gebe
  1. UzakMavi

    UzakMavi Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    26 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    1.421
    Beğenilen Mesajlar:
    8
    Ödül Puanları:
    0

    Ballı tatlılar

    Konu, 'Tatlılar' kısmında UzakMavi tarafından paylaşıldı.

    ballı tatlılar balli tatlilar balla yapılan tatlılar bal ile yapılan
    [​IMG]
    Ballı Sultan Lokması
    Malzemeler [​IMG]1 paket hazır pasta tabanı [​IMG]1 kase galeta unu
    [​IMG]200 ml. krema (1 küçük kutu hazır krema)
    [​IMG]4 yumurta akı
    [​IMG]Yarım su bardağı süt
    [​IMG]2 su bardağı sızma zeytinyağı
    [​IMG]6 yemek kaşığı toz şeker
    [​IMG]1 adet muz
    [​IMG]15 - 20 tane ayıklanmış ceviz 10 çorba kaşığı bal Hazırlanışı Pasta tabanının alt ve üst kısmını düz bir zemin üzerinde yan yana koyun ve bir çay bardağı ile yuvarlaklar halinde kesin. Bu küçük yuvarlak pasta tabanlarını önce yumurta beyazına sonra galeta ununa buluyarak kızgın yağda 3-4 saniye kızartın ve düz bir kaba çıkartın. Üzerlerine 1'er yemek kaşığı bal dökün ve dilimlenmiş muz ile kıyılmış ceviz yerleştirin. Krema ve toz şekeri çırparak elde ettiğiniz kremayı pasta tabanlarının üzerine paylaştırın ve servis yapın.
    [​IMG]
    Ballı Pufuduk
    Malzemeler [​IMG]3 adet yumurta
    [​IMG]1,5 su bardağı un
    [​IMG]1 çay kaşığı karbonat
    [​IMG]1 paket vanilya
    [​IMG]2 çorba kaşığı şeker
    [​IMG]1,5 limonun suyu ve kabuğunun rendesi
    [​IMG]Kızartmak için, sızma zeytinyağı

    Üzeri için
    [​IMG]2 çorba kaşığı bal
    [​IMG]1 çorba kaşığı pudra şekeri Hazırlanışı Yumurtayı ve şekeri iyice çırpın. Unu, karbonatı, limon suyunu, limon kabuğu rendesini ve vanilyayı iyice karıştırın. Tavada yağı kızdırdıktan sonra hamurdan bir kaşık kadar alıp kızgın yağa dökün. Hamurları yağda iyice kızarttıktan sonra yağını süzerek servis tabağına alın. Üzerlerine bal ve pudra şekeri gezdirdikten sonra servis yapın.
    [​IMG]
    Ballı Tarçınlı Muz Hazırlanışı
    Önce iki büyük muzu soyun, uzunlamasına ikiye ayırın. Yayvan bir tabağa yerleştirin ve üzerine dilimler halinde elli gram kaymak koyun. Sonra iki yemek kaşığı balı kaymaklı muzların üzerinde gezdirin. Bir kaşık tarçın serpin. isteğe göre ceviziçi de ilave edilebilir.


    [​IMG]
    Ballı Kestane Şekeri

    Malzemeler
    [​IMG]1 kilo kestane
    [​IMG]1/2 su bardağı bal
    [​IMG]4 su bardağı pudra şekeri
    [​IMG]1 çay kaşığı toz tarçın

    Hazırlanışı
    Kestanelerin kabuğunu enine çizerek kesin. Bir tencerede su kaynatın ve kestaneleri kaynar suya atın. Yarım saat pişirin. Süzün ve soğutun. Kabuklarını ayıklayın, kevgirden geçirin veya iyice ufalayın. Bal ile karıştırarak hamur haline getirin. Bu hamurdan küçük toplar yapın. Pudra şekeri ile tarçını karıştırın. Düz bir tepsiye dökün. Kestane toplarını bunun üstünde yuvarlayarak şekerle kaplayın.
    [​IMG]
    Ballı, Muzlu Ayva Tatlısı

