gebe
  1. HaYaL

    HaYaL Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    1 Şubat 2009
    Mesajlar:
    11.262
    Beğenilen Mesajlar:
    229
    Ödül Puanları:
    83
    Şehir:
    Şehr-i HaYaL

    Benim Mutfağım (HayaL'den Özel Tarifler))

    Konu, 'Yemek Tarifleri' kısmında HaYaL tarafından paylaşıldı.

    pratik kahvaltılık etiketi altındaki tarifler pratik atıştırmalık etiketi altındaki tarifler kahvaltılıklar kategorisi kahvaltılık püf noktaları kahvaltılıklar kategorisi püf noktaları
    [​IMG]
    Merhaba Meleklerim bu topic altında sizlerle kendi icadım olan ya da tarifi başka yerde olan fakat benim bişeyler kattığım ya daaa tarifini aynen uyguladığım fakat kendim pişirdiğim yemekleri resimleri ve tarifleri ve de tabi ki püfleriyle birlikte sizlerle paylaşacağım :)Tabi resimler bana ait olucak yani kendi pişirdiğimin resmi...Öyle internetten (ç)alıntı olmayacak ! :):sigara:

    Bakalım benim mutfağımdan çıkanları beğenecekmisiniz meleklerim:):dp178:

    Ha bu arada eğer size özel tarifleriniz varsa; becerebilirseniz resimli (ki kendi pişirdiğinizin resmi olmak kaydıyla) beceremesseniz de sadece tarifini ve püflerini bu topic altından bizlele paylaşabilirsiniz.Tabi ki dilerseniz :):Laie_23:


     
  2. HaYaL

    HaYaL Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    1 Şubat 2009
    Mesajlar:
    11.262
    Beğenilen Mesajlar:
    229
    Ödül Puanları:
    83
    Şehir:
    Şehr-i HaYaL
    [​IMG]
    İlk tarifim benim usulüme göre patates çorbası.Tarif alıntı değildir..Resim tabi ki bana ait çalarlarsa da izim kalsı diye azcık karaladım...

    Evet meleklerim tarife geçelim.:melo:

    Patates Çorbası ( 4-6 kişilik)

    Malzemeler:

    4-5 adet orta boy patates(Kişi sayısına göre çoğaltılabilir)
    3-4 adet çarliston ya da sivri biber
    1 adet orta boy kuru soğan
    2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
    1 yemek kaşığı salça
    7-8 bardak su (Koyuluğa göre su eklenebilir)
    Tuz
    Karabiber
    Nane
    Limon suyu

    Yapılışı:
    İlk olarak soğanı soyun ve içersinde 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ teflon bir tencereye kuşbaşı büyüklüğünde doğrayın.Ardından biberleri yıkayın ve yine soğanların boyutunda doğrayın bunları beraber yağda renkleri bir miktar dönene kadar kavurun.Diğer yandan patatesleri soyup küçük parçalara bölün(Rondo kullanacak olanlar dada iri bırakabilir).Yıkayıp bunları da tencereye ekleyin bir miktar da patatesleri kavurun ve üzerine bir yemek kaşığı salçayı ilave edip malzemeleri karıştırın.Salçanın kokusu hafif çıkınca çorbanın suyunu verin ve patatesler pişene kadar kaynatın.

    Bundan sonrası el oyalama:)Pişen çorba karışımını ister rondodan geçirin isterseniz süzgeçten size kalmış.İçine tuzunu ve karabiberini attıktan sonra limon sosu ve naneyle servis yapın.

    Püf noktaları:

    Bu çorba hem soğuk hem de sıcak olarak yendiğinde ayrı lezzetli oluyor.Yaz aylarında soğuk tercih edebilirsiniz.Arzu edenler naneyi üzerine tereyağı ile yakabilir.O zaman sıcak tüketmek lazım tabi ki :)

    İçine et bulyon atabilir ya da suyun yerine et ya da tavuk suyu kullanabilirsiniz.Bebekleri için yapanlar böyle tercih ederse çorbanın besleyiciliği iki kat artacaktır.

