Balık pilakisi tarifi

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Balık pilakisi tarifi
Türk mutfağının en önemli besin maddelerinden biri olan balık tariflerinden sizlere balık pilaki tarifini veriyorum
balik-pilaki1-3449.jpg

5 kişilik

Malzemesi:

-2 adet palamut balığı 500 gr.'lık
(temizlenip, halka halka dilimlenmiş)
-300 gr. soğan (halka halka dilimlenmiş), (3 orta boy)
-350gr. domates (üçe bölünmüş), (4 orta boy)
-10 diş sarımsak (soyulup, bütün bırakılmış)
-7 bağ maydanoz (ince kıyılmış)
-tuz
-taze çekilmiş karabiber
-90 mi. zeytinyağı (6 çorba kş.)
-45 mi. sirke (3 çorba kş.)

Yapılışı:

1.Temizlenmiş balıkları yıkayıp kenarlı bir balık güvecine yerleştirin, Üzerlerine halka soğanları ve domatesleri dizin. Diş sarımsakları koyup, maydanozu serpin.

2.Güveçteki malzemenin üzerine tuzunu ve biberini serpip, zeytinyağı ve sirkeyi gezdirin. Pilakiyi ateşe oturtup, bir taşım kaynatın. Ateşi kısın, üzerine kapak kapatıp yaklaşık 30 dakika pişirin.

3.Pişen pilakiyi ateşten alıp, bir yanda soğumaya bırakın. Soğuyunca tabaklara aktarıp, üzerine maydanoz serperek servis yapın.
 
Geri
Üst