    Malzemeler
    [​IMG]4 ayva
    [​IMG]1 elma
    [​IMG]4 muz
    [​IMG]4 yemek kaşığı bal
    [​IMG]100 gr. çekirdeksiz kuru üzüm
    [​IMG]8 su bardağı su
    [​IMG]6 su bardağı tozşeker
    [​IMG]1 çay kaşığı şeker boyası
    [​IMG]Tarçın
    [​IMG]8 yemek kaşığı kaymak
    [​IMG]4 yemek kaşığı dövülmüş ceviz

    Hazırlanışı
    Ayvaların kabuklarını soyun, ikiye bölün, ortalarını oyun. Suyu ve 5 su bardağı şekeri, şeker boyasıyla karıştırın. Ayvaları bu karışımın içine yerleştirin. Meyveler yumuşayana kadar pişirin. Elmayı rendeleyin; 1 su bardağı tozşeker, üzüm ve tarçını orta ateşte kavurun.

    Ayvaları tepsiye dizin, elmalı karışımı üzerlerine pay edin. 180 derece fırında 10-15 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis tabaklarına alın. Muzları dilimleyin; ayvaların çevresine dizin. Muzların üzerine birer parça kaymak koyun, onların üzerine de ceviz serpin. Cevizin üstünde balı gezdirip, servis yapın.


     
Ballı tatlılar konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Ballı Kurabiye

    Ballı Kurabiye

    ballı kurabiye Malzemeler: 1 paket yumuşak tereyağı (1/2 bardak sıvıyağ+ 1/2 paket tereyağı kullanabilirsiniz) 1 çay bardağı pudra şekeri 1 yumurta (sarısı içine beyazı dışına) 1 paket vanilya 1/2 paket kabartma tozu 1 limon kabuğu rendesi aldığı kadar un hindistan cevizi, bal ve antep fıstığı Yapılışı: Yağ, pudra şekeri, yumurta sarısı, vanilya, limon kabuğu rendesi, kabartma tozu ve...
  2. TatlılaR

    TatlılaR

    FIRINDA SÜTLAÇ Malzemeler: 1 lt süt 1 çay bardağı pirinç unu veya nişasta 250 gr tozşeker 100 gr pirinç Bir miktar su 1 yumurta sarısıYapılışı: Pirinçleri ayıklayıp yıkayın ve tencereye alın. Pirinçleri 4 parmak geçecek şekilde su ilave edip karıştırmadan kaynatın. Pirinçler suyunu çektikten sonra tencereyi ateşten alın ve pirinçleri süzün. Sütü ve pirinçleri tekrar tencereye ilave...
  3. Tatlılar

    Tatlılar

    Her çeşit tatlı güzel geçime, sevinç ve mutluluğa, cimrilikten kurtulup cömertlik sıfatını kazanmaya, ilim ve iman lezzetine, günahkar için dünyanın geçici ve aldatıcı hazlarına, hastalıktan şifaya, mahkumun kurtulmasına, yolcunun dönmesine, tövbe ve isttiğfara, güzel ve etkili söze, insana dünyayı zehir eden her türlü durum ve olayın zıddı olan şeylere, Tatlıcı görmek nikaha, insanlara iyilik...
  4. Tatlı

    Tatlı

    Kısmettir.Rüyada her hangi bir tatliyi görmek, dinde ihlasa, üzüntü ve kederden kur-tulmaya, yolculuktan dönmeye, hastaliktan sifa bulmaya, bekarin evlenmesl-ne, ilim ve tövbe etmeye isarettir. Rüyada tatli yemek sifaya isarettir.
  5. Ballı baba

    Ballı baba

    ballıbaba ballı baba, otu, bitkisi, bitkisinin faydaları, otunun faydaları, nedir, çiçeği Adını yeni duyduğum bir bitkiden bahsedeceğim sizlere bu yazımızda Melek'ler. Ballı baba bitkisi... Nedir bu bitki nasıl yetişir ve ne gibi faydaları vardır; buyrun öğrenelim:) Diğer İsimleri : Beyazısırgan, Tatlıbaba, Lamium Album Laminum Botanik Bilgi : Ballıbabagillerden boyu yarım metreye...

Sayfayı Paylaş