    AFİYET OLSUN

     
  3. SadmiN

    SadmiN ♥ Ölürüm Sana Mavimm ♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    29 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    15.367
    Beğenilen Mesajlar:
    960
    Ödül Puanları:
    113
    Ooo yeni görüyorum malum tatil olayları vallahi baya güzel bişeye benziyor artıkın bize bi ara bundan yaparsın ha hayal ? :D:D
     
  4. * MuCiZé *

    * MuCiZé * Forum Okuru

  5. HaYaL

    HaYaL Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    1 Şubat 2009
    Mesajlar:
    11.262
    Beğenilen Mesajlar:
    229
    Ödül Puanları:
    83
    Şehir:
    Şehr-i HaYaL
    Aaaa biz de diyoruz sadmincan bu siteyiniye bu kadarboş bıraktı :))Meğer durum belliymiş :nur:
    Gerçekten harika oldu tahiminimden güzeldi ayıp ettin Sadminim yaparız tabe :D
     
  6. HaYaL

    HaYaL Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    1 Şubat 2009
    Mesajlar:
    11.262
    Beğenilen Mesajlar:
    229
    Ödül Puanları:
    83
    Şehir:
    Şehr-i HaYaL
    Saol Findukum :Dbebisim
     
  7. HaYaL

    HaYaL Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    1 Şubat 2009
    Mesajlar:
    11.262
    Beğenilen Mesajlar:
    229
    Ödül Puanları:
    83
    Şehir:
    Şehr-i HaYaL
    Çok güzel bir Supangle
    [​IMG]

    Merhaba meleklerimm bi tarifle daha karşınızdayım.Dün yaptım harika oldu bu seferki tarifimiz Supangle :deli:

    SUPANGLE

    Malzemeler:
    4 su bard. süt
    Yarım su bard. un
    4-5 yemek kaşığı kakao
    1 su bardağı şeker
    1 yumurta

    Yapılışı:

    Sütü ve yumurtayı karıştırın.Kakao ve unu da ekleyin.Orta ateşte karıştırarak pişirin.Kaynamaya yakın şekeri ilave edin.Kaynadıktan 1-2 dakika sonra ocaktan alın.1 kibrit kutusu büyüklüğünde keki kasenin dibine koyup üzerine supangleyi dökün.1 saat kadar dolapta dinlendirip servis yapın.

    Afiyet olsun...:23:

    [​IMG]

    Not:Resimler bana aittir...
     
    Son düzenleme: 26 Temmuz 2010
  8. Lara74

    Lara74 Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    20 Şubat 2010
    Mesajlar:
    1.919
    Beğenilen Mesajlar:
    64
    Ödül Puanları:
    48
    Şehir:
    Almanya/Frankfurt
    Ellerin dert görmesin Hayalcim.Arada ugrarim buraya...
     
  9. HaYaL

    HaYaL Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    1 Şubat 2009
    Mesajlar:
    11.262
    Beğenilen Mesajlar:
    229
    Ödül Puanları:
    83
    Şehir:
    Şehr-i HaYaL
    Her zaman beklerim tatlım :))En güzel tariflerle buradayım hepsi de benim mutfağımdan :)
     
  10. HaYaL

    HaYaL Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    1 Şubat 2009
    Mesajlar:
    11.262
    Beğenilen Mesajlar:
    229
    Ödül Puanları:
    83
    Şehir:
    Şehr-i HaYaL
    HayaL Böreği

    [​IMG]

    Merhaba melekler bugünki yemeğim bir börek adı üstünde "Hayal Böreği" .Biraz uydurmasyon anlayacağınız :)Biraz da esinlenme.Bu gün yaptım çok lezzetli oldu eşim resmen bayıldı.Ve çok çok pratik şiddetle tavsiye ederim :)

    Malzemeler
    yarım kg. yufka

    Harcı İçin
    Yarım su bardağı yoğurt
    Yarım su bardağı süt
    1/4 su bardağı sıvı yağ
    1 yumurta
    İçi İçin
    yeterince beyaz peynir
    yeterince sucuk
    1 adet domates
    2-3 adet sivri biber

