Beşamel soslu enginar nasıl yapılır ?

  • Konbuyu başlatan Kayıtsız Üye
  • Başlangıç tarihi
K

Kayıtsız Üye

Forum Okuru
Beşamel soslu enginar nasıl yapılır ?
Enginarı çok seviyorum .Ayrıca beşamel sosa da bayılırım. Beşamelli enginar yapılıyormuş ama nasıl yapılıyor bilmiyorum.Acaba sizde tarifi var mı ?
 
Beşamel Soslu Enginar Malzemeleri

8 adet Enginar
1 su bardağı Süt
1 çorba kaşığı Un
75 gr Margarin
1 adet Limon suyu
50 gr Kaşar
125 gr Çiğ krema
Tuz
Karabiber



Beşamel Soslu Enginar Yapılışı

Enginarları ayıklayıp,limonlu suya atıp, biraz bekletin. Limonlu sudan aldıktan sonra güvece koyup, su ve tuz ilave ederek orta ateşte pişirin. Haşladığınız enginarları 25 gr yağda sote edip, bir güvece koyun . Diğer yanda 50 gr margarini ateşte eritip, unu katın. Un kavrulunca 1 bardak sütü yavaş yavaş ilave edip, hızlı hızlı karıştırarak una yedirin. Muhallebi kıvamını buluncaya kadar pişirdiğiniz beşamel sosa çiğ krema ve rendelenmiş peynirin yarısı ilave edip, enginarların üzerine dökün. Artan peyini de enginarların üzerine serpiştirip, güveçten servis yapın..
 
Geri
Üst