gebe
  1. suskun_gız

    suskun_gız Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    28 Eylül 2007
    Mesajlar:
    1.704
    Beğenilen Mesajlar:
    14
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    izmir

    Beşamel Sos

    Konu, 'Soslar' kısmında suskun_gız tarafından paylaşıldı.

    Mutfak : Fransız mutfağı 4-6 Kişilik
    MALZEMELER

    2 ½ su bardağı kaynar süt
    1 kahve fincanı un
    1 çorba kaşığı margarin
    az tuz


    HAZIRLANIŞI

    Yağı küçük bir tencerede eritin. Unu ekleyin ve ağır ateşte karıştırarak kavurun, üç dakika sonra ateşten alın. Beş dakika dinlendirin ve sonra çırparak kaynar sütü ekleyin. Orta ateşte karıştırarak bir kere kaynatın ve sonra ağır ateşte zaman zaman karıştırarak 10 dakika pişirip süzün.

     
Beşamel Sos konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Beşamel sos

    Beşamel sos

    MALZEMELER 4-6 kişilik 2 ½ su bardağı kaynar süt 1 kahve fincanı un 1 çorba kaşığı margarin az tuz HAZIRLANIŞI Yağı küçük bir tencerede eritin. Unu ekleyin ve ağır ateşte karıştırarak kavurun, üç dakika sonra ateşten alın. Beş dakika dinlendirin ve sonra çırparak kaynar sütü ekleyin. Orta ateşte karıştırarak bir kere kaynatın ve sonra ağır ateşte zaman zaman karıştırarak 10 dakika pişirip...
  2. kızartma sosu

    kızartma sosu

    kızartma sosu kızartma sosları tavuk sosu tavuk sosları kızartmak için sos Malzemeler Galeta unu , un , 1 yumurta Kızartılacak yiyeceği una, sonra çırpılmış yumurtaya, son olarak da galeta ununa bulayın
  3. İstakoz Sosu

    İstakoz Sosu

    istakoz sosu ıstakoz sosu ıstakoz sosları pembe sos istakoz sosları 3 Adet Yumurta 1 Tatli Kaşiği Hardal ½ Kahve Fincani Zeytiyaği Sizma 1/3 Kahve Fincani Limon Suyu 1 Diş çok Dövülmüş Sarimsak 1 Tatli Kaşiği Sirke çok Az Kirmizi Pul Biber Tuz , Karabiber Yumurtalar kati haşlanir.Soğuduktan sonra içinden sarilari alinir ve çatalla güzelce ezilir.Hardal ilavesinden sonra azar azar sızma...
  4. İspanyol sosu...

    İspanyol sosu...

    Malzemeler 125 gr (1/2 Su Bardağından Biraz Fazla) Rafine Yağ 1 Orta Boy Soğan (Dilimlenmiş) 60 gr Yağsız Dana Eti (İnce Doğranmış) 60 gr Yağsız Jambon (İnce Doğranmış) 4 Sap Maydanoz (Doğranmış) 90 gr (3/4 Su Bardağı) Un 2500 gr (15 Su Bardağı) Et Suyu 2 Çorba Kaşığı Mantar (Doğranmış) 2 Karanfil 2 Defne Yaprağı 2 Su Bardağı Beyaz Şarap 1 Çay Kaşığı Tuz 1 Çay Kaşığı Karabiber Yemeğin Tarifi...
  5. Zeytinyağlı Soslar

    Zeytinyağlı Soslar

    balık sosu nasıl yapılır zeytinyağlı balık sosu zeytinyağlı soslar sosları ızgara nasıl yapılır Zeytinyağı ile sarımsak Akdeniz mutfağının ayrılmaz bir parçası ve simgesidir. Hatta Akdeniz mutfağı bunlarla bütünleşmiş denebilir. Zeytinyağı balık yemeklerinde, özellikle fırın ve ızgaralarda sos olarak kullanılmaktadır. Bu kullanımda sarımsak da çoğu zaman zeytinyağına eşlik etmiştir. Bunlardan...

Sayfayı Paylaş