    Yapılışı
    Öncelikle böreğin içini hazırlayın.Peyniri içine bir miktar su koyaran çatalla ezin ve sucukları küçük küpler halinde doğrayın.Böreğin harcı için yoğurt, süt, yumurta ve yağ bir kapta çırpılıp hazır hale getirilir.
    Yufkayı serin ve 4'e bölün.Oluşan üçgene yaptığınız harçtan sürüp uçlardan üstüste koyun ve daha küçük bir üçgen elde edin.Sonra bu yeni 3 genin üstüne de bir miktar harç sürüp yayın yani şimdi arası harçlı 2 katlı bir 3genimiz oldu.Sonra 3genin geniş kısmına 1 miktar beyaz peynir biraz da sucuk koyun ve sigara böreği gibi sarın. Ne çok sıkı sarılacak, ne de çok gevşek.
    Yağlanmış tepsiye dizdiğiniz böreklerin üzerine artan harcı fırça yardımıyla sürün ve böreğin üstünü bıçakla yarın. Süslemek için de yarığın içine dilimlenmiş domates ve bir parça biber koyun. Önceden ısıtılmış fırında pişirin...


    Afiyet olsun...

    [​IMG]

    PüF:İç malzemesini zevkinize göre değiştirebilirsiniz.Ben sucuklu ve peynirli tercih ettim siz ne seviyorsanız onu koyun :eek:rkide:

    [​IMG]

    Not:Resimler ve anlatım bana aittir kullanmak istiyorsanız alıntı yazınız...
     
    Son düzenleme: 26 Temmuz 2010
  11. orkide

    orkide Aktif Üye Üye

    Kayıt:
    20 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    1.672
    Beğenilen Mesajlar:
    10
    Ödül Puanları:
    38
    Şehir:
    bende anlayamadım neresi
    aneee gözel görünüyü gıııı bende yapam yafrimmm ellerine sağlıkkk kuzummm :D:D:D
     
  12. HaYaL

    HaYaL Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    1 Şubat 2009
    Mesajlar:
    11.262
    Beğenilen Mesajlar:
    229
    Ödül Puanları:
    83
    Şehir:
    Şehr-i HaYaL
    Merhaba meleklerim yeni bir tarifle daha karşınızdayım.Bu gün iftara yaptım afiyetle yedik :)Biraz uydurmasyon biraz (ç)alıntı :)Ama tamamen emek :)

    YOĞURTLU PATLICANLI SARMA KEBAP

    Malzemeler
    2 adet iri boy patlıcan
    bolca sıvı yağ
    1 çorba kaşığı salça
    Arzuya göre 1 kaşık tereyağı
    Bayat ekmek

    Köftesi için;
    Yarım kilo köftelik kıyma,
    1 yumurta,
    2-3 dilim kuru ekmek,
    1 baş orta boy kuru soğan,
    Tuz,
    Karabiber,
    Kimyon,
    Nane.
    Yapılışı:
    Kıymaya rendelenmiş kuru soganı ve rendelenmiş ekmekleri ilave edelim. Yumurtayı da ilave ederek hamur gibi yoğuralım. Üzerine baharatları ve tuzu ekleyerek harç elimizi bırakana dek yoğuralım. Parmak şeklinde köfteler yapalım ve yağlı tavada kızartalım.
    Patlıcanları ortadan ikiye bölüp dikine dikdörtgen şeklinde ince ince kesiyoruz ve bol yağda kızartıyoruz.Kızaran köfteleri tek tek alıp patlıcanlarla sarıyoruz.Sardığımız köfteleri kenarlara dizip ortaya kuşbaşı boyutunda doğradığımız bayat ekmekleri koyuyoruz.tercihem köfteyi kızarttığınız yağda 1 çorba kaşığı salçayı kavurup üzerine 1 su bardağına yakın su ekleyin ve bir miktar kaynatın.Tuzunu baharatını ekleyip hafif koyulaştırdığımız sosu bayat ekmeklerin üzerine gezdirin.Sos dökülmüş ekmeklerin üzerine de yoğurt koyun.Ilık servis edin.

    Afiyet Olsun...


