gebe
  1. Lamazi

    Lamazi Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    22 Eylül 2008
    Mesajlar:
    1.338
    Beğenilen Mesajlar:
    27
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    BURSA

    Beğendili kebap

    Konu, 'Kebaplar' kısmında Lamazi tarafından paylaşıldı.












    [​IMG]




    Malzemeler:

    6 parça kemikli (but tarafından kesilmiş)
    koyun eti
    3 su bardağı sıcak su
    30 gr tereyağı
    1 çorba kaşığı domates salçası
    1 su bardağı doğranmış domates
    1 çay kaşığı tane biber
    Tuz, karabiber
    Beğendi için:

    8 patlıcan
    1 su bardağı sıcak süt
    Tuz
    1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
    1.5 çorba kaşığı un
    100 gr tereyağı
    Bir kaç dal maydanoz
    1 limonun suyu
    Hazırlanışı:
    *Eti bir tencereye alıp tuz ve kara biber serpin. Üzerine sıcak suyu ilave edip kısık ateşte hafif yumuşayana kadar pişirin. Etleri süzerek alıp ısıya dayanıklı cam tepsiye yerleştirin. Bir bardak kadar haşlama suyunu etin üzerine dökün. Doğranmış domates, 2 çorba kaşığı suyla ezilmiş salça ve tereyağını ilave edin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pişirin.

    *Patlıcanları közleyip kabuklarını soyun. Doğrayıp üzerine limon suyunu gezdirin. Çatalla ezip püre haline getirin. Tereyağını tavada eritip unu kavurun. Patlıcan, tuz ve sütü ilave edip devamlı karıştırarak kıvamı koyulaşana kadar pişirin. Kaşar peynirini ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. Beğendiyi servis tabağına alıp üzerine eti sosuyla birlikte ilave edin. Maydanozla süsleyip sıcak servis yapın.


     
Beğendili kebap konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Beğendili Kuzu Pirzola

    Beğendili Kuzu Pirzola

    MalzemelerMutfak Zorluk 2Süre 25 dk.Kaç Kişilik 1Yöntem 4 Adet kalem kuzu pirzola 1 Adet patlıcan Yarım çay bardağı süt 1 Tatlı kaşığı un 1 Yemek kaşığı kaşar peyniri rendesi 1 Yemek kaşığı tereyağı Yarım adet domates 1 Adet sivri biber 1 Dal maydanoz Hazırlanışı Pirzolaları ızgara veya teflon tavada kızartın. Patlıcanı közleyin, kabuğunu soyup iyice ezerek soğumaya bırakın....
  2. beğendili  tavuk

    beğendili tavuk

    beğendili tavuk begendili tavuk beğendili tarifi beyendili patlıcan Malzemeler 2 adet piliç göğsü 2 çorba kaşığı sıvı yağ 3 diş sarımsak 1 adet soğan 1 su bardağı mantar 2 adet biber 2 adet domates 1 çay bardağı domates suyu Beyaz biber, tuz Beğendi için: 1 kg patlıcan 1 çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı un 1 su bardağı süt Tuz, karabiber Yemeğin Tarifi Beğendiyi hazırlamak için...
  3. kebabe

    kebabe

    (Kübbabe / Helile / Hindistanerigi / Kebabiyye / Kuyruklubiber / Cubbebe / Cubeb / Cubebae fructus / Piper cubeba) Cava, Sumatra ve Borneo’da yetisen Piperaceae’nin kurumus meyvesidir. Kullanildigi yerler: Mide ve idrar yolu hastaliklarinda kullanilir. alıntıdır
  4. Kebabe

    Kebabe

    Kübbabe / Helile / Hindistanerigi / Kebabiyye / Kuyruklubiber / Cubbebe / Cubeb / Cubebae fructus / Piper cubeba) Cava, Sumatra ve Borneo'da yetisen Piperaceae'nin kurumus meyvesidir. Kullanildigi yerler: Mide ve idrar yolu hastaliklarinda kullanilir.
  5. Beğendili Pirzola

    Beğendili Pirzola

    Off off pirzola kelimesini duyduktan sonra " hayır tşk ederim ben almıyayım" diyen birisini gördünüz mü hiç? Ben hiç görmedim... hele ki böyle güzel bir tarifin yemeğiyse :tik: Malzemeler: 1 kg kuzu pirzola 1 kg patlıcan (beğendisi için) 1 adet limonun suyu 1 paket Knorr Beşamel Sos 3 3/4 su bardağı süt (750 ml) 1/2 su bardağı taze kaşar peyniri (rendelenmiş)...

Sayfayı Paylaş