Bebek Bezi Nasıl Değiştirilir?

T

TİTAN

Forum Okuru
Bebek Bezi Nasıl Değiştirilir?
bebek bezi nasıl değiştirilir
bebek bezi nasıl bağlanır



Bebek bezi değiştirmekte ne var ki diye düşünmeyin melekler :) Acemi anneler için oldukça faydalı olacağına inandığımız bu konuyu açmak gereğini duyduk. Yaptıkça alışacağınız bebek bezi değiştirme için buyrun makalemize.. :)


Bebek Bezi Hangi Sıklıklarla Değiştirilmeli

Bebeğinizin bezini düzenli olarak değiştirmeniz önemlidir. Bebeğin idrarı dışkısındaki bakterilerle karıştığı taktirde pişik, pamukçuk veya diğer cilt tahriş ve döküntülerine neden olabilir. Bebeğinizin bezini, karnını doyurmadan önce ve sonra (bebeği uyandırmamak için geceleri hariç) ve bezini kirletmişse değiştirin. Küçük bebekler büyük tuvaletlerini günde bir kereden fazla ve idrarlarını hemen hemen her bir saatte yaparlar. Bu da bezlerinin günde sekiz ila on kere değiştirilmesi gerektiği anlamına gelir. Bezlerinin nemli olması bebekleri genellikle rahatsız etmediğinden bezinin değiştirilmesi için her seferinde ağlamasını beklemeyin. Bu nedenle temiz parmağınızla her birkaç saatte bir bezinin ıslanıp ıslanmadığını kontrol edin.


Bebeğimin Bezini Değiştirirken Nelere İhtiyacım Olacak

Bebeğinizin bezini değiştirmeden önce ihtiyacınız olan her şeyin elinizin altında bulunmasına dikkat edin:

• Yıkanabilir ve hijyenik bir yüzeye sahip altlık

• Temiz bir bebek bezi

• Kirli bez için bir poşet veya iyi kapanan çöpkutusu

• Bir bez veya islak mendil ve sıcak su

• Eğer pişik, yara v.b. varsa bir merhem veya krem

• Eğer değiştirdiğiniz bebek bezinden idrar veya dışkı bebeğinizin kıyafetine çıkmışsa, değiştirmek için yeni kıyafet.
Bebek Bezi Nasıl Değiştirilir

1. Ellerinizi yıkayın ve kurulayın.

2. Bebeğinizin bezini sıcak, temiz ve kuru bir yerde değiştirin. Bezi değiştirmek için özel bir altlık kullanabilirsiniz, ama yumuşak ve sıcak bir zeminin üzerine sereceğiniz bir havlu veya temiz bir kumaş bez de amaca uygundur.

3. Bebeğinizi bezini değiştireceğiniz bu yere yatırın ve kirlenmiş bebek bezini açın, ama çıkartmayın.

4. Bebeğin altını bebek beziyle silin.

5. Bebeğinizin poposunu uyluğundan dikkatlice tutarak kaldırın.

6. Bebeğinizin altındaki kirli bebek bezini temiz tarafı üstte kalacak şekilde katlayın.

7. Bebeğin altını iyice temizlemek için ıslak mendil veya ıslatılmış bir pamuk parçası kullanın. Kız çocuklarında her zaman için önden arkaya doğru silin (vajinaya dokunmadan). Bu şekilde bakterilerin vajinaya girmesi ihtimali azalmış ve olası bir enfeksiyonun meydana gelmesi önlemiş olur.

8. Sağ elinizle bebeğin sağ uyluğunu kavrayarak ve sağ koltukaltı üzerinden bebeğin sol uyluğunu kalçası ile birlikte destekleyerek bebeğinizin poposunu kaldırın. Alternatif olarak bebeğinizin sırtına bir elinizi sokabilir, bebek bezini çekebilir ve altını temizleyebilirsiniz.

9. Kirlenmiş bebek bezini temiziyle değiştirin.

10. Bebek bezini, bebeğin canını acıtmayacak sıkılıkta düzgün bir şekilde ve yeterlik sıkılıkta yapışkan bantlardan kapatın.

11. Kirlenmiş olan bebek bezini yapışkan yerlerinden katlayarak kapatın, bir poşete ve daha sonra bir kovanın içine koyun. Bebeğinizi giydirin ve ellerinizi iyice yıkayın. Bu kadar.... İşiniz bitmiştir!
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Geri
Üst