gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.171
    Beğenilen Mesajlar:
    2.224
    Ödül Puanları:
    113

    Berliner(Alman mutfağı)

    Konu, 'Dünya Mutfakları' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    Malzemeler 400 gr un çikolata
    25 gr süt
    pudra şekeri
    50 gr margarin
    40 gr toz şeker
    25 gr yaş maya
    2 adet yumurta
    tuz, sıvıyağ
    kayısı marmelatı
    Yapılışı
    Unun ortası açılıp süt, margarin, şeker, maya ve yumurtalar koyulup yoğrulur. Hamur üstü örtülü olarak 5 dakika dinlendirilir. Küçük parçalara bölünüp, el ile yuvarlak şekil verilerek unlanmış bir bezin üstüne dizilir. Kurumamaları için üzerleri bir bezle örtülür. Mayalanması için ılık ortamda 20-30 dakika bekletilir.

    Orta ateşte ocağı üzerindeki tavaya yağ koyulur. Yağ ısınınca hamurlar içine atılır. Yağın içindeki hamurlar renk alınca bir kevgir ile ters yüz edilip diğer yüzlerinin de pişip renk alması sağlanır. Yağın içinden çıkarılan berlinerler soğuduktan sonra içlerine ucunda küçük duy bulunan sıkma torbası ile marmelat şırınga edilir. Üstlerine pudra şekeri serpilir. Eritilmiş çikolataya batırılarak süsleme yapılır.

     
Berliner(Alman mutfağı) konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Alman mutfağı!

    Alman mutfağı!

    MALZEMESİ 8 adet tavuk baget (veya bir bütün tavuk 8 parçaya bölünür) 2 baş orta boy kuru soğan (halka şeklinde doğranmış) 1 tatlı kaşığı domates salçası 3 yemek kaşığı margarin 200 gr. mantar 10-15 adet kabuklu veya kabuksuz midye 1 su bardağı beyaz şarap 2 diş sarmısak (dövülmüş) 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz TARİF Öncelikle 2 yemek kaşığı yağı derin bir tavada...
  2. Bienenstich(Alman mutfağı)

    Bienenstich(Alman mutfağı)

    bienenstich tarifi bıenenstıch bienenstich Malzemeler 6 Yumurta 1 bardak seker 1 cay bardagi sivi yag 1 paket vanilya sekeri 1,5-2 bardak un 1 paket kabartma tozu ici: 2 paket sahne, 1 paket vanilya sekeri, 1 vanilya pudding (Pardiescreme) Yapılışı Kek hamuru elde et, yaglanmis yuvarlak bir kaliba dök, üzerine badem serp ve 180° derecede pisir. pistikten sonra kalibdan cikarmadan kekin...
  3. alman mutfağı

    alman mutfağı

    alman mutfağı alman usulü salatalık turşusu mutfağı hakkında bilgi almanya yemekleri hakkında bilgi usulü turşu Alman Salatası Gerekli Malzemeler : 60 gr elma, 55 gr patates, 40 gr salatalık turşusu, 15 gr zeytin yağı, 12 gr soğan, 60 gr pancar, 15 gr sirke, 4 gr maydanoz, 2 gr tuz Hazırlanışı: Patates ve pancarı kabuklu halde sıcak fırında közleyin. Sonra onları fırından çıkarıp...
  4. Alman Mutfağı hakkında bilmedikleriniz

    Alman Mutfağı hakkında bilmedikleriniz

    Almanların Mutfağı Almanların Beslenme Alışkanlıkları Alman Mutfağı Merhaba Sevgili Melek'ler, bu gün bir misafirimiz Almanlar nasıl besleniyor diye bir soru yöneltmiş bizlere, biz de bu konuda biraz merak sardık ve araştırma yaptık, Türk Mutfağından çok farklı bir damak tadına sahip olan Alman Mutfağı hakkında bilgiler paylaşmak istedik. Alman mutfağı Alman ulusunun yemek tarzından...
  5. berliner tarifi paylaşırmısınız

    berliner tarifi paylaşırmısınız

    Merhabalar. Berliner tarifi berliner yapılışı hakkında fikir edinmek istiyorum acaba sitenizde berliner tarifi bulunur mu , şimdiden teşekkürler.

Sayfayı Paylaş