Bayrama özel ev baklavası cevizli

CeMoŞ

Daimi Üye
Üye
Bayrama özel ev baklavası cevizli
bayram yemekleri, bayram tatlıları, tarifi, malzemeleri, ev baklavası nasıl yapılır hakkında genel bilgiler burda



bayram yaklaşıyo melekler bayramda hangi tatlıları yapacaksınız bakaklım
makum bayram yaklaştıkça her evde bayram yemeği bayram tatlısı telaşı başlar eve gele giden olurr ikramlık bişeyler:D işte sizler için çok güzel bir ev baklavası tarifini veriyorum bu tarif cevizli siz fıstıklı ev baklavası`nıda deneyebilirsiniz


ev-baklavasi-30e.jpg



hamuru:

4 su bardağı un
1 su bardağı ılık süt
1 paket kabartma tozu
100g erimiş tereyağı
1 yumurta

içi:

250g dövülmüş ceviz
ayrıca:
3 paket buğday nişastası (toplam 500g)

150g eritilmiş kızgın tereyağı
Yapılışı

1. hamur malzemeleri ile poğaça hamuru kıvamında yumuşak bir hamur yapın. bunu 15-20 dakika dinlendirin. dinlenmiş hamuru 3 eşit parçaya ayırın. her parçadan 16-18 adet cevizden küçük parçalar koparın. kopardığınız parçalara elinizle ceviz şekli verin. şekil verdiğiniz her küçük bezeyi merdane ile bir yemek tabağı büyüklüğünde açın. aralarına bolca nişasta serperek 16 veya 18 parçayı üstüste koyun. (en üsttekine nişasta serpmeyin). böylece 16′lı (veya 18′li) 3 grup elde edin.

2. yuvarlak bir fırın tepsisini yağlayın. (yuvarlak yoksa dikdörtgen tepsinin içine yuvarlak açtığınız hamuru koyabilirsiniz.) 16′lı bir grubu alıp merdane ile tepsinin genişliğinde açın. bunu tepsiye serip üstüne ceviz içinin yarısını serpin. ikinci grubu da açıp üzerine serin. kalan cevizleri de bunun üzerine serpin. son grubu da açıp en üste serin.

3. tepsideki yufkaları baklava dilimi şeklinde dilimleyin. üzerine – her yanına değecek biçimde- 150g kızgın tereyağı gezdirin. 200C fırında üzeri kızarana kadar pişirin. fırından çıkartıp baklavayı soğutun. şerbet ılık baklava soğukken şerbeti tepsinin üzerine gezdirin. 4-5 saat sonra servis yapın.



bayramda misafirlerinize bu güzel ev baklavasından yapın ikram edin melekler:D hepinize afiyet olsun
 
Geri
Üst