gebe
  1. HaYaL

    HaYaL Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    1 Şubat 2009
    Mesajlar:
    11.262
    Beğenilen Mesajlar:
    229
    Ödül Puanları:
    83
    Şehir:
    Şehr-i HaYaL

    Barbunya yemeği

    Konu, 'Yemek Tarifleri' kısmında HaYaL tarafından paylaşıldı.

    barbunya yemeği barbunya yemegi kırmızı yemek çeşitleri kirmizi Bu tarifi denedim çok leziz oldu meleklerim siz de deneyin beğeneceksiniz...

    [​IMG]

    Malzemeler:


    • 2 su bardağı barbunya + 1 litre sıcak su+ 1 tatlı kaşığı şeker+ 1 çay kaşığı tuz
    • 1 yemek kaşığı salça
    • 1 adet orta boy patates
    • 1 adet ortaboy havuç
    • 1 büyük baş soğan
    • 2-3 diş sarımsak
    • 1 çay kaşığı tepeleme kırmızı toz biber
    • 1,5 litre sıcak su
    • 1 çay bardağı sıyı yağ
    • 1 çay kaşığı tuz



    Yapılışı:
    1. Bir gece önceden barbunyaları ayıklayıp yıkayın.
    2. 1 litre ık suyun içine, tuz ve şekeri karıştırın ve barbunyaları geceden bu suyun içinde ıslatın.
    3. Soğanları yemeklik doğrayın. Patatesi ve havucu temizleyip fındık büyüklüğünde doğrayalım.
    4. Düdüklü tencereyi ocağa alın ve tencereye önce yağı koyun, soğan, patates ve havuçları kavuralım.
    5. Ayrı bir yerde sıcak suyunuzu hazırlayın.
    6. Salçayıda ilave edin.Beraberce 3-4 dakika kadar kavurun.
    7. Fasulyeleri, tuzunu, kırmızıbiberini, doğaranmış sarımsakları ilave edip, 2-3 kez daha karıştırın.
    8. Daha sonra sıcak suyunu koyun. Karıştırın.
    9. Tencerenin kapağını kapatın .Düdüğü çalana kadar orta hararetli ateşte, daha sonrasında ise kısık ateşte 35 dakika kadar pişirin. Tencereyi ocaktan aldıktan sonra kapağını açın ve suyunu kontrol edin. Eğer suyu biraz fazla ise kapağı açık vaziyette çok az daha kaynatın. Eğer suyu az ise yeterince kaynar su ilave edip 5 dakika kadar daha pişirin. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.


     
  2. aSqimSin

    aSqimSin Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    11 Haziran 2007
    Mesajlar:
    3.472
    Beğenilen Mesajlar:
    20
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    İstanßuL
    Denemek lazım aslında. :) Sen denediysen ve beğendiysen denerim ben de :) Teşekkürler tarif için canım.
     
Barbunya yemeği konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Barbunya FasÜlyeli Salata

    Barbunya FasÜlyeli Salata

    MALZEMELER 1 su bardağı haşlanmış Amerikan Pirinci 1 su bardağı haşlanmış barbunya fasülyesi 1 demet kıvırcık salata 1 su bardağı kadar bezelye ve nar taneleri 1 tutam kuru nane 1 adet kırmızı elma (ince şerit halinde dilimlenmiş) 1 fincan soya yağı 1 yemek kaşığı top karabiber 2 çay kaşığı kimyon 1 fincan sirke 1 adet limon Yeteri kadar tuz HAZIRLANIŞI Fasülye, pirinç, ince kıyılmış...
  2. Barbunya balığı nisuaz

    Barbunya balığı nisuaz

    MALZEMELER 4 kişi için 8 adet orta boy barbunya ve 4 adet iri barbunya 1 kahve fincanı rafine yağı 4 adet iri kabukları soyulup ince kıyılmış domates 1 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı ince kıyılmış soğan 4 yaprak defne az tuz bir tutam karabiber 1 limonun suyu 8 adet ançuez filetosu 16 adet çekirdeksiz yeşil zeytin 1 tatlı kaşığı tereyağı 1 bağ kıyılmış maydanoz HAZIRLANIŞI Barbunyaları...
  3. Barbunya

    Barbunya

    Balık olarak barbunya, zenginliği temsil eder. Barbunya fasulyesi de insanın gelirinde iyi bir artış olacağına işaret eder.
  4. Barbunya Pilaki

    Barbunya Pilaki

    Barbunya sevenler için leziz bir yemek..Deneyelim bakalım... Barbunya pilaki (12 kişilik) Malzemeler: 1 kg taze barbunya 2 orta boy soğan 2-3 diş sarımsak 2 orta boy havuç 1 orta boy patates 3-4 tane sivribiber 6 tane orta boy domates ½ demet maydanoz 1 limon 1 su bardağı zeytinyağı 4 su bardağı su Tuz, şeker HAZIRLANIŞI : Barbunyayı ayıklayın ve 4 su bardağı suda 20...
  5. Çillerin ilacı barbunya

    Çillerin ilacı barbunya

    bu konu;çillerden kurtulma,çil lekeleri nasıl geçer hakkında bilgiler vermektedir Yüzde çıkan çiller genellikle küçük kahverengi cilt lekeleri olup özellikle güneşe maruz kalan yüz ve cilt kısımlarında yoğunlaşmaktadır. Çiller özellikle sarışınlarda, turuncu saç rengine sahip beyaz tenli kişilerde görülen bir durumdur. Oldum olası çilli bayanları sevmişimdir.Bana çok tatlı ,sempatik...

Sayfayı Paylaş