Bebeğime ne tür ayakkabı almalıyım?

Uzman SühaN

Administrator
Bebeğime ne tür ayakkabı almalıyım?
bebekler için hangi ayakkabılar tercih edilmeli,bebeklere hangi ayakabılar alınmalı,bebekler için ayakkabı tercihi nasıl olmalı,bebeğime nasıl ayakkabı almalıyım,bebekler için ayakkabı tavsiyesi
a.jpg







Bebeğinizin ayakları yağ dokusundan dolayı zengin ve bu sebeple tombul bir biçimdedir. Bebeğin ayaklarının biçimsiz durması bize bebeğin rahimde rahatsız bir pozisyonda büyüdüğünü ve hatalı olduğunu düşündürecektir. Bu tarz problemleri çoğu kendi kendine düzelmektedir. Ancak bazı durumlarda alçı dahi gerekebilmektedir.


Bebeğinizin ayaklarını etkileyen en büyük etkenlerden biri genetiktir. Ayak şeklini etkileyen diğer önemli faktörlere gelince, bebeğin bacak şekilleri, çarpık bacak durumlarıdır. Bazı kas ve sinir hastalıkları da ayak şekli etkilenebilmektedir. Bu anneye düztaban olarak görünebilir. Bebek ayaklarında ki ufak kemikler bazen birbirleri ile olan bağı tam olarak kuramazlar. Bu durumda ayak çukuru görünmez olmaktadır. Bebeklerde ki ayak gelişimi ortalama 9-10 yaşına kadar devam etmekte olduğu bilinmektedir. Bebeklerin ayak tabanının düz görünmesi 2.5 yaşına kadar normal bir durumdur. Bu durum bebek büyüdükçe azalarak kaybolur. Bebeğinizin ayaklarının rahat etmesi ve düzgün gelişmesini istiyorsanız ayağı sıkıştırmayacak ve ön tarafı geniş ayakkabılar tercih etmelisiniz.


Uzman hekimler tarafından araştırılmış ve onaylanmış hatta ve hatta özel üretilmiş ayakkabıları tercih edebilirsiniz. Eğer çocuk ayak ağrılarından veya kramplarından şikayet ediyorsa ayaklarını rahatlatacak bazı yöntemler denenebilir. Eğer çocuğunuz parmak uçlarında dururken taban çukuru belli olmuyorsa bu önemli bir durumdur. Ayak kasları kısalmış ve çocuğunuzun ayağını deforme edici yönde ilerleyen bir durum söz konusudur. Bu durumda çocuğunuzun ayaklarının yakın takibe alınması ve gereken tedavi uzman hekim tarafından başlatılması gerekmektedir.
Sonuç olarak dikkat etmeniz gereken noktalar, ayaklarının iç kısmı yere temas eden çocuk, parmak uçlarında dururken taban çukuru belli olmuyo ise hemen bu konuda uzmanlaşmış bir ortapediste başvurmanızın zamanı gelmiş hatta geçiyordur.
Bebekleriniz ve çocuklarınız için doğru ayakkabı seçimi önemli ve atlanmaması gereken bir detay olduğunu unutmayın.
 
Geri
Üst