gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.171
    Beğenilen Mesajlar:
    2.224
    Ödül Puanları:
    113

    Balık Turşusu

    Konu, 'Turşular' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    hamsi turşusu nasıl yapılır 1 kg balık (kolyoz, kefal, lüfer, hamsi, kılıç gibi) 6-7 Diş sarmısak
    1-2 Diş karanfil
    10-15 Adet tane karabiber
    7-8 Adet defne ve limon yaprağı
    3 Adet sulu limon
    1 Çorba kaşığı tuz
    Yeterince su

    * Kolyoz, kefal, lüfer, hamsi, kılıç gibi balıklardan yapılır.
    * Önce balıklar temizlenip filetosunu çıkarılır.
    * Fileto balıklar tuzlanır ve 1 gün tuzlanmış balıklar bir tepsi içinde bekletilir.
    * Ertesi gün tepsideki balıklar bol suyla iyice yıkanır.
    * Yayvan derin bir kabın dibine defne ve limon yaprakları dizilir.
    * Birkaç adet tane karabiber serpiştirin.
    * 1-2 diş karanfil koyup üzerine fileto balıkları muntazam yerleştirilip, balık sıralarının arasına defne ve limon yapraklarını, çentilmiş sarmısakları koyun.
    * Balıkların yerleştirilmesi bitince 1 litre suya 1 çorba kaşığı tuz koyarak eritin.
    * İçine 3 adet limon suyu sıkın.
    * Hazırladığınız bu suyu balıkların üzerine döküp bir ağırlıkla bastırın.
    * Bu balık turşusu 2-3 gün içinde ikrama hazır olur.
    * Yağlı balıklardan yapılırsa kışın yenmesi pek lezzetli olur.1 kg balık (kolyoz, kefal, lüfer, hamsi, kılıç gibi)
    6-7 Diş sarmısak
    1-2 Diş karanfil
    10-15 Adet tane karabiber
    7-8 Adet defne ve limon yaprağı
    3 Adet sulu limon
    1 Çorba kaşığı tuz
    Yeterince su

     
Balık Turşusu konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. salatalık turşusu

    salatalık turşusu

    salatalık turşusu aspirinli turşu kütür kütür turşu 3kg salatalık,3.5 yemek kaşığı tuz,1.5 yemek kaşığı şeker,1.5 çay bardağı sirke,karabiber,dereotu,sarımsak,3 adet aspirin salatalıkları bol suda yıkayın tepelerini kesin cam kavanoza doldurun kaynak suyu üzerine dök 24 saat beklet sonra suyunu bir kaba boşalt ve ölç kaynamış suyu atup temiz su koy ve bütün malzemeleri suda erit dereotunu...
  2. kelek turşusu

    kelek turşusu

    kelek turşusu Malzemeler Kelek, sarımsak, sivri biber, maydanoz, dilimlenmiş limon ve bir miktar toz şeker Yemeğin Tarifi Küçük boy kelekleri ortadan ikiye bölüp, iyice yıkayın. Kaşıkla çekirdeklerini temizleyin. İnce tuzla bolca tuzlayıp ağızları aşağı gelecek şekilde 4-5 saat bekletin. Sonra tuzun fazlasını yıkayın. Kelekleri turşu kabına yerleştirirken aralarına sarımsak, sivri biber,...
  3. Yaz Turşusu

    Yaz Turşusu

    yaz turşusu nasıl yapılır yaz turşusu tursusu Malzemeler 350 gr sivri biber 350 gr salatalık 150 gr taze fasulye 150 gr bamya 5 diş sarmısak 1 demet dereotu 4 sap asma filizi 8 adet asma yaprağı 1 fincan sirke Tuz Turşuyu hangi sebzeden yapacaksanız, küçük ve körpelerini, şekli düzgün olanları seçmelisiniz. Sebzeleri iyice yıkayıp temizledikten sonra...
  4. Pırasa Turşusu

    Pırasa Turşusu

    pırasa turşusu 3 kg ' lik bir kavanoz 2 kg pırasa 4 adet yeşil sivribiber 4 diş sarımsak 1 su bardağı kaya tuzu 4 su bardağı su 1 çay bardağı sirke Tarifi : 2 kg pırasayı yıkayın. Biraz su ilave ederek çok hafif haşlayın. Tencereden alıp, suyunu süzdükten sonra soğutun. 3 kg ' lik kavanozun içine önce pırasanın bir kısmını yerleştirin. Aralarına 1 adet sivribiber ve 1 diş sarımsak koyun....
  5. mantar turşusu

    mantar turşusu

    mantar turşusu tarifi mantar turşusu tursusu nasıl yapılır Turşu kurmak için en uygun mantarlar daha çok Lactarius cinsi (kırılgan yapılı mantarların sütlü olanları) mantarlardır. Bunların birkaç türü vardır ki ancak suda kaynatma ön işleminden geçirilerek yenebilirler. Tarifler bu mantarlar için verilmiştir ancak başka herhangi mantara da uygulanabilir 1. Çeşit Turşu Malzeme * 1/2 litre...

Sayfayı Paylaş