gebe
  1. HaYaL

    HaYaL Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    1 Şubat 2009
    Mesajlar:
    11.262
    Beğenilen Mesajlar:
    229
    Ödül Puanları:
    83
    Şehir:
    Şehr-i HaYaL

    Barbunya Pilaki

    Konu, 'Zeytinyağlı Yemek Tarifleri' kısmında HaYaL tarafından paylaşıldı.

    Barbunya sevenler için leziz bir yemek..Deneyelim bakalım...
    [​IMG]


    Barbunya pilaki (12 kişilik)

    Malzemeler:

    1 kg taze barbunya
    2 orta boy soğan
    2-3 diş sarımsak
    2 orta boy havuç
    1 orta boy patates
    3-4 tane sivribiber
    6 tane orta boy domates
    ½ demet maydanoz
    1 limon
    1 su bardağı zeytinyağı
    4 su bardağı su
    Tuz, şeker

    HAZIRLANIŞI :
    Barbunyayı ayıklayın ve 4 su bardağı suda 20 dakika kadar haşlayıp, süzün. Süzme suyundan 1,5 su bardağı alın. Limonu sıkıp bir kenara koyun.


    Yağı kızdırın, ince kıyılmış soğanı iyice kavurun. Küp şeklinde doğranmış patates, doğranmış sivribiber ve havucu ekleyin. Sebzeleri hafif kavurun.
    Tencereye haşlanmış barbunya, rende domates, su, limon, tuz ve şekeri ekleyin. Yirmi dakika pişirin. Soğuduktan sonra üzerine ince kıyılmış maydanozu serpiştirin. Afiyet olsun!

     
Barbunya Pilaki konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Barbunya balığı nisuaz

    Barbunya balığı nisuaz

    MALZEMELER 4 kişi için 8 adet orta boy barbunya ve 4 adet iri barbunya 1 kahve fincanı rafine yağı 4 adet iri kabukları soyulup ince kıyılmış domates 1 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı ince kıyılmış soğan 4 yaprak defne az tuz bir tutam karabiber 1 limonun suyu 8 adet ançuez filetosu 16 adet çekirdeksiz yeşil zeytin 1 tatlı kaşığı tereyağı 1 bağ kıyılmış maydanoz HAZIRLANIŞI Barbunyaları...
  2. Çinekop Pilaki

    Çinekop Pilaki

    MALZEMELER 8 adet orta boy çinekop 2 adet orta boy soğan 2 adet havuç 3 diş sarmısak 2 adet orta boy patates 1 adet kereviz 2 adet domates 6 çorba kaşığı sıvıyağ 1 çorba kaşığı salça 1 çorba kaşığı tuz 2 su bardağı sıcak su HAZIRLANIŞI Çinekopları iyice temizleyip yıkadıktan sonra hafifçe yağlanmış bir tepsiye dizin. Sarmısakları ince ince kıyın, havuçları ve soğanları küp küp doğrayın....
  3. Barbunya

    Barbunya

    Balık olarak barbunya, zenginliği temsil eder. Barbunya fasulyesi de insanın gelirinde iyi bir artış olacağına işaret eder.
  4. Barbunya yemeği

    Barbunya yemeği

    barbunya yemeği barbunya yemegi kırmızı yemek çeşitleri kirmizi Bu tarifi denedim çok leziz oldu meleklerim siz de deneyin beğeneceksiniz... Malzemeler: 2 su bardağı barbunya + 1 litre sıcak su+ 1 tatlı kaşığı şeker+ 1 çay kaşığı tuz 1 yemek kaşığı salça 1 adet orta boy patates 1 adet ortaboy havuç 1 büyük baş soğan 2-3 diş sarımsak 1 çay kaşığı tepeleme kırmızı toz biber 1,5...
  5. Midye pilaki tarifi

    Midye pilaki tarifi

    Midye pilaki tarifini ve gerekli olan malzemeleri sizler için veriyorum şimdiden aiyet olsun=) 5 kişilik Malzemesi: -40 adet iç midye -90 mi. zeytinyağı (6 çorba kş) -400 gr. soğan (piyaz doğranmış), (4 orta boy) -300 gr. domates (kabuklrı soyulup, ince ince doğranmış) (3 orta boy) -1O diş sarımsak (soyulup, bütün bırakılmış) -I bağ maydanoz (ince kıyılmış) -tuz -taze çekilmiş karabiber -1...

Sayfayı Paylaş