Ballı tatlılar

UzakMavi

Yeni Üye
Üye
Ballı tatlılar
ballı tatlılar balli tatlilar balla yapılan tatlılar bal ile yapılan
balli.sultan.lokmasi.jpg
Ballı Sultan Lokması
Malzemeler
icon.balli.tarifler.jpg
1 paket hazır pasta tabanı
icon.balli.tarifler.jpg
1 kase galeta unu
icon.balli.tarifler.jpg
200 ml. krema (1 küçük kutu hazır krema)
icon.balli.tarifler.jpg
4 yumurta akı
icon.balli.tarifler.jpg
Yarım su bardağı süt
icon.balli.tarifler.jpg
2 su bardağı sızma zeytinyağı
icon.balli.tarifler.jpg
6 yemek kaşığı toz şeker
icon.balli.tarifler.jpg
1 adet muz
icon.balli.tarifler.jpg
15 - 20 tane ayıklanmış ceviz 10 çorba kaşığı bal Hazırlanışı Pasta tabanının alt ve üst kısmını düz bir zemin üzerinde yan yana koyun ve bir çay bardağı ile yuvarlaklar halinde kesin. Bu küçük yuvarlak pasta tabanlarını önce yumurta beyazına sonra galeta ununa buluyarak kızgın yağda 3-4 saniye kızartın ve düz bir kaba çıkartın. Üzerlerine 1'er yemek kaşığı bal dökün ve dilimlenmiş muz ile kıyılmış ceviz yerleştirin. Krema ve toz şekeri çırparak elde ettiğiniz kremayı pasta tabanlarının üzerine paylaştırın ve servis yapın.
balli.pufuduk.jpg
Ballı Pufuduk
Malzemeler
icon.balli.tarifler.jpg
3 adet yumurta
icon.balli.tarifler.jpg
1,5 su bardağı un
icon.balli.tarifler.jpg
1 çay kaşığı karbonat
icon.balli.tarifler.jpg
1 paket vanilya
icon.balli.tarifler.jpg
2 çorba kaşığı şeker
icon.balli.tarifler.jpg
1,5 limonun suyu ve kabuğunun rendesi
icon.balli.tarifler.jpg
Kızartmak için, sızma zeytinyağı

Üzeri için
icon.balli.tarifler.jpg
2 çorba kaşığı bal
icon.balli.tarifler.jpg
1 çorba kaşığı pudra şekeri Hazırlanışı Yumurtayı ve şekeri iyice çırpın. Unu, karbonatı, limon suyunu, limon kabuğu rendesini ve vanilyayı iyice karıştırın. Tavada yağı kızdırdıktan sonra hamurdan bir kaşık kadar alıp kızgın yağa dökün. Hamurları yağda iyice kızarttıktan sonra yağını süzerek servis tabağına alın. Üzerlerine bal ve pudra şekeri gezdirdikten sonra servis yapın.
balli.tarcinli.muz.jpg
Ballı Tarçınlı Muz Hazırlanışı
Önce iki büyük muzu soyun, uzunlamasına ikiye ayırın. Yayvan bir tabağa yerleştirin ve üzerine dilimler halinde elli gram kaymak koyun. Sonra iki yemek kaşığı balı kaymaklı muzların üzerinde gezdirin. Bir kaşık tarçın serpin. isteğe göre ceviziçi de ilave edilebilir.


balli.kestane.sekeri.jpg
Ballı Kestane Şekeri

Malzemeler
icon.balli.tarifler.jpg
1 kilo kestane
icon.balli.tarifler.jpg
1/2 su bardağı bal
icon.balli.tarifler.jpg
4 su bardağı pudra şekeri
icon.balli.tarifler.jpg
1 çay kaşığı toz tarçın

Hazırlanışı
Kestanelerin kabuğunu enine çizerek kesin. Bir tencerede su kaynatın ve kestaneleri kaynar suya atın. Yarım saat pişirin. Süzün ve soğutun. Kabuklarını ayıklayın, kevgirden geçirin veya iyice ufalayın. Bal ile karıştırarak hamur haline getirin. Bu hamurdan küçük toplar yapın. Pudra şekeri ile tarçını karıştırın. Düz bir tepsiye dökün. Kestane toplarını bunun üstünde yuvarlayarak şekerle kaplayın.
balli.muzlu.ayva.tatlisi.jpg
Ballı, Muzlu Ayva Tatlısı

Malzemeler
icon.balli.tarifler.jpg
4 ayva
icon.balli.tarifler.jpg
1 elma
icon.balli.tarifler.jpg
4 muz
icon.balli.tarifler.jpg
4 yemek kaşığı bal
icon.balli.tarifler.jpg
100 gr. çekirdeksiz kuru üzüm
icon.balli.tarifler.jpg
8 su bardağı su
icon.balli.tarifler.jpg
6 su bardağı tozşeker
icon.balli.tarifler.jpg
1 çay kaşığı şeker boyası
icon.balli.tarifler.jpg
Tarçın
icon.balli.tarifler.jpg
8 yemek kaşığı kaymak
icon.balli.tarifler.jpg
4 yemek kaşığı dövülmüş ceviz

Hazırlanışı
Ayvaların kabuklarını soyun, ikiye bölün, ortalarını oyun. Suyu ve 5 su bardağı şekeri, şeker boyasıyla karıştırın. Ayvaları bu karışımın içine yerleştirin. Meyveler yumuşayana kadar pişirin. Elmayı rendeleyin; 1 su bardağı tozşeker, üzüm ve tarçını orta ateşte kavurun.

Ayvaları tepsiye dizin, elmalı karışımı üzerlerine pay edin. 180 derece fırında 10-15 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis tabaklarına alın. Muzları dilimleyin; ayvaların çevresine dizin. Muzların üzerine birer parça kaymak koyun, onların üzerine de ceviz serpin. Cevizin üstünde balı gezdirip, servis yapın.
 
Geri
Üst