gebe
  1. Kayıtsız Üye

    Kayıtsız Üye Forum Okuru

    Beşamel soslu enginar nasıl yapılır ?

    Konu, 'Soru-Cevap' kısmında Kayıtsız Üye tarafından paylaşıldı.

    Enginarı çok seviyorum .Ayrıca beşamel sosa da bayılırım. Beşamelli enginar yapılıyormuş ama nasıl yapılıyor bilmiyorum.Acaba sizde tarifi var mı ?
     
  2. TİTAN

    TİTAN *Melekler Mekanı*

    Kayıt:
    21 Eylül 2012
    Mesajlar:
    14.192
    Beğenilen Mesajlar:
    2.685
    Ödül Puanları:
    113
    Beşamel Soslu Enginar Malzemeleri
    8 adet Enginar
    1 su bardağı Süt
    1 çorba kaşığı Un
    75 gr Margarin
    1 adet Limon suyu
    50 gr Kaşar
    125 gr Çiğ krema
    Tuz
    Karabiber



    Beşamel Soslu Enginar Yapılışı

    Enginarları ayıklayıp,limonlu suya atıp, biraz bekletin. Limonlu sudan aldıktan sonra güvece koyup, su ve tuz ilave ederek orta ateşte pişirin. Haşladığınız enginarları 25 gr yağda sote edip, bir güvece koyun . Diğer yanda 50 gr margarini ateşte eritip, unu katın. Un kavrulunca 1 bardak sütü yavaş yavaş ilave edip, hızlı hızlı karıştırarak una yedirin. Muhallebi kıvamını buluncaya kadar pişirdiğiniz beşamel sosa çiğ krema ve rendelenmiş peynirin yarısı ilave edip, enginarların üzerine dökün. Artan peyini de enginarların üzerine serpiştirip, güveçten servis yapın..
     
Beşamel soslu enginar nasıl yapılır ? konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. beşamel soslu tavuklu börek

    beşamel soslu tavuklu börek

    beşamel soslu makarna böreği beşamel soslu tavuklu börek tavuklu börek sucuklu malzemeler: 3 adet tavuk göğsü (ya da 1 tavuk göğsü + 2 but) tuz karabiber 1,5 çorba kaşığı tereyağı 3 çorba kaşığı un 1 su bardağı süt 4 yufka su zeytinyağı hazırlanması: 1. tavuk etlerini haşlayın. haşlandıktan sonra hepsini didikleyip tuz ve karabiberle karıştırın. 2. beşamel sosu hazırlamak için...
  2. beşamel soslu karnıbahar...

    beşamel soslu karnıbahar...

    Soslu Karnıbahar Yemeğimizin Malzemeleri 200 gr karnıbahar 1 tatlı kaşığı tereyağ 1 çorba kaşığı un 150 ml süt 1 çorba kaşığı rendelenmiş peynir tuz - 1 yaş üzeri bebekler için Yapılışı Karnıbaharı çiçeklere ayırıp haşlayın (yaklaşık bir yemek tabağı). Bir tencerede yağı eritin, unu ilave edip hafifçe pembeleştirin. Sütü dökerek sürekli karıştırarak topaklanmasını önleyin. 5 dakika...
  3. Beşamel Soslu Pirzola

    Beşamel Soslu Pirzola

    Beşamel Soslu Pirzola Malzemeler Mutfak Zorluk 2Süre 40 dk.Kaç Kişilik 4Yöntem 12 Adet kuzu pirzola 2 Çorba kaşığı tereyağı 4 Çorba kaşığı un 1.5 Su bardağı süt 2 Adet yumurta 2 Çay kaşığı limon kabuğu rendesi 1 Çorba kaşığı kıyılmış maydanoz 3 Çorba kaşığı galeta unu Kızartmak için sıvıyağ 2 Adet limon 1 Tutam biberiye 1 Çay kaşığı hindistan cevizi Tuz, karabiber...
  4. Fırında Beşamel Soslu Makarna

    Fırında Beşamel Soslu Makarna

    Beşamel sosun malzemeleri 2 yemek kaşığı margarin Yarım su bardağı un 2 su bardağı süt Hazırlanışı Tencerede suyu kaynatın. Spagettileri içine atıp 8-10 dakika kadar haşlayın. Haşlanmış spagettiyi süzdükten sonra suların iyice gitmesi için süzgeçte bırakın. Beşamel sos için bir tencerede unu rengi değişene kadar yağla birlikte karıştırıp kavurun. Kavrulmuş unun üzerine yavaş yavaş süt...
  5. Enginar dolması nasıl yapılır ?

    Enginar dolması nasıl yapılır ?

    Akdeniz ve ege bölgesinin en çok tüketilen ve tercih edilen sebzesidir enginar.Sağlık açısından bir çok faydası bulunan enginar deve dikeni ailesinden dir.Enginarda c ve k vitamini vardır.Magnezyum,çinko,demir potasyum gibi eksiklikleri tamamlar ve bünyenin lif ihtiyacını karşılar.Yoğun lif içermesi sindirim sistemi için çok faydalıdır.Bu bilgilerden sonra enginarın yararlarını ve enginar...

Sayfayı Paylaş