gebe
  1. renesme

    renesme Aktif Üye Üye

    Kayıt:
    22 Nisan 2010
    Mesajlar:
    414
    Beğenilen Mesajlar:
    77
    Ödül Puanları:
    28
    Şehir:
    hatay iskenderun

    Belen tavası (hatay)

    Konu, 'Yemek Tarifleri' kısmında renesme tarafından paylaşıldı.

    Malzemeler: 1 kg. kuzu kuşbaşı 6 adet domates
    6 adet yeşilbiber
    30 diş sarımsak
    1 yemek kaşığı Teremyağ
    1 çay kaşığı kekik
    1 çay kaşığı karabiber
    1 çay kaşığı kırmızıbiber
    Tuz

    Hazırlanışı:
    Tencereye Teremyağ ve kuşbaşı etleri atın suyunu bırakıp çekene kadar bekleyin. Halka şeklinde doğranmış yeşilbiberleri ilave edip kavurun. İçine küp şeklinde doğranmış domatesleri, sarımsakları, kırmızı biber, kekik ve tuz atıp karıştırın. 20 dakika pişirip servis yapın.

     
Belen tavası (hatay) konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Hatay meselesi ve hatay devleti

    Hatay meselesi ve hatay devleti

    hatay meselesi hatay türkiyeye katılıyor meselesi vikipedi sorunu vikipedi türkiye ye katılıyor "Hatay Benim Namusumdur. Hatay'ı Alacağım" “İskenderun Sancağı” olarak adlandırılan bölgenin ana vatana ilhakı Atatürk’ün bir asker ve devlet adamı olarak liderlik yeteneğinin ve Türk diplomasisinin başarısının en önemli kanıtıdır. Bölgenin Tarihi...
  2. Hatay Sorunu

    Hatay Sorunu

    1936 yazından itibaren patlak veren Sancak (Hatay) Anlaşmazlığı, esasen bir türlü bir düzene girememiş olan Türk-Fransız ilişkilerinde yeni bir buhran doğurdu. Türkiye ile Fransa arasında 20 Ekim 1921'de imzalanan Ankara Antlaşması ile, Suriye sınırları içinde bırakılan İskenderun Sancağı'na özel bir idare şekli tanınmıştı. Türk parası resmi para birimi olacak ve Sancak halkı milli...
  3. Hatay

    Hatay

    arsuz askeri kamp arsuz askeri kampı arsus kamp gülcihan kampı uluçınar HATAY GENEL BİLGİLER Yüzölçümü: 5.403 km² Nüfus: 1.109.754 (1990) İl Trafik No: 31 Antakya yöresini çekici kılan ve tarihi boyunca göçlere açık olmasını sağlayan, yaşamı kolaylaştıran iklim koşulları ve verimli topraklarının yanı sıra Anadolu’yu Çukurova yoluyla Suriye ve Filistin’e bağlayan yolların kavşak noktasında...
  4. Uskumru tavası

    Uskumru tavası

    Uskumru tavası tarifini ve gerekli olan malzemeleri sizler için paylaşıyorum.Şimdiden afiyet olsun=) 5 kişilik Malzemesi: -10 adet uskumru (temizlenmiş) -tuz -200 gr. soğan(ince kıyılmış), (2 orta boy) -15 gr. un (2 çorba kş.) -90 ml. zeytinyağı (6 çorba kş.) -1 adet limon (suyu). Yapılışı: 1.Uskumruları yıkayıp süzdürün, Tuz ve soğanla biraz ovuşturun ve 1 saat dinlenmeye bırakın....
  5. belenin köşesi dertt köşesi..

    belenin köşesi dertt köşesi..

    varsa derdiniz güzin abla olmaya razıyım..

Sayfayı Paylaş