Balıkesir'in Meşhur Höşmerim Tatlısı Nasıl Yapılır ?

T

TİTAN

Forum Okuru
Balıkesir'in Meşhur Höşmerim Tatlısı Nasıl Yapılır ?
höşmerim tatlısı
höşmerim tarifi



Sevgili melekler, Balıkesir ilimizin en meşhur tatlısı höşmerim tarifi ile karşınızdayız. Balıkesir denince akla gelen höşmerim tatlısı peynirli kendine has bir tattır. Şimdi geçelim tarifimize.. :)

hosmerim-1b7.jpg


Malzemeler

2 Kg süt (pişmemiş olacak)
2 Tane yumurta sarısı
3 Su bardağı şeker
1 Tatlı kaşığı peynir mayası (baharatçılarda bulabillirsiniz)
Yarım su bardağı orta boy irmik
Yapılışı

İlk önce tenceremizin içine sütümüzü koyalım. İçine peynir mayasını küçük kasede azıcık suyla karıştırıp sütün içine atalım iyice karıştırıp tencerenin kapağını kapatıp sıcak bir yere koyup saralım 1 saat mayalansın. Mayalanan peynirimizin suyunu bayağı tülbentten süzelim biraz sulu kalsın. Süzdükten sonra tencereyi ateşe koyalım.İçine yumurta sarılarını ekleyip tahta kaşıkla peynirleri ezerek karıştıralım.İrmiğini ekleyip devamlı karıştıralım.

5-10 dakika pişirelim sonra içine şekeri ekleyelim. Sürekli karıştıralım 5 dakika civarı daha kaynatıp ocaktan alalım.

Not: Höşmerimin rengi sarı olsun derseniz ocaktan inmeden önce içine kürdanın ucuyla sarı gıda boyası ekleyip iyice karıştırın sonra ocaktan alın.
 
Geri
Üst