gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.167
    Beğenilen Mesajlar:
    2.216
    Ödül Puanları:
    113

    Balkabağı ve balkabağının faydaları

    Konu, 'Alternatif Tıp' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    bal kabağının faydaları bal kabaginin faydalari balkabağının faydaları kabağı balkabağı Balkabağını hepiniz duymuşsunuzdur gerek külkedisi masalında perinin dokanmasıyla birlikte muhteşem bir araba olarak çıkar karşımıza balkabağı
    ve kimi zamanda birçok kişinin hastası olduğu bir tatlı olarak.)

    Balkabağının hiç faydalarını düşündünüz mü peki bakın ne gibi faydaları varmış
    [​IMG]
    1800 yıl önce yaşamış olan Bergamalı ünlü hekim Galen ve 800 yıl önce yaşamış olan Buharalı ünlü Türk hekimi İbni Sina, balkabağının şifa veren özelliklerini kitaplarında pek çok kez anlatmışlardı.
    İbni Sina bu mucizevi sebzeyi özellikle Kanser hastalarına önermiştir.
    Balkabağının en önemli özelliği; çok yüksek miktarlarda beta karoten içermesidir. Karoten, cildimizi ve ağzımızdan anüse kadar tüm beden boşluklarını döşeyen yüzey dokunun kendini yenilemesi, onarması için gerekli bir vitamindir.
    Sağlıklı bir bağışıklık sistemine sahip olmak için de beta karoten gereklidir. Çünkü bağışıklık sistemimiz bizi hem mikrobik hastalıklardan hem de kanserden koruyan en önemli savunma sistemidir.
    Turuncu renkli bu sebze Mineral bakımından da oldukça zengindir. Balkabağı; Demir, potasyum, sodyum, fosfor, kalsiyum ve Magnezyum içermektedir.. Çocuklarda sağlıklı kemik gelişimine katkıda bulunur. Demir içermesi nedeni ile Kansızlığı önler.

    BALKABAĞI KANDAKİ YAĞ ORANINI DÜŞÜRÜR
    Balkabağı, bilinen en güçlü antioksidanların bir çoğunu bir arada içermektedir.
    Daha önce de bahsettiğimiz gibi, antioksidanlar vücudumuzun ‘paslanmasını' önleyici Maddelerdir. Bir çok kronik dejeneratif hastalığa, Alzheimer'a, erken yaşlanmaya ve kansere karşı koruyucudur.
    İçeriğindeki yüksek doz beta karotene bağlı görme keskinliğini artırıcı etkisinin, Alzheimer'dan koruyucu etkileri ile birleşmesi bu sebzeyi bilgisayar başında uzun süre çalışanlar için de bir kurtarıcı haline getiriyor. Hem göz, hem de beyin sağlığı için mükemmel bir besindir.
    Şeker içermesine rağmen kalorisi çok yüksek değil, ılımlı miktarda şeker hastaları bile tüketebilir.
    Bol miktarda lif içermektedir, içerdiği bitkisel lifler gıdalar ile alınan toksinleri, zararlı yağların bir kısmını sünger gibi emer ve kolesterolün, kandaki zararlı yağ oranının düşmesine yardım eder.
    Bu lifler bağırsaklarda Su çekip kitle etkisiyle bağırsak hareketlerini artırırlar.
    Hem bu etkisi hem de toksin emici etkisiyle balkabağı mide ve bağırsak kanserlerine karşı koruyucu kalkan oluşturur. Bol lif içeren sebze ve meyvelerin düzenli tüketilmesinin kilo koolünde de önemi büyüktür. kabızlık ve Hemoroid sorunu olanlar için de mükemmel bir sebzedir.
    Bu harika sebzeyi, çorba, tatlı, pasta, kek, muhallebi ve reçel olarak tüketebilirsiniz.


     
Balkabağı ve balkabağının faydaları konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Balkabağı çorbası

    Balkabağı çorbası

    Mutfak : Amerikan MALZEMELER 4 kişilik 1300 gr balkabağı 1 su bardağı su 1 adet soğan 4 su bardağı süt 4 yemek kaşığı krema 2-3 diş karanfil kreton ekmek 1/2 demet dereotu toz muskat karabiber tuz HAZIRLANIŞI Balkabağını soyun ve küçük küçük dilimleyin. Derin bir tencereye koyun. Sütü ve suyu ekleyin. Muskat, biber, tuz, karanfil ve soyulmuş...
  2. Balkabağı çorbası...

    Balkabağı çorbası...

    bebeklere balkabağı çorbası çocuklar için balkabağı çorbası bebekler için BalkabağıÇorbası (4 Kişilik) Malzemeler 1300 gr Balkabağı 4 Su Bardağı Süt 1 Su Bardağı Su 1 Soğan 4 Yemek Kaşığı Krema 2-3 Diş Karanfil Yarım Demet Dereotu Tuz, Karabiber Toz Müskat Kreton Ekmek (üzerine) Yemeğin Tarifi Balkabağını soyup ufak dilimleyin ve derin bir tencereye alın. Üzerine sütü ve suyu ilave...
  3. balkabağı çorbası

    balkabağı çorbası

    balkabağı çorbası Daha çok balkabağı tatlısı olarak tükettiğimiz bu sebze çok iyi bir mineral ve beta-karoten kaynağı. İçinde potasyum, fosfor ,kalsiyum, magnezyum, sodyum ve demir bulunuyor. Bir küçük tabak bal kabağı günlük beta-karoten ihtiyacının %25 ini, C vitamini ihtiyacınında %10 unu karşılıyor. Aşağıda tarifini verdiğim çorbayı biz ailece severek içiyoruz. Bu çorbayı kendimiz için...
  4. Balkabağı Dolması

    Balkabağı Dolması

    Tencereye girecek büyüklükte bir balkabağının kabuğunu soymalı ve kapak yuvarlak olacak surette sap tarafını çıkarıp içini boşaltmalı ve temizleyip yıkamalı. Yanmış (eritilmiş) tereyağından yeter derecede pirinci birkaç defa çevirdikten sonra azar azar sıcak su ve tuzunun ilavesiyle diri pilav haline getirilmeli. Sonra fıstık ve kuş üzümü ve sair arzulanan baharat ve cüz’i şeker serpip biraz...
  5. Balkabağı Çorbası

    Balkabağı Çorbası

    Balkabağı Çorbası Malzemeler : * 500 gr. balkabağı * 2 çorba k. un * 1 su b. krema * muskat * sıvıyağ * su Hazırlanışı : 500 gr.balkabağını küp olarak kesin.Tencereye bal kabaklarını alın.Üzerine sıcak su ekleyip bal kabağını pişirin.Başka bir tencerde sıvıyağı alın.Üzerine 2 çorba kaşığı unu ilave edin.Unun üzerine ilk önce soğuk ilave edip kıvamı açın.Daha sonra pişen...

Sayfayı Paylaş