gebe
  1. TİTAN

    TİTAN *Melekler Mekanı*

    Kayıt:
    21 Eylül 2012
    Mesajlar:
    14.192
    Beğenilen Mesajlar:
    2.685
    Ödül Puanları:
    113

    Barbeküde, Mangalda Et Çeşitleri Pişirmenin İncelikleri

    Konu, 'Mutfak İçin Pratik Bilgiler' kısmında TİTAN tarafından paylaşıldı.

    barbeküde et pişirmek, mangalda et nasıl pişirilir, et mangal

    Sevgili melekler, Barbeküde uzman marka Weber, mangal severlerle et pişirmenin püf noktalarını ve etin ızgara ile uyumunu mükemelleştirmenin yollarını paylaştı. Havaların da ısındığı şu dönemde siz de sevdiklerinizle mangal keyfi yaparken pişirdiğiniz leziz etlerle de dostlarınızın beğenisini kazanmanız için işte barbeküde et pişirmenin incelikleri...



    barbeküde-et.jpg



    BARBEKÜNÜN USTASI WEBER’DEN ET PİŞİRMENİN TÜYOLARI

    Barbeküde dünya devi Weber Stephen, barbeküye en uygun et pişirme ve marine yöntemlerini mangal severlerle paylaştı. Weber uzmanlarının verdiği bilgilere göre barbekü öncesi beyaz et ve balık hemen, kırmızı et ise dinlendirilmiş olarak kullanılmalı. Lezzetli barbekü sofraları için altın kural ise; malzemenin kaliteli olması.

    Genel olarak mangalı pişirmeye hazırlamak için kömürlerin gri bir külle kaplanana kadar kor hale gelmesi beklenmeli. Isı ve nem kaybı yaşanmaması için barbekünün kapağı et pişene kadar mümkün olduğunca en fazla 2 kez açılmalı. Izgara ürünün pişirme sırasında sadece 1 kez çevrilmesi yeterli. Izgara yapılacak ürünün yapışmaması için de yağlanması öneriliyor.

    Barbeküde Et Çeşitlerini Pişirmenin İncelikleri

    Yaygın olarak tercih edilen kırmızı et, beyaz et ve balığı mangalda pişirirken mükemmel sonuca ulaşmak için basit ipuçlarına dikkat etmek gerekiyor. En önemli faktör, beyaz et ve balığın mutlaka çok taze olması, kırmızı etin ise eti aldığınız güvenli yerler tarafından en az 2 hafta dinlendirilmiş olması gerektiği.

    Barbeküde et pişirmenin püf noktaları konusunda Weber Stephen Türkiye Geel Müdürü Cem Yılmaz “Barbekü veya mangal, adına ne dersek diyelim, kalabalık sofraları ve hoş sohbetleri temsil eder. Kültürümüzde yaygın bir yeri olan mangaldan doğru verim alabilmek için birkaç ip ucunu akıllarda tutmak yeter. Kırmızı eti dinlendirmek, balık ve tavuğun tazeliğine dikkat etmek ve baharatlandırma ile etin lezzetinde büyük farklar yaratılabilir.” diyerek barbekü severlerin lezzet yaratmak konusunda cesur olmaları gerektiğini belirtiyor.

    Kırmızı Etin Ruhundan Anlayın

    Mangalda kırmızı etin lezzetini en iyi şekilde yakalamak için etin rengi önemli. Weber uzmanlarının tavsiyelerine göre et mutlaka hafif kırmızı olmalı. Biftek, pirzola ve diğer kemikli etler mangal için idealdir. Ayrıca en lezzetli hamburgerler, dana etinden yapılmış köftelerin mangalda doğru şekilde pişirilmesiyle elde edilir. Köfteyi pişirirken ızgaraya spatula ile bastırmamak gerekir. Bu köftenin suyunu içine hapsederek tadının yoğun kalmasını sağlar.

