp şeklinde doğranmış havuç, su, tuz, karabiber ve zeytinyağını ilave...

Sayfayı Paylaş