gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.184
    Beğenilen Mesajlar:
    2.224
    Ödül Puanları:
    113

    Berrak Meyve Sosu

    Konu, 'Soslar' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    Malzemeler ½ bardak seker Bir fiske tuz
    Bir fiske toz
    hardal 1 yemek kasigi sirke
    1 bardak zeytinyagi veya ayçiçek yagi


    Yapilis Tarifi
    Seker, tuz, hardal ve sirkeyi birlikte karistirip kaynatmadan isitin.
    2-Sogutulan bu karisima,yavas yavas yag yedirerek tel veya elektrikli karistiriciyla çirpin.
    Yabanci kaynakli salatalarla servis yapin

     
Berrak Meyve Sosu konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Meyve

    Meyve

    Yoksul için zenginliğe, zengin için çok mala, bekar için evlenmeye, hanıma, çocuklara, aile bireylerine, emlake, hastalıklardan şifa bulmaya, sevinç ve neşeye, yararlı işlere, ilme, nakit paraya, Yaş meyve devamı olmayan rızka, kurusu sürekli olan rızka,, Mevsiminde ve olgunlaşmış meyve çobuk hasıl olacak rızık ve hayra, mevsimi dışında görmek, o meyvenin olgunlaşma mevsiminde meydana gelecek...
  2. Avcı Sosu

    Avcı Sosu

    Malzemesi : 125 gr. yağ 200 gr. mantar (dilimlenmiş) 50 gr. arpacık soğanı (ince kıyılmış) 250 gr. çiğ konkase domates 1 çay kaşığı ince kıyılmış tarhun otu 200 ml. sek beyaz şarap 1 lt. dömi glas taze çekilmiş karabiber tuz Hazırlanışı : Yağı derin bir tavada eritin. Mantarları atıp biraz sote edin. Arpacık soğanlarını ilave edin ve 2-3 dakika kısık ateşte pişirin. Çiğ konkase domatesi,...
  3. Ançuez Sosu

    Ançuez Sosu

    Malzemeler : 900 ml. beşamel sos 3-4 çorba kaşığı ançuez esansı (veya 2 çorba kaşığı ançuez ezmesi) 50 gr. yağ 100 ml. krema taze çekilmiş karabiber toz kırmızıbiber tuz Hazırlanışı : Sıcak beşamel sosa ançuez esansını veya ezmesini ekleyip karıştırın. Yağı ve kremayı ilave edip, karıştırın. Tuz ve karabiberini kontrol edin. Biraz toz kırmızıbiber katarak sosu tamamlayın. İnce bir...
  4. Burgunyon Sos

    Burgunyon Sos

    MALZEMELER 4-5 kişilik 1 tatlı kaşığı margarin 1 küçük ince doğranmış soğan 2 dal maydanoz ¼ defne yaprağı 10 adet tane karabiber 1 çay kaşığı kekik 1 çorba kaşığı tereyağ 1 çorba kaşığı un 75 cl. Burgunyon şarap yada kırmızı şarap HAZIRLANIŞI Margarini, soğanı, karabiberi, defne yaprağını ve kekiği küçük bir kaba koyup orta ateşte 2-3 dakika sote yapıp, şarabı ekleyin. Ağır ağır kaynatın ve...
  5. Cenova Sosu

    Cenova Sosu

    MALZEMELER 1/2 Su Bardağı Balık Suyu 1 Kereviz (doğranmış) 400 gr Kırmızı Şarap (2 su bardağı) 200 gr Dömi-glas sos (1 su bardağı) 1 Çay Kaşığı Tuz 1 Kahve Kaşığı Karabiber Baharat torbası: 4 Sap Maydanoz 1 Sap Kekik Otu 1 Defne Yaprağı HAZIRLANIŞI Cenova sosu balıklar için (özellikle alabalık için) kullanılan klasik bir sostur.Aslında Bordo Şarabı, baharat, mantar, arpacık soğanı, et suyu...

Sayfayı Paylaş