    [​IMG]


    *NOT:Resim ve anlatım bana aittir paylaşmak isteyenler alıntı yazarsa emek hırsızlığı yapmamış olur...
     
  13. orkide

    orkide Aktif Üye Üye

    Kayıt:
    20 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    1.672
    Beğenilen Mesajlar:
    10
    Ödül Puanları:
    38
    Şehir:
    bende anlayamadım neresi
    çok gözel görünüyüü yafrimm gııı ammmaaa ben badılcanı sevmem amma bunu deneyecem bu güzele benzeyyo :D:DD::D ellerine sağlık papatyam kuzum :D:D
     
  14. HaYaL

    HaYaL Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    1 Şubat 2009
    Mesajlar:
    11.262
    Beğenilen Mesajlar:
    229
    Ödül Puanları:
    83
    Şehir:
    Şehr-i HaYaL
    Patlıcanı sevmiyosan sarma yapma dadlım köftesini ayrı yere patlıcanı ayrı yere koy :DKöftesi çok leziz :)
     
  15. Misafir Melek

    Misafir Melek Forum Okuru

    bu supangledeki tarifin içinde 1 kibrit kutusu büyüklüğünde kek yazıyor onu anlayamadım
     
Benim Mutfağım (HayaL'den Özel Tarifler)) konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. İtalyan Mutfağı"ından tarifler

    İtalyan Mutfağı"ından tarifler

    Merhabalar degerli misafirimiz, sitemizde toplu bir temizlik yapmak zorunda kaldik. Su anda gormek istediginiz konuyu maalesef sizlere sunamiyoruz. ilgili sayfamizin google siralamalarindan dusmesi icin gerekli algoritmik degerleri sitemize verdik. Verdigimiz rahatsizlik icin sizlerden ozur dileriz. Dilerseniz yukaridan sitemizin logosuna tiklayarak anasayfamiza gidebilir, Ya da ust sag...
  2. Osmanlı Mutfağından Helva Tarifleri

    Osmanlı Mutfağından Helva Tarifleri

    osmanlı mutfağı tarifleri helva tarifleri süt helvası nişastalı helva nişasta helvası tarifi Helvay-i Sabuni Malzemesi: 100 g (1 su bardağı) buğday nişastası 250 g tereyağı (erimiş) 500 g bal 500 g badem 2 bardak su Hazırlanışı: Bademleri sıcak suya koyun. Biraz bekletip kabuklarını soyun. Birkaç bademi süslemek için ayırın, kalanı iri parçalar haline getirerek ezin. Nişastayı bir kap suda...
  3. HayaL'den Mekanın Meleklerine Birbirinden Özel İmzalar

    HayaL'den Mekanın Meleklerine Birbirinden Özel İmzalar

    Merhabalar meleklerim ,güzellerim,canlarım ,ciğerlerin sizler için birbirinden güzel MM imzaları yaptım.Beğendiğinizi alın imzanıza koyun.Koyamassanız yardım isteyin ben koyarım sizin yerinize :)
  4. 60 Tarifte İdeal Mutfak

    60 Tarifte İdeal Mutfak

    Ece Vahapoğlu'nun inanılmaz lezzetteki tarifleri için baktığım bir kitabı. Kitabın baş kısmında diyet kelimesinde uzak durulmasından gerektiği bahsediliyor. Diyet kelimesinin beyne yanlış sinyal verdiği belirtiliyor. Kendinizi bu şekilde kısıtlamamanızdan bahsediyor. oldukça güzel yemek tarifleri de devamında geliyor:)
  5. Mutfaklara özel canvas tablolar

    Mutfaklara özel canvas tablolar

    mutfak için tablo modelleri Cafeler için tablolar Bu dekoratif tabloları ister cafe dekorasyonunda isterseniz mutfak dekorasyonunuzda kullanabilirsiniz meleklerim. Mutfak için canvas tablo modelleri mutfağınıza şıklık katacak. Hayalleriniz Mekanlarınıza Dokunsun ve eviniz fark yaratsın... Mutfağınızın, odanızın ya da salonunuzun duvarına duygu katacak canvas tablolar, yüksek baskı...

Sayfayı Paylaş