gebe
  1. ESDE

    ESDE Hamiş Melek

    Kayıt:
    9 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    710
    Beğenilen Mesajlar:
    204
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    FRANSA

    Bayram kavurması tarıfı

    Konu, 'Et Yemekleri' kısmında ESDE tarafından paylaşıldı.

    bayram kavurmasi tarifi kavurma tarifi bayram kavurma et kavurma kuzu kavurma dana et kavurma et sote tarifi konulari burada melekler Sevgili Melekler, Sizlere bugun bayram kavurmasi tarifi vermek istedim...Malum kurban bayrami yaklasiyor...Kavurmanin yanina da mukemmel bir pilavla sahane bir bayram yemegi olur...Tariften once bilmemiz gereken en onemli seylerden bazilari Taze kesilen et sert olacağı için pişirmek ve kavurmak için en az bir gün soğukta bekletilmesi gerekir. Yine de kesildiği gün kavurma yapmak isterseniz but eti kullanmanız önerilir. Kavurma yapacağınız etin yağlı olması lezzetini artıracaktır. Tuzu en son atmanız tavsiye edilir. Böylece etler daha iyi pişer. Tuzun erken(suyunu çekmeden) atılması, etlerin sıkışmasına ve zor pişmesine neden olabilir. Arpacık soğan yerine dilerseniz iri kuşbaşı doğranmış soğan kullanabilirsiniz.Gecelim tarifimize meleklerim;

    Tencereye yarım çay bardağı sıvıyağı ya da tercihinize göre 2 yemek kaşığı kuyruk yağı koyun ve kızdırın.

    8-10 adet arpacık soğanı tencereye atın ve 1-2 dakika kavurun.

    Kuşbaşı doğranmış eti ve 4-5 diş sarımsağı iri doğrayarak tencereye ekleyin. Etler suyunu verip çekene kadar yaklaşık 10 dakika, sürekli karıştırarak orta ateşte kavurun.

    Etler suyunu tamamen çekip kavrulunca 1 su bardağı suyu tencereye dökün. Ardından yeterince karabiber, kekik ve tuz serpin. Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte 8-10 dakika daha kaynatın. Son kaynama süresinde birkaç dakikada bir karıştırın.

    [​IMG]

    Afiyet olsun melekler....

     
Bayram kavurması tarıfı konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Bayram Kavurması

    Bayram Kavurması

    Malzemeler 1 kg kuzu but (orta yağlı) 100 gr kuyruk yağı Yeteri kadar tuz, karabiber, kekik Yemeğin Tarifi Kuyruk yağını incecik doğrayarak, tencerede yağını saiana kadar kavurun. İçerisine kuşbaşı doğranmış butu ilave edin. Kısık ateşte yaklaşık 1 saat kendi suyu ile pişirin. Tencereyi kapalı kapalı bir şelkilde arada bir silkeleyerek etlerin yer değiştirmesini ve yağ ile temasını...
  2. Turşu Kavurması

    Turşu Kavurması

    biber turşusu kavurması Malzemeler Büyük yemek tabağı turşu (ozellikle fasulye ve kiraz kullanilir) 6 iri soğan, 1,5 su bardağı zeytinyağı Yapilis Tarifi Turşular akşamdan tuzunun çıkması için suya koyulur. Sonra doğranır. Soğanlar yağda pembeleşinceye kadar kavrulur. Süzgeçte süzdürülmüş turşular ilave edilir. Kısık ateşte yarım saat pişirilir ve servis yapılır.
  3. bır annenın pasta tarıfı

    bır annenın pasta tarıfı

    Fırını yakın. Dolaptan bir kap, bir kaşık ve pastayı yapacağınız malzemeleri alın. Pasta kalıbını yağladıktan sonra, cevizleri kırın. Mutfak tezgâhının üzerindeki yedi tane oyuncak otomobili ve on sekiz lego bloğunu kaldırın. İki fincan unu ölçün. Çocuğunuzun ellerini unun içinden çıkarın ve ellerini undan temizleyin. Un, şeker ve kakaoyu eleyin. Süpürge ve faraşı alıp çocuğunuzun...
  4. Turşu kavurması

    Turşu kavurması

    karadeniz bölgesine ait değişik bir tat melişler deneyin:) Malzemeler 1/2 kilo fasülye turşusu 5 adet kuru soğan 4 yemek kaşığı tereyağ Hazırlanışı Fasülye turşusunu ister enine keserek ister aynı boyutta elinizle sıkarak suyunu süzdürün. Soğanları ince ince doğrayın.Yağı geniş yayvan bir kaba alın.Soğanları ekleyin ve sararıncaya kadar kavurun.Fasülyeyi ilave edin 15_20 dk...
  5. arapsaçı kavurması

    arapsaçı kavurması

    Evet meleklerim sizin bazılarınızın bilmediği bir izmir yemeğii:) bu bi tür ot arapsaçı deniliyor bunları yıkayıp doğruyorsunuz tencereye taze soğan veya pırasa doğruyorsunuz ve hepbereber kavuruyoruzzz isteğe göre domatesde konulanabilio sadede oluo kavruldukdan sonra 1 yumurta kırılıyorr en son isteğe göre yoğurtlu sarmısak üzerine dökülüp yeniliyorrr denemenizi tavsiye ederimmm çok hoş...

Sayfayı Paylaş