gebe
  1. PeLiNiM

    PeLiNiM Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    16 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    5.444
    Beğenilen Mesajlar:
    57
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    ANTALYA

    bayram yahnisi

    Konu, 'Et Yemekleri' kısmında PeLiNiM tarafından paylaşıldı.

    kurban yahnisi Bu bayram kurban etleri ile ne yapayım diye düşünmenize hiç gerek kalmadı.Çünkü biz , kurban bayramında ,kurban etlerinizle yapabileceğiniz birbirinden lezzetli et yemeklerinin tariflerini sizlerle paylaşacağız
    Yapmanız gereken tek şey yemek adlarına tıklayıp tarifini okuyup mutfağa girmek

    Şimdiden mutlu bayramlar :nazar:


    MALZEMELER
    1 kilo iri kuşbaşı koyun eti
    20 adet arpacık soğanı veya 2 baş iri soğan
    3 çorba kaşığı margarin
    1 çay kaşığı kırmızı pul biber
    1 demet dereotu





    4 Kişilik

    HAZIRLANIŞI
    Kalın dipli bir tencereye üç çorba kaşığı margarinle beraber iri kuşbaşı etleri koyun. Et suyunu salıverip tekrar çekinceye kadar arada bir karıştırmak suretiyle ortadan daha az hararette pişmeye bırakın. Et suyunu çekince ayıklanmış 20 adet arpacık soğanı veya çentilmiş iki baş soğanı ete katarak soğanlar pembeleşinceye kadar çevirin. Pul biberi ve bir bardak sıcak suyu ilave ederek, etler yumuşacık oluncaya kadar, arada yarım bardak su ve ateşten indirmenize 10 dakika kala da tuzunu ilave edip, ateşten çekin. Servis yaparken üzerine ince kıyılmış dereotu serpebilirsiniz. Etin yanında kızarmış patates veya haşlanmış patates verebilirsiniz.

     
  2. su.ay

    su.ay Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    5 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    786
    Beğenilen Mesajlar:
    3
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    kayseri
    bende bu tarifi sürekli yaparım. ama baharat olarak karabiber atarım. çok lezzetli olur.offff şimdi aklıma düşürdün yaaaa.yarın yapayım bari. teşekkürler.
     
  3. PeLiNiM

    PeLiNiM Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    16 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    5.444
    Beğenilen Mesajlar:
    57
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    ANTALYA
    Yap canım
    Karabiber de güzel olur
    Kekik de çok yakışır
    Afiyet olsun
     
  4. ilkimefsa

    ilkimefsa Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    25 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    409
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    kars
    emeğine sağlık canım
     
bayram yahnisi konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Çingene Yahnisi

    Çingene Yahnisi

    MALZEMELER 1 kilo kemikli parça kuzu 15 adet arpacık soğanı 2 adet havuç 3 çorba kaşığı margarin 1 adet yeşil biber 1 çay kaşığı kekik 5-6 adet taze patates 6-7 adet mantar 1 çorba kaşığı domates salçası Yeterince tuz, karabiber, maydanoz HAZIRLANIŞI Koldan parçalara bölünmüş kuzu etini, dibi kalın bir tencerede suyunu çekinceye kadar çevirin. Margarini ilave edip, yağ kızmaya başlayınca...
  2. Düğün Yahnisi (4 Kişilik)

    Düğün Yahnisi (4 Kişilik)

    Malzemeler: 8 Parça Kemikli Kuzu Eti 5 Adet Kuru Soğan 1 Çay Kaşığı Tarçın 2 Adet Karanfil 2 Çay Kaşığı Tuz 2 Çorba Kaşığı Margarin Bir Miktar Yoğurt Yeterince Su HAZIRLANIŞI : Ön hazırlık olarak kuzu etini iyice yıkadıktan sonra bir tencereye koyalım.Bol su ile iyice pişirelim.Pişerken üzerinde biriken köpüğü bir kaşıkla almayı ihmal etmeyelim. Eti kevgirden geçirip suyunu...
  3. Italyan balik yahnisi

    Italyan balik yahnisi

    MALZEMELER 4 adet beyaz etli balık fletosu 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 adet ince dogranmış soğan 2 adet orta boy kabak 100 gr. dogranmış mantar 2 adet iriboy domates 1 çay kaşığı limon suyu tuz karabiber HAZIRLANIŞI Yağsız tavada balıklar pişirilir. Soğan, karabiber ve mantarlar kavrulur. Mantarlar ilave edilerek kavurmaya devam edilir. Küp şeklinde doğranmış domates ve limon suyu ilave...
  4. papaz yahnisi

    papaz yahnisi

    MALZEMELER 500 gr. dana kuşbaşı 2 yemek kaşığı margarin 30 adet arpacık soğan 3 adet havuç 1 yemek kaşığı sirke 1 çay kaşığı domates salçası 1 adet kesme şeker 1 tatlı kaşığı tuz Karabiber Yapılışı Dana etlerini yıkayıp, yağla birlikte tencereye koyun. Etler suyunu bırakıp, çekene kadar bekleyin. Arpacık soğanları temizleyip, içine atın. Havuçları iri iri doğrayın. Etlerle...
  5. İncik yahnisi

    İncik yahnisi

    İncik yahnisi tarifini ve gerekli olan malzemeleri sizler için veriyorum. 5 kişilik Malzemesi: -5 adet kuzu inciği -1 adet tavuk (temizlenmiş) 1 kg'lik -500 gr. dana eti -tuz -200 gr, arpacık soğanı (soyulmuş), (yaklaşık 15 adet) -1 adet ekmek (diimlenip,kızartılmış) -1/2 bağ maydanoz (ince kıyılmış). Yapılışı: 1.İnciği, tavuğu ve dana etlerini yıkayıp, bir tencereye yerleşti üzerlerini...

Sayfayı Paylaş