gebe
  1. ASİMELEK

    ASİMELEK Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    13 Aralık 2010
    Mesajlar:
    4.487
    Beğenilen Mesajlar:
    2.192
    Ödül Puanları:
    113
    Şehir:
    yüreğimin yüreği

    Balın faydaları ve Hayatımızdaki Yeri

    Konu, 'Alternatif Tıp' kısmında ASİMELEK tarafından paylaşıldı.

    bal,balın faydaları,bal hangi hastalıkları iyileştirir,baldaki besin değerleri,baldaki vitaminler,balın tedavi özelliği,balın yararları. [​IMG]

    BALIN FAYDALARI VE HAYATIMIZDAKİ YERİ
    Bal, mikrop öldürücü özelliğe sahiptir. Bu özelliğinden dolayı bal, göz ağrılarını gidermek için kullanılır.
    Bal, karın ağrılarını keser, mideye ferahlık verir. Mide ve bağırsaktaki yaraları tedavi eder. Ülserli hastalardan 4 kilo bal, yiyen ( 1 haftada ) ve buna 1 ay devam eden 100 hastadan 97 sinde ülserden kesin eser kalmadığı saptanmıştır.


    Bal, bel ağrıları için havanda dövülen kuyruk yağı ile karıştırılıp sürülürse 3 gün içinde ağrı gittikçe azalır, ve sonunda yok olur.

    Bal, soğuk su ile karıştırılıp içilirse ishali durdurur, sıcak su ile veya ılık su ile içilirse kuvvetli müshil olur.

    Bal, boğaz ağrılarında ılık nemli bezle boğaza sürülüp sarılırsa ağrı kısa zamanda geçer yok olur.

    Bal, bir miktar tuzla karıştırılıp, devamlı içilirse balgam söktürür.

    Bal, sırt ağrılarında ağrıyan yere sürülür, üzerine dövülmüş karabiber ekilirse ağrı kesilir.

    Bal, beynin çalışmasını kolaylaştırır. Düşünceye mükemmellik kazandırır.

    Bal, kan yapar. Kanın temizlenmesine yardımcı olur. Kan dolaşımını hem düzenler, hem kolaylaştırır ve damar sertliğinde olumlu etki yapar.

    Bal, yağın hazmını kolaylaştırır, anne ve inek sütünün demir eksikliğini tamamlar, iştah açar ve bağırsaklara özgü hareketleri artırarak rahatlık sağlar.

    Bal, kalp çarpıntısından ve yüksek tansiyondan şikayetçi olanlar için son derece yararlı bir besindir.

    Bal, yiyerek, sinir bozukluğundan yakınan uykusuz kişiler rahatlayabilirler.

    Bal, altını ıslatan çocuklara 1-2 ay devamlı yedirilirse bu huylarından vazgeçtikleri saptanmıştır. Çünkü balın sinirler üzerinde olumlu etkisi vardır.

    Bal,beslenmeden doğan bazı eksiklikler çocuklara ve hatta büyüklerde bile kemikle ilgili hastalıkların tedavisinde çok faydalıdır.

    Bal, hem sabah hem akşam devamlı yedirilirse sarılığın çok kısa zamanda tedavi edilmesinde yardımcı olur.
    Bal, kusma, öksürük, bronşit gibi hastalıklarda kaynatılmış arpa suyu ile içirilirse hastalık tedavi edilir.

    Bal, bademciklerin doğal ilacıdır. Kaynatılmış ada çayına biraz sirke biraz bal karıştırılıp önce gargara yapılıp sonra yudum yudum içilirse boğaz içindeki ağrılar geçer, bademcik iltihaplarında iyileşme görülür.

    Balın çabuk enerjiye dönüşen hazır gıda maddesi olması özelliği ile sporla meşgul olan kimselere enerji vermek için ve yorgunluklarını gidermek için sade veya portakal suyuna karıştırılarak kullanılmaktadır.