    Kuzu eti, dana etine oranla daha yağlı bir et olduğundan ızgara üzerinde alevler oluşmaması için mangal üzerinde oynatılmadan pişirilmelidir. Pirzola pişirirken kemik uçlarının yanmaması için alüminyum folyo ile sarılmadır. Kuzu etinde en iyi sonucu alabilmek için 60 derecelik ısıda pişirilmelidir.


    Beyaz Etten En Sağlıklı Sonucu Alın

    Sağlık uzmanlarının da uyardığı gibi, kümes hayvanlarının etleri tamamen pişirilmeden tüketilmemeli. Weber uzmanlarına göre; kemiksiz bir tavuk göğüs eti ızgarada doğrudan ısıda 8-12 dakikada, kemikli tavuk göğsü ise dolaylı ısıda 30-40 dakikada pişebiliyor. Beyaz ette en çok dikkat edilmesi gereken nokta etin içinin pembe kalmamasıdır. Ayrıca tavuk eti derili ise derinin yanmadan pişirilmesine özen gösterilmelidir. Barbeküde tavuk etinin yapışmaması için ızgaraya yağ sürülmeli.

     
Barbeküde, Mangalda Et Çeşitleri Pişirmenin İncelikleri konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Et Pişirmenin İncelikleri

    Et Pişirmenin İncelikleri

    Et pişirmek her ne kadar kolay bir işlem olarak görünse de aslında pişirilmesi en zor çeşitlerden biridir. Çünkü etin lezzeti ve sağlayacağı vitaminler tamamen pişirmeyle ilgilidir. Eti yavaş yavaş pişirmek en sağlıklı yöntemdir. Et pişirirken içi ile dışının aynı oranda pişirilmesi önemlidir. Bu konuda en çok şikayet edilen konu; ya et çok fazla pişmekte veya pişti sanılıp et kesildiğinde...
  2. Mangalda Et,Tavuk,Balık,Sebze Pişirme Yöntemleri

    Mangalda Et,Tavuk,Balık,Sebze Pişirme Yöntemleri

    mangalda et pişirme tavuk pişirme yöntemleri mangalda et somon yöntemleri mangal teknikleri Yaz günleri piknik alanlarına koşup yahut evimizin balkonunda veya bahçesinde mangalda pişirdiğimiz etin tadını ocakta pişen hangi yemekten alabiliriz arkadaşlarım!!!Sorarım size :)Bakınız size mangalda malzemelerimizi en nefis şekilde pişirmek için yöntemler :) Kırmızı et pişirme yöntemi! Elinde...
  3. (Barbekü) Mangal keyfi için en lezzetli tarifler

    (Barbekü) Mangal keyfi için en lezzetli tarifler

    mangal tarifleri mangal tavuk sosu tarifi keyfi mangalda tavuk sosu Bahar'ın o mis kokulu günlerine ramak kaldığı şu günlerde, biz Türk'lerin yaz ve bahar mevsimi keyiflerinden olan mangal (barbekü) keyfi, şüphesiz ki vazgeçilemez bir lezzettir Melek'lerim :) Şimdi mangal keyfinizi daha da lezzetlendirecek, en lezzetli tarifleri ve mangal püf noktalarını sunuyoruz Melek'ler. Kırmızı et...
  4. Mangalda Et Nasıl Pişirilir?

    Mangalda Et Nasıl Pişirilir?

    Mangalda Et Nasıl Pişirilir? Selam arkadaşlar sizden mangalda et pişimi hakkında püf noktalar rica ediyorum lezzetini arttırmak için.
  5. Barbeküde, Mangalda Balık Pişirmenin Püf Noktaları

    Barbeküde, Mangalda Balık Pişirmenin Püf Noktaları

    barbeküde balık pişirme, mangalda balık pişirme, balık ızgara nasıl yapılır Sevgili melekler, havaların ısınmasıyla birlikte piknik ve mangal sefaları başladı. Aileniz ve sevdiklerinizle birlikte bu keyfi paylaşırken harika lezzetlerle de damaklarınızı da şenlendirebilirsiniz. Eğer barbekü keyfiniz için balık düşünüyorsanız, dünyaca ünlü barbekü markası Weber uzmanları, barbeküde balık...

Sayfayı Paylaş