gebe
  1. TİTAN

    TİTAN *Melekler Mekanı*

    Kayıt:
    21 Eylül 2012
    Mesajlar:
    14.192
    Beğenilen Mesajlar:
    2.685
    Ödül Puanları:
    113

    Bamya Pişirirken Salyalanmaması İçin...

    Konu, 'Faydalı Bilgiler' kısmında TİTAN tarafından paylaşıldı.

    bamyanın salyası nasıl giderilir bamyanın salyalanmaması için ne yapılmalı bamyanın salyalanmaması



    Sevgili melekler, pek çoğumuzun sırf salyası yüzünden sevmediği bamya son derece faydalı ve lezzetli bir gıda. Üstelik bamyann pişerken salyalanmaması için de çok basit bir yöntem var. Eğer sırf bu yüzden bamyadan uzak duruyorsanız, hemen yazımızın devamını okuyun :)


    [​IMG]


    Bamyanın salyalanmadan pişmesinin tek yolu vardır pişirirken ilk aşamada hemen içine bir limon sıkıp eklersek veya birkaç parça limon tuzu koyarsak salyalanma sorunu ortadan kalkmış olur.

     
    karakuzu bunu beğendi.
  2. karakuzu

    karakuzu Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    31 Ocak 2012
    Mesajlar:
    1.496
    Beğenilen Mesajlar:
    476
    Ödül Puanları:
    113
    Büyüklerimden duydugum bisey de bamya yemegini cok fazla karistirmamak gerektigi!!!
     
    TİTAN bunu beğendi.
  3. TİTAN

    TİTAN *Melekler Mekanı*

    Kayıt:
    21 Eylül 2012
    Mesajlar:
    14.192
    Beğenilen Mesajlar:
    2.685
    Ödül Puanları:
    113
    Aynen dediğin gibi, bamya yemeği fazla karıştırılmaz :)
     
    karakuzu bunu beğendi.
  4. Asena_Sule

    Asena_Sule Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    27 Mayıs 2012
    Mesajlar:
    1.650
    Beğenilen Mesajlar:
    990
    Ödül Puanları:
    163
    Şehir:
    kadrinin götürdüğü yerde
    bunu bende duymuştum ama hayatımda hiç bamya pşirip yemediğim için bilmiyorum hayatımda bamya yemedim daha :)
     
Bamya Pişirirken Salyalanmaması İçin... konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Pilav Pişirirken

    Pilav Pişirirken

    Pilav pişirmeden önce pirinci ılık suda bekletmeniz gerekir. Sıcak suyla ıslattığınızda lapa hâline gelebilir. Pirinç pilavını pişirirken pirinçleri fazla kavurmayalım. Çünkü kavrulduğunda vitamini gider. Pilavın tane tane olmasını istiyorsanız tencerenin içine 3-4 damla limon suyu damlatın. Kavurma esnasında tuzunu atarsanız, pirinçlerin kırılmasını engellersiniz. Pilavı pişirirken ısıyı...
  2. Bamya

    Bamya

    Mevsiminde görmek ve yemek rızka ve kısmete, mevsimi dışında tazesini görmek üzüntüye, Kurutulmuş bamya ihtimal dışı rızık ve kısmete delalet eder.Artık şanslı bir döneme girdiğinizin habercisidir. Artık şanslı bir döneme girdiğinizin habercisidir. Mevsiminde görülen bamya, kişinin umutlarının gerçekleşeceğine işaret eder.Rüyada taze bamya görmek, gönül ferahligina kavusacaginiza, kuru bamya...
  3. bamya

    bamya

    (Okra / Ocker / Bamia / Gombo / Bamias / Okra / Gumbo) Mutedil iklimlerde yillik, sicak iklimlerde ise, bir kaç defa yetistirilebilen, boyu 1-2 metreye kadar uzayan, yapraklari asma yapragina benzeyen, meyvesi bes bölmeli, tohumlari yuvarlak ve yesilimtrak gri renkte bir sebze. Türkiye’de yetistigi yerler: Memleketimizde sebze olarak hemen her yerde yetistirilmektedir. Akdeniz çevresi, en...
  4. bebeğiniz için bamya tarifi

    bebeğiniz için bamya tarifi

    bebeklere bamya bebeklerde bamya tarifi bebeklere ne zaman verilir verilirmi Bamya Malzemeler 1 yemek kaşığı kıyma 250 gr bamya 1 tatlı kaşığı sıvıyağ 1 küçük boy domates 1 Adet küçük soğan 3-4 damla limon Tuz...
  5. Bamya nasıl kurutulur ?

    Bamya nasıl kurutulur ?

    Yaz sebzelerinin tüylü lezzeti bamya.Tüm dünyada bulunan bamya farklı ülkelerde farklı isimlerle biliniyor.Bu isimlerden biri de bayan parmağı.Bünyesin de bir çok vitamin ve mineral barındırıan bamya nın faydaları saymakla bitmiyor.Yazımızın devamın da hem bamyanın faydalarını hemde nasıl kurutulacağını anlatıcaz. Öncesi ; Bamya ve Sağlığımıza Faydaları adlı konumuzu incelemenizi öneriyoruz....

Sayfayı Paylaş