gebe
  1. ms_enemy

    ms_enemy Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    26 Kasım 2007
    Mesajlar:
    4.236
    Beğenilen Mesajlar:
    11
    Ödül Puanları:
    0

    Balık Sarması

    Konu, 'Dolmalar' kısmında ms_enemy tarafından paylaşıldı.

    Balık Sarması Malzemeler
    8 Parça beyaz etli balık filetosu
    3 Dilim ekmek içi
    1 Adet limon
    5-6 Dal dereotu
    50 gr krem peynir
    1 Adet yumurta
    Tuz, karabiber
    Sos için :
    2 Çorba kaşığı tereyağı
    1 Çorba kaşığı un
    1 Su bardağı süt
    1 Çay bardağı beyaz şarap
    Tuz, karabiber


    Hazırlanışı[​IMG]
    • Balık filetolarını tezgaha yayın.
    • Limonun kabuğunu rendeleyin ve suyunu sıkın.
    • Dereotunu ayıklayıp, doğrayın.
    • Geniş bir kaba ekmek içini ufalayın.
    • Limon kabuğu rendesi, limon suyu, dereotu, çırpılmış yumurta, krem peynir, tuz ve karabiberi ekleyip iyice karıştırın.
    • Hazırladığınız karışımı filetoların üzerine paylaştırıp, rulo şeklinde sarın.
    • Balık rulolarını yağlı kağıt döşenmiş fırın tepsisine dizin.
    • Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 20-25 dakika pişirin.
    • Sos için ; tereyağını tavada eritip, unu ekleyerek pembeleştirin.
    • Süt ve şarabı ilave edip sürekli karıştırarak kaynatın.
    • Tuz ve karabiber ekleyip, sıcak olarak balıkların üzerine dökün.
    • Dereotu ve limon dilimleri ile süsleyip sıcak olarak servis yapın.


     
  2. *GüMüŞ*

    *GüMüŞ* Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    19 Şubat 2008
    Mesajlar:
    3.733
    Beğenilen Mesajlar:
    2
    Ödül Puanları:
    0
    Ce: Balık Sarması
    balığı sevmem ama tarif güzele benziyo denemek lazım emeğine sağlık canım.
     
Balık Sarması konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. pazı sarması

    pazı sarması

    1 kg pazı 500 gr az yağlı kıyma 1 adet orta boy soğan 1 çorba kaşığı salça 1 kase pirinç ½ demet maydanoz 1 çorba kaşığı zeytinyağı karabiber kırmızı biber tuz HAZIRLANIŞI Pazı yapraklarını az tuzlu suda haşlayın ve süzün. Kıymayı rendelenmiş soğan, salça, pirinç ve baharatlar ile iyice karıştırın. Hazırladığınız harcı pazı yapraklarının içerisine koyarak sarın. Tencerenin içerisine...
  2. patates sarması

    patates sarması

    patates sarması Malzemeler 1 Çay Bardağı Sıvı Yağ 1 Çay Bardağı Eritilmiş Margarin Alabildiği Kadar Un 1 Çay Bardağı Yoğurt 1/2 Çay Bardağı Sirke 3 Adet Patates 2 Su Bardağı Rendelenmiş Beyaz Peynir 1 Adet Yumurtanın Sarısı Tuz , Karabiber Yemeğin Tarifi Patatesleri haşlayın.Kabuklarını soyup,püre yapın.Tuz ve karabiber serpin.Peynirle karıştırın. Sıvı yağ,eritilmiş margarin,yoğurt,sirke ve...
  3. Pazı sarması

    Pazı sarması

    MALZEMELER 1 kg pazı 500 gr az yağlı kıyma 1 adet orta boy soğan 1 çorba kaşığı salça 1 kase pirinç ½ demet maydanoz 1 çorba kaşığı zeytinyağı karabiber kırmızı biber tuz HAZIRLANIŞI Pazı yapraklarını az tuzlu suda haşlayın ve süzün. Kıymayı rendelenmiş soğan, salça, pirinç ve baharatlar ile iyice karıştırın. Hazırladığınız harcı pazı yapraklarının içerisine koyarak sarın. Tencerenin...
  4. Balıklar

    Balıklar

    Merhabalar degerli misafirimiz, sitemizde toplu bir temizlik yapmak zorunda kaldik. Su anda gormek istediginiz konuyu maalesef sizlere sunamiyoruz. ilgili sayfamizin google siralamalarindan dusmesi icin gerekli algoritmik degerleri sitemize verdik. Verdigimiz rahatsizlik icin sizlerden ozur dileriz. Dilerseniz yukaridan sitemizin logosuna tiklayarak anasayfamiza gidebilir, Ya da ust sag...
  5. Balık

    Balık

    Balıkları ırmak ya da denizden çıkarmak ganimetle, Canlı ve taze balık bakire kadınla, suda balık avlamak sevinçli haberle, taze balık avlamak hayır ve fayda, küçük ve çok balık avlamak elden çabuk çıkacak dünyalıkla, ölmüş deniz balığı ham hayallerle taabir edilir. Bulanık suda ve kuyudan balık avlamak üzüntü ve günaha, Su üzerinde çalışan kimsenin yatağında balık görmesi suda boğulmasına,...

Sayfayı Paylaş