gebe
  1. suskun_gız

    suskun_gız Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    28 Eylül 2007
    Mesajlar:
    1.704
    Beğenilen Mesajlar:
    14
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    izmir

    Barbunya balığı nisuaz

    Konu, 'Deniz Ürünleri' kısmında suskun_gız tarafından paylaşıldı.

    MALZEMELER 4 kişi için 8 adet orta boy barbunya ve 4 adet iri barbunya
    1 kahve fincanı rafine yağı
    4 adet iri kabukları soyulup ince kıyılmış domates
    1 diş sarımsak
    1 tatlı kaşığı ince kıyılmış soğan
    4 yaprak defne
    az tuz
    bir tutam karabiber
    1 limonun suyu
    8 adet ançuez filetosu
    16 adet çekirdeksiz yeşil zeytin
    1 tatlı kaşığı tereyağı
    1 bağ kıyılmış maydanoz


    HAZIRLANIŞI
    Barbunyaları temizleyip tuzlayın, biberleyip limon suyunu ilave edin. İçlerine birer defne yaprağı koyun. Rafine yağını küçük bir tencereye koyup kızdırın. Soğan ve sarımsağı ilave edip bir dakika kavurun, domates ve tuzu ekleyin. Ağır ağır kaynatarak domates bırakacağı suyu çekinceye kadar sekiz on dakika pişirip ateşten alın. Zeytinleri tereyağında 1-2 dakika sote yapıp domateslerin içine ilave edip karıştırın. Barbunyaları hafif unlayıp rafine yağı il eyağlayın. Demir veya kömür ızgarasında dörder dakika alt üst pişirip servis tabağına alın. Üzerlerine eşit olarak domatesli zeytini taksim edin. İkişer adet ançuez koyun. Maydanozu serpin.


     
Barbunya balığı nisuaz konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Domatesli Barbunya Balığı (4 Kişilik)

    Domatesli Barbunya Balığı (4 Kişilik)

    MALZEMELER 8 Orta boy Barbunya 1 Çorba Kaşığı Tereyağı 1 Küçük Soğan 2 Orta Boy Dolmalık Biber 4 Orta Boy Domates 1 Defne Yaprağı 1/2 Tatlı Kaşığı Tuz 1/3 Tatlı Kaşığı Karabiber 1 Çorba Kaşığı Kıyılmış Dereotu 1/2 Tatlı Kaşığı Biberiye 1 Küçük Limon 16 Adet Yeşil Zeytin HAZIRLANIŞI Önce fırınınızı orta hararette ısıtın. Ön hazırlık olarak soğanı piyaz doğrayın. Dolmalık biberi, sap ve...
  2. Garnitürlü Barbunya Balığı

    Garnitürlü Barbunya Balığı

    Garnitürlü Barbunya Balığı Malzemeler 1 Kilo barbunya balığı 2 Adet kabak 2 Adet havuç 3 Adet domates 2 Adet soğan 1 Su bardağı su 5 Çorba kaşığı zeytinyağı 1 Tutam kırmızı safran 1 Diş sarımsak 5 Çorba kaşığı mayonez 4-5 Dal maydanoz 3-4 Adet taze soğan sapı Tuz, karabiber, kekik Hazırlanışı Balıkları temizleyip yıkayın. Süzgece alıp suyunun süzülmesi için bekletin. Havuç...
  3. Barbunya

    Barbunya

    Balık olarak barbunya, zenginliği temsil eder. Barbunya fasulyesi de insanın gelirinde iyi bir artış olacağına işaret eder.
  4. Barbunya Pilaki

    Barbunya Pilaki

    Barbunya sevenler için leziz bir yemek..Deneyelim bakalım... Barbunya pilaki (12 kişilik) Malzemeler: 1 kg taze barbunya 2 orta boy soğan 2-3 diş sarımsak 2 orta boy havuç 1 orta boy patates 3-4 tane sivribiber 6 tane orta boy domates ½ demet maydanoz 1 limon 1 su bardağı zeytinyağı 4 su bardağı su Tuz, şeker HAZIRLANIŞI : Barbunyayı ayıklayın ve 4 su bardağı suda 20...
  5. Meleklere Garnitürlü Barbunya Balığı tarifi

    Meleklere Garnitürlü Barbunya Balığı tarifi

    Garnitürlü Barbunya Balığı Malzemeler 1 Kilo barbunya balığı 2 Adet kabak 2 Adet havuç 3 Adet domates 2 Adet soğan 1 Su bardağı su 5 Çorba kaşığı zeytinyağı 1 Tutam kırmızı safran 1 Diş sarımsak 5 Çorba kaşığı mayonez 4-5 Dal maydanoz 3-4 Adet taze soğan sapı Tuz, karabiber, kekik Hazırlanışı Balıkları temizleyip yıkayın. Süzgece alıp suyunun süzülmesi için bekletin. Havuç ve...

Sayfayı Paylaş