gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.184
    Beğenilen Mesajlar:
    2.224
    Ödül Puanları:
    113

    balık filetosu pane!

    Konu, 'Deniz Ürünleri' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    Balık Filetosu Pane Malzemeler
    1 kg.balık filetosu[​IMG]
    2 su br.un
    3su br.galeta unu
    2 çorba kaşığı tereyağı
    3 yumurta
    tuz karabiber
    4 limon
    1 fincan sıvı yağ



    yapılışı
    Filetoları 1-2 cm kalınlığında porsiyonlar halinde kesin. Dar bir kaba un koyun. Çukur bir kaba da yumurtaları kırıp üzerine biberi atın ve çırpın. Düz bir kaba ise galeta ununu yayın. Tuzlayıp biberledikten sonra, filetoları önce una, sonra yumurtaya batırın. Yumurtadan çıkarıp galeta ununa bulayın ve her tarafını galeta unuyla kaplayın. Balık filetolarının düzgün olması için, elinizle biraz bastırarak düzeltebilirsiniz.
    Balık tavasına, tereyağı ve sıvı yağı koyarak kızdırın. Önce düzgün tarafları yağa koyarak 3-4 dakika kızartın. Diğer taraflarını çevirerek 3-4 dakika daha pişirin. Balıkları servis tabağına yerleştirin, yanına limon ve maydanoz yaprağı koyarak servis edebilirsiniz.
    Püf Noktası:
    -Bayat ekmeklerle galeta unu yapılabilir. -Tost ekmeği içini ufalıyarak, galeta unu yerine kullanmak, pane olan yemeklerin kalitesini artırır. -Pane olan yemekler fritözde de pişebilir; ancak (çok yağ çektiği için) tavada kızartılan kadar leziz olmaz.


     
balık filetosu pane! konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Tavuk Pane

    Tavuk Pane

    Malzemeler 2 parça pişmiş tavuk göğsü , 2 çorba kaşığı un , 2 çorba kaşığı süt , 2 yumurta , brandy , tuz ve karabiber , maydanoz Tavukları küçük küpler halinde kesin. Un, süt, yumurta ve birkaç damla brandy ile sulu bir hamur yapın. Kesilmiş tavukları, tuz ve karabiberi ilave edin. Bir kaşıkla...
  2. Kabak Pane

    Kabak Pane

    Malzemeler KIRMIZI BİBER, TUZ 2 ÇORBA KAŞIĞI UN 3 ADET YUMURTA 1 KG KABAK 1 BARDAK(20 CL.) ÇİÇEKYAĞI Yapılışı 5 TANE KABAĞI SOYUN VE UZUNLAMASINA İNCE İNCE DİLİMLEYİN.BİR KABIN İÇİNE KIRDIĞINIZ 3 YUMURTAYA, 2 TATLI KAŞIĞI TATLI KIRMIZI BİBER, 1 ÇAY KAŞIĞI TUZ VE 2 KAŞIK UN EKLEYİP KARIŞTIRARAK BOZA KIVAMINA GETİRİN.DİLİMLENMİŞ KABAKLARI, ÖNCE UNA SONRA DA YAPTIĞINIZ BULAMACA BATIRIP, BİR...
  3. Levrek filetosu kağıtta

    Levrek filetosu kağıtta

    MALZEMELER 4 kişilik 4 adet levrek filetosu 1 tatlı kaşığı tereyağı yada margarin 1 tatlı kaşığı ince kıyılmış soğan ½ kahve fincanı konyak 6 çorba kaşığı ince dilimlenmiş mantar 1 kahve fincanı beyaz şarap 2 adet orta boy kabukları soyulup ince kıyılmış domates 1 adet defne yaprağı 1 bağ kıyılmış maydanoz ½ adet yağlı kağıt HAZIRLANIŞI Kağıdı ikiye katlayıp büyükçe kalp biçimi kesin ve...
  4. Balık

    Balık

    Balıkları ırmak ya da denizden çıkarmak ganimetle, Canlı ve taze balık bakire kadınla, suda balık avlamak sevinçli haberle, taze balık avlamak hayır ve fayda, küçük ve çok balık avlamak elden çabuk çıkacak dünyalıkla, ölmüş deniz balığı ham hayallerle taabir edilir. Bulanık suda ve kuyudan balık avlamak üzüntü ve günaha, Su üzerinde çalışan kimsenin yatağında balık görmesi suda boğulmasına,...
  5. Kürdanlı Küp Pane Tavuklar

    Kürdanlı Küp Pane Tavuklar

    kürdanlı tavuk kürdanlı yemekler mezeler tatlılar MALZEMELER 1 tavuk göğsü 2 yumurta 1 kase un 1 kase galeta unu tuz,karabiber HAZIRLANIŞI 1 tavuk göğsü küp küp doğranarak tuzu ve karabiberi ayralanır.Sonra una, ardından yumurtaya en son da galeta ununa bulanarak sıvıyağda kızartılır. Afiyet Olsun

Sayfayı Paylaş