    Bal, kozmetik sanayisinde çeşitli güzellik malzemelerinin yapımında da kullanılmaktadır. Bal, limon suyu ve bir bardak sıcak su ile içildiğinde boğaz ağrısını ve öksürüğünü giderir, gribe yakalanmış kişileri rahatlatır.
    :raila::raila:

     
    Minera bunu beğendi.
  2. AuSSie-AnGeL

    AuSSie-AnGeL Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    15 Şubat 2009
    Mesajlar:
    6.965
    Beğenilen Mesajlar:
    780
    Ödül Puanları:
    113
    Şehir:
    aNKaRa
    Çok faydalı bir paylaşım çok teşekkürler .... Ben sabahları günde bir kaşık bal yutarım.. mmm çokta lezzetli!
     
Balın faydaları ve Hayatımızdaki Yeri konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. balın faydaları gerçek balın

    balın faydaları gerçek balın

    balın faydaları bal şerbetinin faydaları balın faydası gebelikte balın faydaları hamilelikte Mideye kuvvet verir: Baldaki şeker, emilimi en kolay olan şeker olması ve hazmı gerektirmediğinden kolayca kana geçer. Böylece midedeki fazlalıkları dışarı atar. Kansızlığı giderir: Kan yapıcı özelliğinin yanında, hastalıktan yeni kalkanlarada kuvvet verir. Damarları açar: Diğer şekerlerin aksine...
  2. balın faydaları ve yararları nelerdir

    balın faydaları ve yararları nelerdir

    balın faydaları acı balın faydaları acı bal faydaları gebelikte balın hamilelikte yararları Kahvaltı sofralarının vazgeçilmez tadı olan balın faydaları saymakla bitmiyor. Doğal balın yaşlanma etkilerini geciktirdiğini söyleyen uzmanlar, bal seçiminde de dikkat edilmesi gerektiğini vurguluyor. Kış aylarında vücut direncini yüksek tutan ve nezle, grip gibi salgın hastalıklarda tedavi amaçlı...
  3. Kişnişin faydaları ve kullanıldığı yerler

    Kişnişin faydaları ve kullanıldığı yerler

    kişniş nasıl kullanılır kişniş hangi yemeklerde kullanılır kisnis hangi yemeklerde kullanilir kişnişin kullanıldığı yerler Kişnişin faydaları ve kullanım alanlarıyla ilgili bilgileri sizlerle paylaşmak istiyorum.Bakalım bu bitki hangi hastalığa nasıl iyi geliyormuş Maydanozgiller familyasından; Haziran – Ağustos ayları arasında pembe beyaz renkli çiçekler açan, 30 – 50 cm boyunda otsu bir...
  4. Körinin Alternatif Tıpta ki Yeri ve Faydaları

    Körinin Alternatif Tıpta ki Yeri ve Faydaları

    Körinin Faydaları körinin yararları Sevgili melekler, mutfaklarımızda özellikle tavuk yemekleri için sıklıkla kullandığımız körü alternatif tıp tedavilerinde de kullanılıyor. Bu konumuzda körinin faydaları ile ilgili bilgiler sunmak istiyoruz siz meleklerimize ve sayın misafirlerimize.. :) Genelde en çok tavuk soslarında kullanılan köri, bakteri ve mantarlara karşı koruma sağlıyor....
  5. Deli Bal Nedir? Faydaları ve Zararları Nelerdir?deli bal

    Deli Bal Nedir? Faydaları ve Zararları Nelerdir?deli bal

    deli bal deli bal faydaları deli bal zararları Sevgili melekler, karadeniz bölgesine özgü bir bal çeşiti olan deli bal, bu bölgede yetişmekte olan deli bal, “Dağ Gülü” adlı bitkinin nektarıyla üretilmektedir. Eskilerden beri faydası bilinen ve tüketilen deli bal, eski zamanlarda kimyasal silah şeklinde de kullanılmaktaydı. Acımsı ve buruk tadı olan deli bal 1 çay kaşığından fazla...

Sayfayı Paylaş