gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.167
    Beğenilen Mesajlar:
    2.216
    Ödül Puanları:
    113

    banak

    Konu, 'Hamur İşleri' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    8,veya10 tane kuru yufka (kişiye göre değişiyor) bir adet tavuk haşlanıp didiklenecek 1 paket margarin veya tereyağ (tercih tereyağ)
    beyaz pilav

    yapılışı
    yufkalar üçgen şekilde altıya bölünür
    tavuk suyundan biraz alıp içine su karıştırıp kaynatın ve sürekli sıcak olsun
    yağıda iyice kızdırın sonra bir tepsiye önce normal beyaz pilav sonra üçgen kestiğimiz yufkaları önce ucunu katlayın sonra yandan katlayıp sıcak tavuk suyuna batırın ve tekrar öbürtarafını katlayıp küçük bir üçgen oluşturun ve tepsiye ince tarafı ortaya gelecek şekilde yerleştirin bu şekilde bir sıra olacak sonra eritmiş olduğumuz yağı fırça yardımı ile her tarafına sürün sonra her üçgenin üstüne gelecek şekilde tavuk parçalarını koyun bu şekilde kat kat yapılacak yerkende üçgenin ortasından kenara doğru rulo yapıp elinizle yiyeceksiniz umarım anlatmayı becermişimdir

     

Sayfayı Paylaş